Rdeče-bele v četrtek in nedeljo čaka še sklepno dejanje aktualne sezone. Po osvojenem drugem mestu 2. slovenske nogometne lige so si varovanci Roberta Pevnika zagotovili dve dodatni tekmi proti devetouvrščnemu prvoligašu Gorici. Uvodno srečanje bo odigrano ta četrtek 25. maja ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku, pravico pa bo delil Slavko Vinčić s pomočniki.

Goričani so si deveto mesto in dodatne kvalifikacije zagotovili šele v zadnjem krogu doma proti Tabor Sežani, ko je edini zadetek iz najstrožje kazni dosegel kapetan Goričanov Etien Velikonja. Prav kapetan Primorcev je tudi prvi strelec svoje ekipe, v letošnji sezoni je dosegel šest zadetkov, na klubski lestvici mu sledijo Dario Kolobarić, ki ima na svojem računu pet zadetkov, sledita pa mu Luka Vekić in bivši član rdeče-belih Alen Krajnc, oba sta se med strelce vpisala po trikrat. Goričani so v pravkar končanem rednem delu Prve Lige Telemach ob petih zmagah nanizali dvanajst neodločenih rezultatov in devetnajst porazov. Ob tem pa skupaj dosegli enaintrideset zadetkov in jih prejeli sedeminpetdeset. Nekaj krogov pred koncem prvenstva je na klop Goričanov sedel Agron Šalja, ki je Goričane vodil na zadnjih petih tekmah, ob tem pa zabeležil eno zmago, ter po dva neodločena rezultata in poraza.

Rdeče-beli bili vse do zadnjega kroga 2. slovenske nogometne lige v igri za naslov prvaka, a na koncu osvojili drugo mesto. Pretekli vikend so se po zaostanku z dvema zadetkoma v Novem mestu, vrnili v igro in z na koncu s preprečljivo predstavo zabeležili še sedmi prvenstveni remi, kar je bilo ob štirih porazih in devetnajstih zmagah na koncu dovolj za končno drugo mesto. V letošnji sezoni je v rdeče-belem blestel Nik Marinšek, ki je z enaindvajsetimi zadetki sezono sklenil na drugem mestu strelcev. Poljski napadalec Daniel Mikolaj Skiba je sezono sklenil z devetimi zadetki na svojem računu, medtem ko sta Jakov Katuša in Marko Brest nasprotnikovo mrežo zatresla po petkrat. Pred kvalifikacijskima tekmama veseli tudi dejstvo, da se je v letošnji sezoni uveljavil tudi vratar rdeče-belih Tibor Banić, ki je stal v vratih na vseh tridesetih prvenstvenih tekmah, ob tem pa na polovici tekem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Pred uvodnim kvalifikacijskim obračunom je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da bo potrebno v četrtek ponovno v srečanju pokazati pravšnjo mero poguma in srčnosti: »Glede na to, kako smo sestavili ekipo bi celotno sezono ocenil z zelo dobro, ostaja nekaj grenkega priokusa, saj se nismo direktno uvrstili v Prvo Ligo. Uveljavili smo tudi nekaj domačih igralcev, nakazil smo dobro pot in pri tej poti moramo vztrajati. Sedaj so na vrsti kvalifikacije, opravili smo dobro analizo Gorice, dobro se bomo pripravili, vse misli so samo pri prvem obračunu, ki nas čaka. Verjamem da lahko z dobro podporo iz tribun, Gorico presenetimo. Imajo individualno kvaliteto, imajo dobro ekipo, vendar smo mi pokazali, da lahko igramo s prvoligaši. Mi moramo najti za zadnji dve tekmi novo strast, novo motivacijo. Moramo biti pogumni, ne neumni. Z srčno igro moramo dokazati, da tudi mi spadamo v Prvo Ligo.«

Zadnje medsebojno srečanje med rdeče-belimi in plavo-belimi je bilo odigrano v sezoni 2020/2021, prav tako v kidričevskem športnem parku, zmage so se 6. maja 2021 veselili rdeče-beli, za katere je takrat ob zadetka dosegel David Flakus Bosilj.

Vrata športnega parka pred četrtkovo tekmo se bodo odprla uro pred začetnim sodnikovim žvižgom. Za vse privržence rdeče-belih pa je vstop na četrtkovo srečanje brezplačen. V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo, si ga bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.