Po reprezentančnem premoru se na zelenice ponovno vračajo rdeče-beli, ki bodo v domačem srečanju proti Mariboru zaključili 8. prvenstveni krog Prve Lige Telemach. Srečanje med rdeče-belimi in vijoličastimi se bo začelo ob 20.15 uri, pravico pa bo v kidričevskem športnem parku delil Nejc Kajtazović.

Mariborčani v srečanje proti rdeče-belim vstopajo v vlogi favorita, nenazadnje imajo na četrtem mestu, devet točk prednosti pred varovanci Oskarja Drobneta. Pred reprezentančnim premorom so rdeče-beli v Stožicah priznali premoč Olimpiji, medtem ko so vijoličasti doma remizirali proti Bravu.

Mariborčani prihajajo v »šumo« okrepljeni, saj so se med reprezentančnim premorom okrepili s francoskim napadalnim vezistom Malikom Selloukijem in Ognjenom Mudrinskim, ki je v Ljudski vrt prišel iz poljske prve lige. Nekaj preglavic Simonu Rožmanu pred gostovanjem v Kidričevem nedvomno povzroča odsotnost Aleksa Pihlerja, ki je staknil poškodbo in kaznovanega Blaža Vrhovca, a vijoličasti, ki v letošnji sezoni igrajo z zelo pomlajeno zasedbo imajo številne igralce, ki lahko stopijo vsak trenutek v ospredje. Nedvomno bo eno izmed večjih nevarnosti na sredini igrišča predstavljal Jan Repas, na bočnem položaju blesti Vid Koderman, medtem ko napadalno usmerjeni igralci Rudi Požeg Vancaš, Nino Žugelj, Danijel Šturm, Žan Vipotnik in Rok Sirk predstavljajo veliko nevarnost za obrambo rdeče-belih.

Varovancem Oskarja Drobneta nikakor ne steče in pred srečanjem z Mariborom se prihajajoči nasprotnik zdi kot nova izjemno zahtevna ovira. Nekaj preglavic nedvomno glavnemu strategu rdeče-belih predstavlja odsotnost Luke Petka in novinca Timoteja Dodleka, a pred srečanjem šestinštiridesetletni trener rdeče-belih poudarja, da morajo biti njegovi varovanci bistveno bolj samozavestni in ob nujni učinkovitosti še bolj predrzni kot v dosedanjih obračunih: »Načrt je enostaven, to je pravi pristop, konkretnost in predvsem enostavnost. Z njihovimi problemi se ne obremenjujemo imamo svoje, gremo po svoji poti. Moramo biti predvsem samozavestni, kar nem je primanjkovalo v tem prvem ciklu. Moramo biti bolj učinkovit in predvsem bolj predrzni. Jaz upam, da bomo že na srečanju proti Mariboru izkoristili več teh priložnosti, in se na koncu ob ugodnem razpletu veselili tudi treh točk.«   

Edina strelca v vrstah rdeče-belih v letošnji sezoni sta Haris Kadrić in Armin Đerlek, ki je z izjemno izvedbo prostega strela v Stožicah opozoril nase že v prvem svojem nastopu v letošnji sezoni. Tudi tokrat bodo uči uprte v omenjeni dvojec, a glavna naloga varovancev Oskarja Drobneta še je vedno odigrati kompaktno in čvrsto v obrambi. Kot je pred srečanjem z Mariborom poudaril strateg rdeče-belih, je bilo zelo pomembno, da so se njegovi varovanci v reprezentančnem premoru uspeli spočiti: »Mi smo se morali najprej spočiti, predvsem mentalno. Fantje so prejšnji teden delali zelo dobro, tudi v tem tednu se dela dobro. Dokaz dobrega dela je bila tudi prijateljska tekma, ki smo jo zelo dobro odigrali. Želim si, da bi v tem ritmu nadaljevali do nedelje in se v nedeljo predstavili v najboljši možni luči.«

Statistika medsebojnih obračunov je v 24. prvenstvenih obračunih globoko na strani vijoličastih, a predvsem veseli pogled na zadnja dva medsebojna obračuna, ki sta se končala z delitvijo točk. Sploh obračun lanskega decembra, ki se je končal z 2:2 je bil prava paša za oči, postregel pa je s kar nekaj izjemnimi zadetki, medtem ko se je zadnji medsebojni obračun, ki je bil odigran v kidričevskem športnem parku končal z najbolj nepriljubljenim rezultatom 0:0.

Kidričevski športni park bo svoja vrata odprl uro pred pričetkom srečanja. Za vstop na stadion je potrebno izpolnjevati pogoj PCT!

Za vse, ki si srečanja ne boste ogledali v živo na stadionu, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.