V predzadnjem krogu Prve Lige Telekom Slovenije se rdeče-beli odpravljajo na zadnje gostovanje v letošnji sezoni k nogometašem Mure. Srečanje na murskosoboški Fazaneriji med četrto in peto ekipo iz prvenstvene lestvice bo odigrano v nedeljo 19. julija ob 18.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Mihael Antič.

Obe ekipi v predzadnji dvoboj letošnje sezone vstopata brez zmage, črno-beli so nazadnje doma remizirali z ljubljansko Olimpijo, medtem ko so rdeče-beli nazadnje doma priznali premoč Domžalam. Gre za peti medsebojni dvoboj v letošnji sezoni, potem ko sta prva dva prvenstvena dvoboja pripadla rdeče-belim, je zadnji medsebojni prvenstveni obračun pripadel Murašem, nazadnje pa sta se tokratna nasprotnika pomerila v polfinalu pokalnega tekmovanja, kjer so črno-beli slavili in kasneje proti lendavski Nafti tudi osvojili pokalno lovoriko.

Varovanci Slobodana Gruborja igrajo v po koronskem obdobju sprejemljivo, a v gosteh že tri tekme zapovrstjo ne poznajo poraza, še več iz zadnjih treh gostovanj so se v Kidričevo vrnili z vsemi devetimi točkami. V napornem ritmu tekem, ki si sledijo pri rdeče-belih najbolj izstopa četrti strelec Prve Lige Telekom Slovenije Ante Živković, ki je skupaj že pri petnajstih prvenstvenih zadetkih, v zadnjih šestih tekmah pa je dosegel osem zadetkov. Kot pred srečanjem v Murski Soboti poudarja prvi strelec rdeče-belih bo za nove prvenstvene točke potrebno proti Muri pokazati pravi obraz: »Nikakor ni isto biti četrti ali peti na lestvici, tako da gremo naslednje kolo proti Muri obraniti 4 mesto. Res je, da v drugem delu sezone igramo toplo-hladno, sploh domače tekme. V gosteh smo izgleda boljši, tako da pričakujem da bomo proti NK Muri pokazali pravi obraz.«

Muraši, ki za rdeče-belimi na petem mestu lestvice zaostajajo zgolj za dve točki, bodo nedvomno proti rdeče-belim želeli nadaljevati niz neporaženosti, ki traja že tri tekme zapovrstjo. Ponovno bo morala biti zelo zbrana obrambna linija rdeče-belih, saj sta najnevarnejša igralca črno-belih Amadej Maroša in Luka Bobičanec skupaj že pri petindvajsetih zadetkih.

Srečanje v murskosoboški Fazaneriji se bo pričelo v nedeljo ob 18.00 uri, tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na PlanetTV. Za vse navijače rdeče-belih pa bomo srečanje iz Murske Sobote spremljali tudi na družbenih omrežjih.