Prekinjen je niz neporaženosti na domačem igrišču za rdeče-bele. Gostje iz Maribora so slavili po zadetkih Rudija Požega Vancaša, Nemanje Mitrovića in Roka Kronavetra, poraz rdeče-belih je v končnici s prvencem v dresu Aluminija ublažil Emir Azemović.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Jug Matej, Bensa Uroš, Černe Tomaž, Mertik Bojan. Delegat: Močnik Vlado

Strelci: 0:1 Požeg Vancaš 35`, 0:2 Mitrović 40`, 0:3 Kronaveter 60`, 1:3 Azemović 84`

Aluminij: Janžekovič, Horvat, Jakšić, Pečnik (46` Prša), Kim (65` Štusej), Grajfoner (46` Čermak), Matjašič, Pantalon (65` Džankić), Azemović, Maletić (65` Flakus Bosilj), Krajnc. Trener: Slobodan Grubor.

Maribor: Jug, Klinar, Vrhovec (68` Mihelič), Pihler, Kronaveter (83` Tavares), Požeg Vancaš (89` Mešanović), Repas (68` Obreht), Milec (68` Dos Santos), Mlakar, Mitrović, Peričić. Trener: Mauro Camoranesi.

Rumeni kartoni: Krajnc, Štusej; Mlakar

Trener rdeče-belih Slobodan Grubor se je pred srečanjem odločil za dve zamenjavi v začetni enajsterici glede na tekmo, proti ljubljanskemu Bravu. Namesto Marcela Čermaka je v začetni enajsterici pričel Dodyun Kim, namesto Davida Flakusa Bosilja pa je začel Marko Maletić.

V srečanje so odločneje krenili gostje iz Maribora, a kljub terenski premoči, je obramba rdeče-belih delovala brez napak in odbijala vse obetavnejše poskuse vijoličastih.

Prva prava priložnost na srečanju je pripadla rdeče-belim, po kotu je Jure Matjašič v kazenskem prostoru prišel do strela, žoga je zadela Denisa Klinarja, glavni sodnik srečanja Matej Jug, pa je povsem upravičeno dosodil strel iz bele točke. K izvajanju je pristopil najizkušenejši igralec rdeče-belih Mario Lucas Horvat, a je njegovo namero prepoznal vratar gostov Ažbe Jug, in strel Horvata ubranil.

Po zgrešeni najstrožji kazni se je tekma povsem razživela, najprej je bil dvakrat nevaren Rudi Požeg Vancaš, najprej je v 24. minuti žoga oplazila vratnico, dve minuti zatem pa je izkazal Luka Janžekovič. V 32. minuti je je poskušal Jan Repas, tudi tokrat pa se je izkazal kapetan rdeče-belih.  

Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so gostje kronali svojo terensko premoč, iz desne strani je prodrl Jan Repas podal do Rudija Požega Vancaša, ta pa je iz dobrega metra s pomočjo prečke spravil žogo za hrbet nemočnega Luke Janžekoviča.  

Le pet minut po vodilnem zadetku, nov šok za rdeče-bele, Jan Repas je podal iz kota, Nemanja Mitrović pa se je otresel Marka Maletića in z glavo premagal nemočnega Luko Janžekoviča za povišanje vodstva gostov.

Med polčasom je sledila dvojna menjava, strateg rdeče-belih je v slačilnici pustil tokrat ne tako razpoložena Tilna Pečnika in Lovra Grajfonerja, v igro pa poslal Marcela Čermaka in Roko Prša. Rdeče-beli so v nadaljevanju zaigrali odločneje na sredini, a do izrazite priložnosti niso prišli.

Po točno uri igre je Nemanja Jakšič poslal žogo v sredino, gostje so prestregli žogo izvedli hiter protinapad Jan Mlakar je iz desne strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer se je izkazal Rok Kronaveter in z volejem premagal Luko Janžekoviča. Dve minuti zatem se je v izjemni priložnosti znašel Jan Mlakar, a se je izkazal kapetan rdeče-belih.

Sledila je še trojna menjava Slobodana Gruborja, Aljaž Džankič je v osrčju obrambe zamenjal Renata Pantalona, Juš Štusej je na sredini igrišča zamenjal Dohyun Kima, v konici napada pa je Marka Maletića zamenjal David Flakus Bosilj.

Sledil je odločnejši zaključek rdeče-belih, s streli od daleč so poskušali Jure Matjašič, David Flakus Bosilj, Roko Prša in Juš Štusej, a so bili njihovi poskusi premalo natančni. Poraz je šest minut pred iztekom po podaji iz kota Jureta Matjašiča postavil Emir Azemović, za katerega je bil to prvenec v rdeče-belem dresu.

Že v petek čaka varovance Slobodana Gruborja nova prvenstvena preizkušnja, ko se odpravljajo v goste k aktualnim državnim prvakom, nogometašem Celja.