Rdeče-bele danes ob 16.00 uri čaka tekma osmine finala Pokala Pivovarne Laško, ko se bodo za vstop v četrtfinale doma pomerili z ravenskim Fužinarjem. Na srečanju drugoligašev, bo pravico delil Denis Šabanagić.

Za obe so se prvenstvene obveznosti pričele pretekli vikend, rdeče-beli so doma remizirali z velenjskim Rudarjem, medtem ko so Korošci vzeli mero novomeški Krki in slavili v dolenjski prestolnici z 1:2.

Ravenčani, ki so tako odlično vstopili v nadaljevanje prvenstva, so v pokalnem tekmovanju najprej izločili NŠ Roho VBO, ko so nižjeligašu na svojem igrišču kar desetkrat zatresli mrežo. Sledila je še ena preprečljiva zmaga, ko so s 0:5 v gosteh odpravili NK MB Tabor. V zadnjem krogu pod okriljem MNZ Maribor so Korošci doma odpravili Jurovski dol, Ravenčani so slavili z 4:1. V šestnajstini finala so Korošci odpravili Cven, doma so slavili z 4:1.

Medtem je pot rdeče-belih do osmine finala bila zelo podobna, najprej je sledila zmaga s pol ducata zadetki v mreži Grajene, sledilo je domače napredovanje proti Bukovcem, nazadnje pa je sledil dvoboj proti Idriji, ki so ga rdeče-beli v gosteh dobili z 1:5.

Pred srečanjem glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je potrebno popraviti določene zadeve, ki so jih rdeče-beli pokazali na uvodni tekmi nadaljevanja prvenstva pretekli petek: »Proti Fužinarju bo potrebno biti bolj čvrst, v sredini si ne smemo privoščiti izgubljana žog. Ne glede na to, kdo bo dobil priložnost za igro, mora dati na zelenici tisto kar se od njega pričakuje. Želimo si, napredovanja in narediti moramo vse, da doma pokažemo pravi obraz, ter sledimo našim ciljem.«

Srečanje se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 16.00 uri, vrata stadiona se bodo odprla uro pred uvodnim sodnikovim žvižgom. V kolikor v živo ne utegnete v kidričevski športni park, si bo srečanje mogoče ogledati v živo v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Srečanje bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.