Rdeče-belim v derbiju 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije ni uspelo na svoji zelenici ni uspelo premagati Maribora. Varovanci Slobodana Gruborja so proti vijoličastim doživeli sploh prvi domači poraz in kljub porazu še vedno ostajajo na visokem odličnem tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za zmago gostov sta zadela Luka Zahović in Amir Dervišević.

Športni park Aluminij Kidričevo; gledalcev: 1.700

Sodniki: Obrenović, Kovačič, Kasapović

Strelci: 0:1 Zahović 4`, 0:2 Dervišević 57`

Aluminij: Janžekovič, Petrovič, Pečnik (58` Čermak), Vrbanec, Leko (83` Kontek), Ploj (70` Amuzie), Živković, Pantalon, Jakšić, Martinović, Klepač

Maribor: Handanović, Kronaveter, Cretu (77` Vrhovec), Zahović (91` Tavares), Dervišević, Milec, Mešanović (80` Kotnik), Viler, Mitrović, Peričić, Požeg Vancaš

Rumeni kartoni: Martinović; Cretu

Gostje so srečanje pričeli izjemno in že v prvem pravem napadu uspeli zatresti kidričevsko mrežo, ko je Rok Kronaveter v kazenskem prostoru našel Luko Zahovića, ta je žogo ustavil, ter streljal proti Luki Janžekoviću, ki ni najbolje posredoval, tako je končala žoga v mreži za zgodnje vodstvo gostov iz Maribora.

Po prejetem golu so se varovanci Slobodana Gruborja kaj hitro pobrali in si v 11. minuti srečanja pripravili prvo priložnost, ko se je kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, vratar gostov Jasmin Handanović je žogo s težavo odbil, ta je prišla do Tilna Pečnika, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela preko vrat. Že v naslednjem napadu so imeli priložnost za povišanje gostje, ko je Martin Milec, v kazenskem prostoru našel Jasmina Mešanovića, a je njegov poskus zletel preko vrat.

V 22. minuti ponovno lepa priložnost za rdeče-bele, Dejan Petrovič je z natančno globinsko podajo zaposlil Tilna Pečnika, ta je žogo podal do Anteja Živkovića, ki je poskušal na atraktiven način s peto premagati Jasmina Handanovića, a je bil ta na mestu. V 35. minuti nova priložnost za izenačenje, po prostem strelu, ki ga je izvedel kapetan Matic Vrbanec je do strela z glavo v kazenskem prostoru prišel Ilija Martinović a je žoga zletela za las mimo vratnice.

Tik pred odhodom na odmor so bili ponovno blizu izenačenja rdeče-beli, Tilen Pečnik je sprejel žogo pri sredini igrišča s samostojnim prodorom in preigravanjem prišel mimo Martina Milca, prodrl v kazenski prostor, kjer se je odločil za strel proti vratom gostov, a se je še enkrat več izkazal Jasmin Handanović.

V nadaljevanje sta obe ekipi vstopili mirnejše, gostje so uspeli preprečiti juriš rdeče-belih proti svojim vratom. Nato je sledila dvanajsta minuta nadaljevanja, ko so gostje prišli do kota, katerega je izvajal Amir Dervišević in z natančnim strelom neposredno iz kota premagal Luko Janžekoviča, za utrditev vodstva gostov.

A povišanje vodstva rdeče-belih ni odvrnilo od želje po preobratu, le dve minuti zatem so bili varovanci Slobodana Gruborja povsem blizu, ko je Dejan Petrović skušal zaposliti Anteja Živkovića, slednji je lepo z glavo odložil žogo do Mihaela Klepača, ki se je odločil za strel iz pol voleja že premagal vratarja gostov, a je zadetek preprečila prečka.

Pritisk rdeče-belih je gostom v nadaljevanju odpiral veliko prostora, v 65. minuti so tako gostje izvedli hiter protinapad, Amir Dervišević je zaposlil Rudija Požega Vancaša, slednji se je odločil za strel iz dobrih dvanajstih metrov, a je Luka Janžekovič z obrambo preprečil povišanje vodstva gostov. Tri minute zatem so ponovno zapretili gostje, najprej je Luka Janžekovič dobro žogo izbil po predložku gostov, a je bil pri žogo najhitrejši Jasmin Mešanović, a se je Luka Janžekovič izkazal, ter preprečil tretji zadetek gostov.

V 74. minuti so bili ponovno blizu zadetka rdeče-beli a je poskus Mihaela Klepača zletel tik ob vratnici, tako je ostalo pri vodstvu gostov z dvema zadetkoma. V sodnikovem podaljšku se je še enkrat več izkazal Luka Janžeković, ki je najprej ubranil strel Požegu Vancašu, tik ob koncu pa še Mitji Vilerju, ki se je prav tako sam znašel pred vratarjem rdeče-belih.

Sedaj čaka rdeče-bele gostovanje, najdaljše gostovanje v Prvi Ligi Telekom Slovenije, ko se bodo v soboto pomerili z CherryBox24 Tabor Sežano.