Pred rdeče-belimi bo jutri eden izmed najpomembnejših obračunov uvoda v spomladanski del prvenstva, ko bodo v okviru 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije gostovali pri Gorici. Srečanje v novogoriškem športnem parku se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico med sinjemodrimi in rdeče-belimi pa bo delil David Šmajc.

Srečanje med deseto in deveto uvrščenima ekipama iz prvenstvene lestvice v novogoriškem športnem parku bo nedvomno eno izmed najpomembnejših za četo Oskarja Drobneta. Rdeče-beli so med vikendom z remijem proti ljubljanski Olimpiji povečali prednost na lestvici pred Goričani na šest točk, Primorci se v dvoboj proti rdeče-belim podajajo s popotnico poraza iz murskosoboške Fazanerije.

V četrtkovem popoldnevu bomo v novogoriškem športnem parku spremljali tretji letošnji medsebojni dvoboj, uvodni v Novi Gorici je pripadel gostiteljem, ki so slavili z 2:0, za takratno zmago pa sta zadela sedaj že bivša člana Goričanov, Luka Volarič in Semir Smajlagić. Prvenstveni obračun v kidričevskem športnem parku je pripadel rdeče-belim, Goričani so v Kidričevem povedli z zadetkom Aleksandra Bjelice, za preobrat in tri točke pa je poskrbel Alen Krajnc z dvema zadetkoma v novogoriški mreži.

Goričani, ki se nahajajo na dnu prvenstvene lestvice, so v nadaljevanje prvenstva krenili s točko proti ljubljanskemu Bravu v gosteh, domačo zmago nad Koprom z 2:1 in s porazom pretekli konec tedna, ko so klonili proti Muri v gosteh. Goričani so se med zimskim prestopnim rokom okrepili z Maticem Črnicem, v izdihljajih prestopnega roka pa se jim je pridružil še vratar Grega Sorčan, ki v Murski Soboti ni stopil med vratnici. Goričani ogromno stavijo na prekaljeni dvojec na sredini igrišča Etien Velikonja – Goran Cvijanović ob tem pa velik upov polagajo tudi v mladega vezista Tjaša Begića. Jutri za Goričane zagotovo ne bo zaigral strelec edinega zadetka v Murski Soboti Matic Paljk, ki bo počival zaradi štirih rumenih kartonov.

Varovanci Oskarja Drobneta v nadaljevanju prvenstva kažejo dobre predstave in se s svojimi načrti odpravljajo v slovenski »Las Vegas«. V treh obračunih nadaljevanja prvenstva so osvojili pet točk, uvodoma so remizirali na Krasu proti Tabor Sežani, kjer so prejeli tudi edini spomladanski zadetek, saj je tako v obračunih proti Celju, kot proti ljubljanski Olimpiji mreža kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča mirovala. Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne bo tudi tokrat pogrešal Harisa Kadrića, ki bo proti Goričanom odslužil drugo tekmo od petih. A strateg rdeče-belih ima na razpolago vse preostale člane rdeče-belih ob tem pa pred srečanjem v Novi Gorici poudarja, da se na tekmo proti Gorici odpravlja z željo nadaljevati spomladanski niz: »Po prikazanem v nadaljevanju prvenstva smo pred tekmo z Gorico mirni. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, dobro jih bomo analizirali, v Novo Gorico pa seveda odhajamo s svojimi željami in načrti, motivirani, da nadaljujemo s spomladansko serijo.«

Srečanje med Goričani in rdeče-belimi se bo v novogoriškem športnem parku pričelo ob 15.00 uri, zaradi situacije s korona virusom bo tekma zaprta za javnost, zato pa si jo bo moč ogledati v živo na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa jo bomo spremljali v živo tudi na klubskih družabnih omrežjih.