Rdeče-bele že jutri, v petek 9. septembra ob 18:00 uri čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili kranjski Triglav. Na srečanju med »šumari« in orli, ki ga bo mogoče videti tudi v nepodrednem televizijskem prenosu na Sportklubu, bo pravico delil Žagar Jure.

Rdeče-beli, ki so v prvenstvo vstopili naravnost fantastično so pretekli konec tedna v Lendavi zabeležili še četrto zaporedno prvenstveno zmago, medtem so bordo-beli pred svojimi gledalci vknjižili še drugi zaporedni poraz.

Kranjčani, ki trenutno zasedajo zadnje šestnajsto mesto na prvenstveni lestvici prihajajo v petkovem popoldnevu v Kidričevo z željo po skalpu in presenečenju. Kranjčanom, ki so v prvenstvo vstopili z velikimi pričakovanji, nenazadnje so v lanskem prvenstvu osvojili drugo mesto in v dodatnih kvalifikacijah za vstop v Prvo Ligo priznali premoč Sežancem, v letošnji sezoni ne gre praktično nič po načrtih. Edino točko so orli osvojili v 4. krogu, ko so na svojem igrišču remizirali z Krškim. Varovanci Safeta Hadžića so tako priznali premoč Biljam, Primorju, Krki, Iliriji 1911 in nazadnje Rogaški. Gorenjci, tako prihajajo v Kidričevo z željo po nujnih prvenstvenih točkah, kot zanimivost pa velja omeniti, da je sedanji član bordo-belih tudi Dohyun Kim, ki je dve sezoni nazaj nosil rdeče-beli dres.

Varovanci Roberta Pevnika so v nedeljskem popoldnevu v Lendavi vknjižili še peto prvenstveno zmago, mrežo Lendavčanov je s svojim šestim prvenstvenim zadetkom načel kapetan Nik Marinšek, nalogo pa sta pod lendavskimi griči dokončala Marko Brest in Daniel Skiba. V Lendavi je Tibor Banić, klonil prvič po prvem krogu, ko ga je v Krškem premagal Rob Rudonja, od takrat pa do zadetka Stjepana Oštreka pa je preteklo 462 minut, ko je mreža prvega vratarja rdeče-belih mirovala. V Lendavi so rdeče-beli še enkrat več odigrali čvrsto tekmo v obrambi in s hitrimi protinapadi preko Marka Bresta in v drugem polčasu Andraža Borovnika več krat prišli do številnih priložnosti in nenazadnje tudi treh zadetkov. Po lažji poškodbi, ki jo je staknil v Rogaški Slatini se bo v ekipo ponovno priključil tudi Luka Koblar.

Pred srečanjem glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je potrebno v tekmo iti stoodstotno osredotočen, saj lestvica ne odraža pravega stanja Kranjčanov: »Ne sme nas zavesti lestvica, Kranjčani imajo bistveno boljšo ekipo, kot kaže trenutno stanje, zato moramo v tekmo iti kot v vsako. Mi moramo biti stoodstotno osredotočeni nase, igralci na igrišču morajo ponovno upoštevati vsa navodila, moramo biti agresivni, ter v zaključku še bolj učinkoviti, kot do sedaj. Želel bi si, da se v petek zbere lepo število gledalcev, mi bomo na igrišču naredili vse, da bodo uživali v dobri nogometni predstavi.«

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo odprla uro pred uvodnim sodniškim žvižgom, v kolikor si tekme ne boste mogli ogledati v živo na tribunah, si jo lahko ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba.