Po desetih dneh se je včeraj do konca odigralo srečanje med rdeče-belimi in Koprčani, ki je bilo v soboto 3. oktobra prekinjeno v 17. minuti igre. V nadaljevanje prvega dela so odločneje krenili gostje, kar se jim je obrestovalo šest minut pred iztekom prvega dela, ko je Luko Janžekoviča premagal Nardin Mulahusejnović. Za točko varovancev Slobodana Gruborja je v tretji minuti drugega polčasa s svojim drugim zadetkom v letošnji sezoni poskrbel Jure Matjašič.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: 100

Sodniki: Mertik Bojan, Eric Herženjak, Špur Staša, Vinčić Slavko. Delegat: Žalik Danijel

Strelci: 0:1 Mulahusejnović 39`, 1:1 Matjašič 48`

Aluminij: Janžekovič, Horvat, Pečnik (65` Klepač), Petek, Čermak (77` Kim), Flakus Bosilj, Grajfoner (77` Prša), Ploj, Matjašič (80` Maletić), Azemović, Krajnc (80` Jakšić). Trener: Slobodan Grubor

Koper: Vargić, Vršić (68` Spinelli), Mulahusejnović (81` Vekić), Palčič, Žužek, Barišić, Dodlek, Rajčević, Knežević (90` Bešir), Mlakar (68` Mišić), Stevanović (68` Krajinović). Trener: Miran Srebrnič

Rumeni kartoni: Flakus Bosilj; Mišić

Ekipi sta včerajšnje srečanje nadaljevali v 17. minuti in kot že pred dnevi, ko je močan naliv tekmo prekinil pri 0:0. Prvo pravo priložnost se je ponudila gostom v 26. minuti, ko je so rdeče-beli po nepotrebnem izgubili žogo, Koprčani so izvedli hitro akcijo Nardin Mulahusejnović je poskušal s strelom z glavo a je bil premalo natančen.

V 32. minuti so prvič resneje na srečanju zapretili rdeče-beli, Alen Krajnc je prestregel žogo gostov na dobrih štiridesetih metrih od gola, povlekel proti robu kazenskega prostora, kjer sta na strel z glavo čakala tako David Flakus Bosilj kot Tilen Pečnik, a sta bila za las prekratka, da bi lep predložek Alena Krajnca boljše izkoristila.

V 39. minuti so gostje kronali manjšo terensko premoč, ko je Luko Janžekoviča premagal Nardin Mulahusejnović, ki je izkoristil lep predložek iz desne strani, sicer mu je prvi poskus še blokiral Emir Azemović, a se je koprskemu napadalcu žoga po bloku lepo odbila, tako da je iz petih metrov matiral nemočnega kapetana rdeče-belih za koprsko vodstvo.

V drugi del so naravnost fantastično vstopili varovanci Slobodana Gruborja, ki so potrebovali točno dve minuti, da so rezultat poravnali. Hiter protinapad je še na svoji polovici začel David Flakus Bosilj, ki je na kakšnih dvajsetih metrih od gola lepo opazil Jureta Matjašiča, ki se je takoj odločil za strel po tleh, s katerim je premagal nemočnega Igorja Vekića, za izenačenje.

Le sedem minut po golu, je bil v novi priložnosti Jure Matjašič, akcijo tudi tokrat je šlo za hiter protinapad, Marcel Čermak je z globinsko podajo zaposlil Davida Flakusa Bosilja, prodrl v kazenski prostor na desni strani, ob dveh Koprčanih opazil Jureta Matjašiča, ki je poskušal s prve s pol visokim strelom, a tokrat je bil vratar gostov na mestu in je žogo odbil v kot.

V 66. minuti so bili blizu novemu vodstvu gostje, ko je Nardin Mulahusjenović že premagal kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča, a je veselje gostom preprečila prečka. Takoj zatem so bili povsem blizu popolnemu preobratu rdeče-beli, šlo je za hitro akcijo, kjer je v kazenski prostor podajal David Flakus Bosilj, eden izmed obrambnih igralcev gostov, pa je žogo skušal izbiti, žoga pa je tik ob vratnici zapustila igrišče.

V 77. minuti bi Koprčani skorajda kronali manjšo pobudo na igrišču, ko se je v izjemnem položaju za strel znašel Bojan Knežević, a je žoga na srečo rdeče-bele obrambe zletela tik ob levi vratnici. Tudi zadnjo priložnost na srečanju so si priigrali gostje, v drugi minuti sodnikovega dodatka je imel priložnost za zmago Koprčanov Luka Vekić, a je veselje gostom preprečil domač kapetan Luka Janžekovič.

Rdeče-bele že v nedeljo čaka nov prvenstveni obračun, ko se odpravljajo na murskosoboško Fazanerijo, k trenutno vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice.