Varovanci Roberta Pevnika so v tretji tekmi letošnje sezone, vknjižili prvo prvenstveno zmago. Za prvi komplet treh točk sta poskrbela Marko Brest in Tin Martić, ki sta v domžalskem športnem parku zadela v prvem polčasu.

Športni park Domžale; gledalcev: 250

Sodniki: Matković Aleksandar, Šumer Žiga, Lahovič Marcel, Balažič Dejan. VAR: Kajtazović Nejc, Kordež Grega. Delegat: Komel Otmar.

Strelca: 0:1 Brest 36`, 0:2 Martić 41`

Radomlje: Baš, Markovć, Gorenc Stankovič (80` Posavac), Ševelj (91` Merdović), Nuhanović, Kukovec (67` Štorman), Cerar (46` Malenšek), Hrvoj, Krolo (80` Davidović), Lufuilo, Korun.

Aluminij: Banić, Pečnik (46` Brkljača), Martić, Jagić, Gorenak (79` Bilyi), Jovan, Jovanović (79` Katuša), Schaubach, Brest (91` Baskera), Koblar, Susso (26` Skiba). Trener: Robert Pevnik

Rumeni karton: Koblar

Rdeče-beli so izjemno pričeli srečanje, saj so zapretili že v stoti sekundi, ko je iz desne strani žogo v kazenski prostor poslal Gašper Pečnik, v izjemni situaciji se je znašel Bamba Susso, ki pa je iz šestih metrov žogo z glavo poslal naravnost v vratarja mlinarjev Luko Baša.

V sedmi minuti srečanja so prvič zapretili tudi gostitelji, iz leve strani je žogo v kazenski prostor poslal Stipo Marković, najvišji v skoku je bil Nino Kukovec, a je njegov poskus z glavo iz dobrih sedmih metrov zletel ob levi vratnici mimo vrat Tiborja Banića. V 31. minuti so Radomljani bili ponovno blizu zadetku, tudi tokrat je bil v osrednji vlogi Nino Kukovec, tudi tokrat pa je žoga zletela mimo leve vratnice.

V 36. minuti srečanja so rdeče-beli kronali terensko premoč, iz avta je žogo v igro na levi strani napada poslal Gašper Jovan, do nje je prišel Marko Brest, ki se je odločil za preigravanje proti sredini, ter za strel iz dobrih osemnajstih metrov, z natančno odmerjenim strelom je enaindvajsetletni napadalni vezist rdeče-belih poskrbel za vodstvo.

Le štiri minute zatem so rdeče-beli prednost povišali, iz kota je žogo v igro poslal Sandro Jovanović, najvišji v skoku na prvi vratnici pa je bil kapetan Tin Martić, ki je žogo preusmeril v mrežo, za nov zadetek rdeče-belih.

V nadaljevanju srečanja so do prve priložnosti prišli rdeče-beli, Marko Brkljača je iz dobrih tridesetih metrov žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil na desni strani najvišji Tin Martić, ki je žogo preusmeril v osrčje kazenskega prostora, na petih metrih je do strela prišel Rok Schabuach, a se je z izjemno obrambo izkazal Luka Baš.

V 72. minuti so poskušali domačini, iz roba kazenskega prostora je poskušal Ivan Krolo, ki pa je žogo poslal nekaj metrov mimo vrat. V 87. minuti je poskušal še Darly N`landu, a je njegov strel zletel po sredini, tako da Tibor Banić ni imel zahtevnega dela.

V končnici srečanja so si še dve zreli priložnosti priigrali rdeče-beli, najprej je do priložnosti prišel Marko Brest, a je bil domači vratar na mestu, le nekaj trenutkov zatem se je po samostojnem prodoru v priložnosti znašel Gašper Jovan, a je njegov strel zletel dober meter mimo leve vratnice.

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja čaka v soboto 19. avgusta, ko bodo ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko  Olimpijo.