Rdeče-beli so še na drugi zaporedni domači prvenstveni tekmi doma iztržili neodločen rezultat. V petkovem večeru so povedli Lendavčani, za končno delitev točk pa je v polno za svoj drugi prvenstveni zadetek v rdeče-belem poskrbel Josip Marko Čavara.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Halilović Denis, Mežnar Matic, Mijatović Veljko. Delegat: Anželj Damjan.

Strelci: 0:1 Gergo 23`, 1:1 Čavara 36

Aluminij: Banić, Martić, Frešer (62` Gorenak), Čavara (79` Skiba), Marinšek, Šturm (79` Katuša), Jagić, Jovan, Schaubach, Brest, Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Nafta 1903: Kiss, Dinnyes, Pigac (77` Plej), Sulejmanović, Botond, Novinič, Igrec (73` Plej), Kumar, Feher (88` Murar), Urh, Gergo. Trener: Gabor Boer.

Rumeni kartoni: Čavara, Brest; Igrec, Dinnyes, Kumer

Rdeče-beli so v tekmo proti Lendavčanom vstopili dobro, in hitro prevzeli terensko premoč, a do prve priložnosti so prišli gostje. Tekla je 21. minuta, ko so gostje izvedli hiter protinapad, do odbite žoge in strela pa je prišel Žan Kumer, njegov poskus iz dvajset metrov pa je blokiral Tomislav Jagić in žogo izbil v kot. Lendavčani so uvodnem kotu prišli še do drugega, ki pa so ga izkoristili, povsem sam je po podaji v kazenski prostor na treh metrih ostal David Zoltan Gergo, ki je žogo potisnil v prazno mrežo za vodstvo gostov.

Po prejetem zadetku so se rdeče-beli ponovno dobro odzvali in praktično takoj ponovno prevzeli pobudo, najprej je v 25. minuti pokusil Marko Brest, a je bil strel iz leve premalo natančen. V 28. minuti so rdeče-beli dobro kombinirali po desni strani, kjer je do ugodnega položaja prišel Nik Marinšek, ki je v osrčju kazenskega prostora iskal Marka Josipa Čavaro, a je gostujoči obrambni igralec žogo poslal v kot. V 33. minuti je po podaji iz kota Nik Marinšek poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer pa je pred Rokom Schaubachom branilec gostov žogo izbil.

V 35. minuti so rdeče-beli izpeljali odlično akcijo, ki jo je na svoji polovici pričel Tomislav Jagić, ki je z žogo po desni strani osvojil praktično petdeset metrov, sledila je kratka podaja do Nika Marinška, ki je s prve zaposlil Danijel Šturm, ta je vstopil v kazenski prostor, najprej preigral gostujočega branilca in žogo poslal pred vrata, kjer jo je pričakal Marko Josip Čavara, ki je brez težav rezultat izenačil.

V 44. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati gostov, ko je Nik Marinšek iz kota poskušal z direktnim strelom presenetiti gostujočega vratarja Agostona Kissa, po odbiti podaji pa je pred Tomislavom Jagićem še enkrat odlično posredoval gostujoči vratar.

V drugem delu so v kidričevskem športnem parku prevladovali rdeče-beli, ko so bili praktično ves čas v posesti. V 59. minuti je po preigravanju v kazenskem prostoru do strela prišel Marko Brest, ki je poskušal iz leve strani a je zatresel samo zunanji del mreže. V 61. minuti sta vrhunsko akcijo iz kota odigrala Nik Marinšek in Marko Brest, do strela je prišel kapetan Nik Marinšek, ki je žogo poslal nekaj centimetrov preko gostujočih vrat.

V 66. minuti so po podaji iz kota zapretili gostje, ko je do strela prišel Laszlo Feher, ki je zatresel vratnico.

Po priložnosti gostov so ponovno terensko premoč prevzeli rdeče-beli, ki so si zadnjo zares imenitno priložnost priigrali v drugi minuti sodnikovega podaljška. Po podaji Marka Bresta v kazenski prostor je na drugi strani do strela prišel Rok Schaubach, njegov zadetek pa je preprečila prečka.

Rdeče-bele v nadaljevanju čaka nov prvenstveni obračun, v 22. krogu se bodo v gosteh v petek 24. marca pomerili z kranjskim Triglavom.