Rdeče-beli so v tekmi 31. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v ljubljanskih Stožicah proti ljubljanski Olimpiji osvojili novo pomembno točko. Varovanci Oskarja Drobneta so povedli v 12. minuti, ko je zadel Luka Petek, v nadaljevanju je Olimpija po zadetkih Vujadina Savića in Đrđeta Ivanovića rezultat obrnila v svojo korist, za delitev točk pa je v 88. minuti poskrbel Aljaž Krefl, ki je iz bele točke premagal vratarja gostiteljev.

Stadion Stožice Ljubljana; gledalcev: /

Sodniki: Ponis Roberto, Vukan Robert, Vidali Manuel, Antič Mihael. Delegat: Germič Dejan

Strelci: 0:1 Petek 12`, 1:1 Savić 57`, 2:1 Ivanović 70`, 2:2 Krefl 88`-11m

Olimpija Ljubljana: Frelih, Pungaršek (66` Ostrc), Elšnik, Fink, Vombergar (78` Perović), Pavlović (78` Boakye), Delamea Mlinar, Ivanović, Baskera (46` Kurež), Korun, Savić. Trener: Goran Stanković.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Marinšek (69` Čermak), Kadrić (69` Krajnc), Đerlek (69` Pečnik T.), Prša (87` Kim), Petek, Flakus Bosilj, Bolha, Pantalon, Krefl. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Elšnik, Vidmar, Savić; Kadrić, Prša, Krajnc, Pantalon

Glavni strateg rdeče-belih je tudi pred tekmo z ljubljansko Olimpijo v začetni enajsterici glede na zadnjo tekmo s Tabor Sežano opravil nekaj sprememb. Zaradi kartonov tokrat ni smel nastopiti Emir Azemović, ki ga je v zadnji vrsti nadomestil Renato Pantalon. V zvezni vrsti je tokrat pred Marcelom Čermakom prednost dobil Nik Marinšek, zunaj začetne enajsterice pa sta ostala tudi Tilen Pečnik in Tonči Mujan, ki sta ju zamenjala Roko Prša in David Flakus Bosilj.

V deževnem nedeljskem popoldnevu so srečanje bistveno boljše otvorili rdeče-beli, ki so dejansko iz prve resnejše akcije povedli. Aljaž Krefl je v 12. minuti srečanja podal iz kota iz desne strani, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Luka Petek, ki je s svojim drugim prvenstvenim zadetkom v letošnji sezoni premagal nemočnega Žigo Freliha.

Že dve minuti zatem so si prvo priložnost priigrali tudi zeleno-beli, ko je Matic Fink prodiral ob desni strani in poslal predložek proti Andersu Vombergerju, a je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič brez večjih težav ukrotil strel najboljšega strelca zmajev. Dobrih pet minut zatem je prvič dlani Luke Janžekoviča ogrel še Đorđe Ivanović, ki je iz leve strani prodrl v kazenski prostor in se odločil za strel iz dobrih petnajstih metrov, a je bil Luka Janžekovič na mestu.

Dobrih deset minut pred odhodom na odmor je bil dvakrat nevaren Aljaž Krefl, najprej je poskušal iz prostega strela iz leve strani iz dobrih tridesetih metrov presenetiti Žigo Freliha, a je slednji žogo odbil v kot. Le nekaj trenutkov zatem je prav Aljaž Krefl na sredini prestregel žogo, potegnil proti kazenskemu prostoru, kjer se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, vratar domačih Žiga Frelih pa je s skrajnimi močmi žogo izbil v kot.

V nadaljevanje srečanja so boljše vstopili zmaji, ki so prvič zapretili že v drugi minuti nadaljevanja, ko je do strela po kotu prišel Matic Fink, a je njegov strel za kakšen meter zgrešil cilj. V 57. minuti so varovanci Gorana Stankovića rezultat poravnali. Iz leve strani je žogo iz kota v kazenski prostor podal Đorđe Ivanović, najvišji v skoku pa je bil Vujadin Savić, ki je ob Klemnu Bolhi prišel do strela z glavo in premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli ponovno zaigrali odločneje in si v 68. minuti priigrali nov poskus, ko je Armin Đerlek poslal uporaben predložek v kazenski prostor, Haris Kadrić je zadržal žogo in jo odložil do Roka Prše, slednji je poskušal iz dobrih petnajstih metrov, a je Žiga Frelih poskus vezista rdeče-belih brez večjih težav ustavil.

Sledila je trojna menjava stratega rdeče-belih, ko so igro zapustili Haris Kadrić, Armin Đerlek in Nik Marinšek, v igro pa vstopili Tilen Pečnik, Alen Krajnc in Marcel Čermak. Takoj po trojni menjavi pa je sledil nov hladen tuš za rdeče-bele, v dvoboju na sredini igrišča je bil ob Andersu Vombergarju premalo odločen Marcel Čermak, žoga je prišla do Đorđeta Ivanovića, ki se je odločil za preigravanje ob Klemnu Bolhi, ter prodrl v kazenski prostor, srbski napadalec v vrstah zmajev, pa se je odločil za diagonalen strel in z natančnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Le tri minute zatem so bili blizu povišanja vodstva zeleno-beli, Uroš Korun je iz desne strani poslal predložek do Andersa Vombergerja, slednji je poskušal s strelom z glavo, a je žoga zletela mimo vrat Luke Janžekoviča.

V 77. minuti srečanja so rdeče-beli izpeljali lepo akcijo ko je Tilen Pečnik sprejel lepo podajo Roka Prše, se hitro odločil za prenos žoge na desno stran do Aljaža Krefla, ki je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je David Flakus Bosilj pred vrati prepustil žogo do Nemanje Jakšića na drugi vratnici, slednjega je s prekrškom ustavil Michael Pavlović, a je piščalka glavnega delivca pravice ostala nema.

Dobrih deset minut zatem nova akcija rdeče-belih po desni strani, ko je Roko Prša lepo opazil vtekajočega Tilna Pečnika in mu podal žogo v kazenski prostor, kjer je z nepravilnim drsečim startom Eric Boakye ustavil Tilna Pečnik, ob prekršku pa je glavni sodnik srečanja pokazal na najstrožjo kazen, k izvedbi le te je pristopil Aljaž Krefl, ki je žogo poslal v desni spodnji kot, vratarja Žigo Freliha pa v levi kot, ter poskrbel za pomembno točko na izjemno zahtevnem gostovanju v ljubljanskih Stožicah.

Rdeče-bele že v četrtek čaka nova izjemno zahtevna preizkušnja, ko bodo v okviru 32. kroga v kidričevskem športnem parku ob 17.00 uri gostili Gorico.