Rdeče-bele že to soboto 3. oktobra ob 19.00 uri čaka nov prvenstveni obračun, v 6. krogu Prve Lige Telekom Slovenije bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kopra. Na srečanju med rdeče-belimi in Koprčani bo pravico delil Bojan Mertik, med drugim pa mu bo asistirala tudi sodnica Staša Špur. Tudi tokrat bo število mes v kidričevskem športnem parku omejeno.

Rdeče-beli bodo v kidričevskem športnem parku napadali drugo zaporedno domačo zmago. Potem ko so pred dvema tednoma doma z zadetkom Jureta Matjašiča premagali ljubljansko Olimpijo, jih tokrat čaka močno okrepljeni novinec med prvoligaši, ekipa Kopra. Varovanci Slobodana Gruborja pretekli teden domače predstave proti zmajem niso prenesli na gostovanje proti Gorici, kjer so vknjižili poraz. A kljub porazu so si rdeče-beli tudi na severu Primorske pripravili številne priložnosti, ki pa jih žal niso realizirali.

Nedvomno bo tekma proti Koprčanom, kjer je glavni zvezdnik ekipe Mirana Srebrniča vezist Dare Vršič izjemno zahtevna. Koprčani zraven razpoloženega Dareta Vršiča trenutno veliko stavijo tudi na Žana Žužka, s tremi zadetki trenutno tudi prvega strelca prvenstva. Recept za drugo zaporedno domačo zmago je nedvomno ustavitev motorja ekipa Koprčanov, ter ponovno čvrsta obramba. Kot pred srečanjem poudarja vezist rdeče-belih Marcel Čermak, bo najbolj pomembno, da s soigralci prvi dosežejo zadetek: »Mislim, da so priprave na tekmo s Koprom potekale dobro, na vsakem treningu delamo stoodstotno. Vemo, da igramo doma, da smo doma odigrali obe tekmi dobro, manjka nam v bistvu samo gol, na tej tekmi moramo prvi doseči zadetek. Pričakujem, da bomo vsi dali vse od sebe, in če bomo igrali tako kot proti Celju in proti Olimpiji, bomo zmagali tudi to tekmo.«

Zadnji medsebojni obračun Aluminija in Kopra seže v lansko sezono, ko sta se ekipi merili v pokalnem tekmovanju, v dveh obračunih so bili v lanski sezoni uspešnejši varovanci Slobodana Gruborja.

Srečanje med rdeče-belimi in Koprčani se prične ob 19.00 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu Planet TV. V živo bomo srečanje prenašali tudi na družbenih omrežjih. V kolikor pa si boste srečanje med rdeče-belimi ni Koprčani ogledali v živo, je potrebno ves čas upoštevati navodila, ki jih priporoča NIJZ.