Z jutrišnjo večerno tekmo, rdeče-beli proti Radomljam v domžalskem športnem parku odpirajo 12. krog Prve Lige Telemach. Srečanje med rumeno-črnimi in rdeče-belimi se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico v domžalskem športnem parku pa bo delil Jug Matej.

Ekipi vstopata v drugo medsebojno tekmo z različnima popotnicama, Radomljani so soboto v Stožicah z zmago prekinili niz sedmih zaporednih porazov. Četa Roka Hanžiča je v prestolnici kar dvakrat zaostajala, na koncu pa v končnici z zadetkom Ivana Šarića vpisala še drugo prvenstveno zmago. Rdeče-beli so v nedeljskem popoldnevu doma priznali premoč ljubljanskemu Bravu, ko so gostje praktično iz edinega strela na gol zadeli, medtem, ko je kar nekaj priložnosti rdeče-belih ostalo neizkoriščenih. Ekipi se pred drugim medsebojnim obračun letošnje sezone nahajata na repu lestvice, rdeče-beli pa imajo pred Radomljani dve točki naskoka.

Radomljani, novinci v letošnji sezoni Prve Lige Telemach, so eno izmed dveh zmag v letošnji sezoni vknjižili v začetku prvenstva prav v Kidričevem, ko so z 0:2 slavili proti varovancem Oskarja Drobneta. Svojo drugo zmago so varovanci Roka Hanžiča vknjižili v zadnjem krogu, ko so v Stožicah ugnali ljubljansko Olimpijo. Med strelce sobotnega srečanja pa so se vpisali Oliver Kregar, Gedeon Guzina in Ivan Šarić. Radomljani, ki na prvenstveni lestvici zaostajajo za rdeče-belimi za dve točki imajo po zelo solidnem uvodu v prvenstvu, kar nekaj težav v obrambi, prejeli so že 20 zadetkov .

Rdeče-beli so po septembrski reprezentančni pavzi, v štirih tekmah dvakrat slavili, dvakrat pa priznali premoč nasprotnikom. Navdihujoči sta bili predstavi proti Mariboru in Kopru, ki so jih rdeče-beli dobili, ob tem pa obema ekipama zabili tudi po tri zadetek. Medtem pa sta bili predstavi proti sežanskemu Taboru in Bravu bolj kot ne za pozabo, obakrat so varovanci Oskarja Drobneta zelenico zapuščali sklonjenih glav. Z Radomljani ima četa Oskarja Drobneta v letošnji sezoni še neporavnane račune, saj so jih mlinarji v tekmi 3. kroga Prve Lige Telemach premagali na domači zelenici, kljub temu, da so rdeče-beli poskusili s streli proti vratom Radomelj kar sedemnajstkrat se mreža gostov takrat ni zatresla.

Pred drugim medsebojnim srečanjem letošnje sezone glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudarja, da se zaveda, kvalitet svoje ekipe in da bodo na zelenici skušali njegovi varovanci narediti vse, da se tri točke vpišejo na račun rdeče-belih: »Mi se moramo na srečanje z Radomljami pripraviti predvsem psihično, ohladiti moramo glave. Ponovno nam ni uspelo povezati dveh pozitivnih rezultatov zapovrstjo, a proti Bravu bi si zaslužili vsaj točko. Sedaj gremo v Radomlje, oni so zaradi zmage v Stožicah zagotovo bolj sproščeni pred srečanjem kot mi. Zavedamo se naših kvalitet, zagotovo bomo skušali  narediti vse, da domov prinesemo pozitiven rezultat in točke, v tej smeri se bomo na petkovo tekmo tudi pripravili. To jesen nas kar pesti nekakšna smola, redke so bile tekme, ko si ne ustvarimo dovolj priložnosti, a izkoristek je bil dober le na nekaterih tekmah. Vemo, da si bomo tudi tokrat ustvarili določeno število priložnosti, bo pa zelo pomembno, kdo bo prvi dosegel zadetek, saj je potem nadaljevanje veliko lažje. Točkovno smo še vedno pred Radomljami, zato menim, da je večji pritisk vseeno na njih kot na nas.«

Za rumeno-črno in rdeče-bele bo to drugo medsebojno srečanje letošnje sezone, uvodno so v Kidričevem dobili Radomljani, ko sta za zmago zadela Mark Zabukovnik in Sandi Nuhanović. Skupaj pa se bo v petkovem večeru odvil šele šesti medsebojni obračun v Prvi Ligi med rumeno-črnimi in rdeče-belimi. Statistika medsebojnih obračunov je še vedno na strani rdeče-belih, ki so imajo skupaj tri zmage, ena tekma se je končala brez zmagovalca, zadnji medsebojni obračun pa so dobili Radomljani.

Srečanje domžalskem športnem parku se bo začelo ob 20.15 uri, za vstop na stadion pa velja izpolnjen pogoj PCT.

Srečanje si bo mogoče v živo ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.