Športni park Kidričevo, gledalcev 300

Sodniki: Kovačič, Kordež, Pospeh, Sagrković

Strelci: 1:0 Štor 23`; 1:1 Kobiljar 59`

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Martinović, Vrbanec (72` Marinšek), Krajnc (78` Živković), Amuzie, Jakšić, Leko (60` Matjašič), Horvat, Petrovič, Štor

Rudar Velenje: Stopajnik, Krefl, Hrubik, Pušaver, Filipović (46` Lovenjak), Vošnjak, Kitek (83` Petrović), Kobiljar, Radić, Tučić, Tomašević (57` Trifković)

Rumeni karton: Martinović, Jakšić; Hrubik, Pušaver

Nogometaši Aluminija so proti knapom tudi po četrti tekmi Prve Lige Telekom Slovenije ostali še naprej neporaženi, po dveh uvodnih zmagah, je to drugi zaporedni remi za rdeče-bele. Srečanje si bomo zapomnili tudi po tem, da je v 78. minuti debitiral Ante Živković.

Že takoj uvodoma so varovanci Slobodana Gruborja prevzeli terensko premoč, a prvo pravo priložnost so si ustvarili gostje. Po prekršku Ilije Martinovića so poskušali knapi iz prostega strela, ko je poskušal Aljaž Krefl, a je bil Luka Janžekovič na mestu.

V 22. minuti so rdeče-beli najprej izvedli hiter protinapad, Lucas Mario Horvat je na desni zaposlil Luko Štora, ki je v kazenskem prostoru našel Matica Vrbanca, ki pa je iz dobrih osmih metrov meril mimo vrat Tomaža Stopajnika. Že v naslednji akciji je Alen Krajnc priboril žogo, jo podal do Matica Vrbanca, ki je z lepo podajo na drugo vratnico zaposlil Luko Štora, ki je z glavo iz dobrih petih metrov zadel za vodstvo rdeče-belih.

Pred odhodom na odmor so najprej nevarno poizkusili še Velenjčani, Aljaž Krefl se je odločil za strel izven šestnajstih metrov, a Luka Janžekovič ni imel težkega dela. Že v sodnikovem podaljšku so rdeče-beli ponovno izpeljali hiter protinapad Luka Štor je prodrl v kazenski prostor po desni strani, zavrnil žogo do Maria Lucasa Horvata, ki se je odločil za strel iz dobrih tridesetih metrov, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Tudi v nadaljevanju so si prvo zrelo priložnost za povišanje rezultata priigrali rdeče-beli, po podaji Luke Štora, je iz roba kazenskega prostora poskušal kapetan Matic Vrbanec, a je žoga zletela nekaj centimetrov preko prečnika velenjskih vrat. V 55. minuti nova priložnost za rdeče-bele, Alen Krajnc je povlekel žogo na polovico Velenjčanov, podal do Dejana Petroviča, ki je poskušal iz kakšnih dvajsetih metrov, a je žoga zletela mimo vratnice.

V 59. minuti je sledil šok za Kidričane. Gostje so si priborili kot, po izbijanju rdečih je do žoge prišel Rijad Kobiljar, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, ter premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

Sledil je hiter odgovor rdeče-belih, Mario Lucas Horvat je z lepo podajo zaposlil Luko Štora, ki se je odločil za strel iz prve v kazenskem prostoru, a je bil Tomaž Stopajnik na mestu.

Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako je ostalo pri delitvi točk.  Rdeče-bele že v petek čaka srečanje 5. kroga, ko jih čaka gostovanje pri ljubljanskem Bravu.