V predzadnji domači tekmi letošnje sezone bodo rdeče-beli jutri ob 20.00 uri gostili Domžale. Srečanje, ki bo odigrano v kidričevskem športnem parku, bo tokrat žal ponovno zaprto za javnost, pravico na srečanju med rdeče-belimi in rumenimi pa bo delil Alen Borošak.

Po fantastični zmagi minulo nedeljo v ljubljanskih Stožicah je pred varovanci Slobodana Gruborja nov izziv, domače srečanje proti Domžalčanom, ki v Kidričevo prihajajo s popotnico domačega remija proti Bravu. Domžalčani se trenutno nahajajo na osmem mestu in še potrjuje teoretični obstanek v ligi, kar bo gotovo dodatno motiviralo varovance Dejana Djuranoviča na srečanju v Kidričevem.

V letošnjih medsebojnih obračunih je prednost na strani rdeče-belih saj na vseh treh tekmah niso okusil slasti poraza, uvodni obračun v Domžalah se je končal brez zmagovalca, zadnja dva medsebojna obračuna pa so dobili rdeče-beli, prav zadnji obračun z Domžalčani je bil tisti zadnji obračun pred korono, katera je podaljšala letošnjo sezono. V Domžalah so tri točke priigrali Tilen Pečnik, Nemanja Jakšić in Mihael Klepač, ki je z izjemnim strelom v nedeljo prekinil svoj strelski post, ki je trajal prav od tekme z Domžalami.  Tokrat bo imel strateg rdeče-belih nekaj težav pri sestavi enajsterice, saj bo zaradi rdečega kartona manjkal Jure Matjašič. Po zagotovilih zdravniške službe pa bi naj bila poškodba Nemanje Jakšića, ki jo je staknil v Ljubljani do srede že sanirana, ter bi tako lahko pomagal soigralcem v boju za nove točke.

Zadnja nedeljska zmaga je še kako dobro vplivala na dobro vzdušje v rdeče-beli slačilnici, ki bo še kako potrebno, da varovanci Slobodana Gruborja prekinejo črni niz, ki ga vlečejo na domačem igrišču. Kot pred srečanjem razmišlja dvajsetletni vezist rdeče-belih Lovro Grajfoner, se pred srečanjem z Domžalami ne bojijo ničesar: »Definitivno je dobra volja je po vsaki tekmi, ki jo zmagaš, če je pa to po Olimpiji pa je še toliko slajše. Mislim, da lahko ponovimo dobro predstavo, sploh glede na formo, kako izgledamo, smo kot prava ekipa. Nimamo se ničesar bati.«

Tudi tokrat bo ključ do uspeha borbena predstava, čvrstost in neopustljivost, kot so jo rdeče-beli prikazali v Stožicah. Da bi varovanci Slobodana Gruborja še tretjič v letošnji sezoni izšli iz dvoboja proti Domžalam kot zmagovalci, se bo kot ugotavlja Lovro Grajfoner v teh nekaj dneh do tekme potrebno dobro pripraviti: »Kot vsako tekmo tudi sedaj napovedujem zmago. Je pa vsaka tekma zgodba zase. Na vsako tekmo se je potrebno dobro pripraviti, Domžale se borijo za kvalifikacije, mi pa za Evropo.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.00 uri. Zaradi ukrepov zoper korona virusa in s tem zaprtih tribun za javnost, si bo srečanje moč ogledati na drugem programu PlanetTV, prav tako pa bomo srečanje spremljali za vas na vseh družbenih omrežjih.