V četrtkovem popoldnevu se za varovance Oskarja Drobneta pričenja nadaljevanje Prve Lige Telekom Slovenije s tekmo 20. kroga proti Celju. Srečanje med rdeče-belimi in aktualnimi državnimi prvaki iz Celja se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 15.00 uri, pravico med rdeče-belimi in grofi pa bo delil Slavko Vinčić.

Za rdeče-belimi je turbulentno pripravljano obdobje, ki ga je na pripravah v Poreču zaznamoval korona virus. Kot poudarja strateg rdeče-belih Oskar Drobne, pa tudi korona virus v rdeče-belem taboru ni vzel optimizma pred samim nadaljevanjem prvenstva: »Na začetku je šlo vse po načrtih, potem pa se nam je na pripravah pripetila težava s korona virusom, takrat so se nam stvari malo porušile. To so bile specifične priprave, zelo kratke ampak mislim, da smo kar nekaj v tem času naredili, tako da z zmerno dozo optimizma pričakujemo nadaljevanja prvenstva.«

Rdeče-beli se v nadaljevanja prvenstva podajajo z novimi močmi. V zvezni liniji sta novi moči Klemen Bolha in Armin Đerlek, konkurenco v konici napada je zaostril Haris Kadrić, medtem ko je konkurenco med vratnicami zaostril Martin Jarc. Ob štirih novincih pa so med zimskim premorom Kidričevo zapustili Aljaž Cotman, Filip Kukuličić, Marko Maletić, Miahel Klepač in Jure Matjašič, ki se je odpravil prav k Celju in se že uvodoma vrača v kidričevski športni park.

Celjani so med zimskim premorom prav tako veliko trgovali, nenazadnje imajo na klopi novega stratega, češkega strokovnjaka Jirija Jarošika. Ob Juretu Matjašiču se v kidričevski športni park vrača tudi nekdanji kapetan rdeče-belih Maric Vrbanec. Celjani imajo pred rdeče-belimi na osmem mestu osem točk prednosti, največjo nevarnost grofov pa bosta zagotovo predstavljala Mičo Kuzmanović in Filip Dangubić, ki sta v letošnjem prvenstvu skupaj dosegla deset zadetkov.

Oskar Drobne bo v četrtek prav zaradi korona virusa imel kar nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice, a kot pred srečanjem poudarja glavni strateg rdeče-belih je cilj pozitiven štart v nadaljevanje prvenstva: »Absolutno si želimo pozitivnega štarta, pozitivnega mislim z osvojitvijo vseh treh točk. Stvar ne bo enostavna, nobena tekma ni enostavna, tokrat ne bomo v polni moči, nekaj igralcev nam manjka. Tako kot mi imajo verjetno tudi Celjani svoje probleme. Mi se moramo osredotočiti na samo srečanje, se najboljše pripraviti, ter pustiti srce na igrišču, ter poskušat osvojiti pomembne tri točke.«

Dvoboja sosedov na lestvici si zaradi korona virusa žal še vedno ne bo mogoče ogledati na stadionu, zato pa si ga bo moč ogledati na drugem programu PlanetTV, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo spremljali v živo tudi na družbenih omrežjih Nogometnega kluba Aluminij.