S petkovo tekmo v Kidričevem med rdeče-belimi in rumeno-modrimi se pričenja 21. krog Prve Lige Telemach. Uvodna tekma kroga se bo v petek v kidričevskem športnem parku pričela ob 17.30 uri, pravico pa bo delil Balažič Dejan s pomočniki.

Obe ekipi sta v nadaljevanje prvenstva štartali slabše od pričakovanj in v uvodnih preizkušnjah ostali brez prvenstvenih točk. Koprčani so doma v končnici srečanja doživeli poraz proti Radomljam, medtem ko so rdeče-beli v Mariboru doživeli boleč poraz in kar sedemkrat pobrali žogo iz mreže.

Koprčani se trenutno nahajajo na petem mestu prvenstvene lestvice in imajo pred rdeče-belimi dvanajst točk naskoka. Med zimskim premorom se je največja sprememba na klopi kanarčkov zagotovo zgodila na trenerski klopi, saj Safeta Hadžića nadomestil Aleksander Radosavljević. Koprčani so med zimskim premorom ostali tudi brez enega največjih zvezdnikov Maksa Barišića, ki se je preselil v Maribor, kljub številnim kadrovskim spremembam, pa imajo Koprčani še vedno izjemno kvalitetno zasedbo. Zadnja prepreka za napadalce rdeče-belih bo izkušeni kapetan Koprčanov Jan Koprivec, ki ima pred sabo zelo kvalitetno obrambno liniji. V napadalnem delu so v uvodni prvenstveni preizkušnji najbolj nase opozorili Luka Vešner Tičić, novinec Deni Jurić in Timothe Nkada.

Rdeče-beli so imeli po uvodni tekmi spomladanskega dela najbolj zahtevno delo, da so čimprej iz spomina zbrisali gostovanje in poraz pri Mariboru. V Ljudskem vrtu je na vratih rdeče-belih debitiral še sedemnajstletni Lan Jovanović, brat Sandra Jovanovića, ki je res moral kar sedemkrat po žogo v svojo mrežo, a z nekaj izjemnimi obrambami preprečil še hujši poraz v Ljudskem vrtu. Proti Kopru ne bo pravice nastopa imel Gašper Jovan, ki je v sedmi minuti tekme proti Mariboru pordečel, zaradi prekrška nad Hilalom Soudanijem, a kot poudarja strateg rdeče-belih Robert Pevnik je kader dovolj širok in da se odsotnost bočnega branilca ne bo poznala. V kader se vračata tudi Rok Scchuabach, ki je v Mariboru odslužil kazen štirih rumenih kartonov, in kapetan redeče-belih Tin Martić, ki v Ljudskem vrtu še ni bil povsem nared za igro.

Glavna naloga strokovnega štaba v dneh pred tekmo s Koprom je bila kot že omenjeno iz spomina izbrisati nedeljsko tekmo in kot poudarja Robert Pevnik verjame, da bo od svojih varovancev že v petek v »šumi« videl povsem drug obraz: »Že v ponedeljek smo opravili analizo, se odkrito pogovorili, pogledali kje smo naredili napake. Pričakujem povsem nov obraz, povsem drugo ekipo kot v nedeljo. Verjamem v večjo agresivnost, samozavest, igralci imajo željo, da pokažejo navijačem, da je bila tekma v Mariboru zgolj slučaj, ki se več ne bo ponovil. Največji izziv je zagotovo to, da ko padeš, da se že naslednji trenutek  pobereš, da si takoj samozavesten in v petek je idealna priložnost, da naredimo ravno to, da se poberemo.«

V letošnji sezoni sta se zasedbi pomerili na dveh medsebojnih obračunih, rezultat je v letošnji sezoni poravnan. Oboji so slavili pred svojimi navijači, v Kopru se je srečanje končalo z zmago Koprčanov s 4:1, medtem ko se je srečanje v Kidričevem, ki je bilo odigrano konec novembra končalo z zmago rdeče-belih s 3:2. Srečanje konec novembra so boljše otvorili kanarčki, ki so povedli v 14. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Nik Omladič. Sledil je popoln preobrat, najprej je izenačujoči zadetek dosegel Tin Matić, sledil je zadetek za popoln preobrat kapetana Tina Martića in še zadetek za povišanje vodstva Roka Schbuacha. Ob koncu srečanja je Enej Jelenič le ublažil poraz gostov.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v petek pričelo ob 17.30 uri, vstopnine ni! Vrata športnega parka pa se odpro uro pred začetnim sodnikovim žvižgom. V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo v športnem parku, si ga lahko ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.