Za varovance Slobodana Gruborja se nadaljuje peklenski ritem, že v četrtek bodo rdeče-beli v kidričevskem športnem parku ob 18.00 uri gostili ekipo Domžal. V zadnjem srečanju 9. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in rumeno družino bo pravico delil David Šmajc.

Rdeče-beli v zadnje srečanje prve četrtine prvenstva vstopajo s popotnico točke iz nedeljske tekme proti ljubljanskemu Bravu. V Ljubljani je četi Slobodana Gruborja točko z zadetkom v 71. minuti zagotovil Roko Prša, za katerega je bil to prvenec v rdeče-belem. Tudi Domžalčani so v zadnjem srečanju doma proti Muri osvojili točko, na lestvici pa imata obe ekipo popolnoma enak točkovni izplen in z devetimi točkami zasedata sedmo in deveto mesto na prvenstveni razpredelnici.

V lanski sezoni so bili v štirih medsebojnih dvobojih uspešnejši rdeče-beli, ki so slavili dvakrat, ena tekma se je končala z delitvijo točk, zadnji medsebojni obračun v Kidričevem sredi julija pa se je končal z visoko zmago rumene družine s kar 2:5. V zadnjem medsebojnem dvoboju so rdeče-beli odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti, v nadaljevanju pa povsem popustili in dopustili kar pet zadetkov v lastni mreži.

Nedvomno bo tudi tokrat veliko odvisno od obrambe rdeče-belih, ki je v letošnji sezoni poveljuje črnogorski branilec Emir Azemović, ki je v Kidričevo prišel v poletnem prestopnem roku. Triindvajsetletni osrednji branilec pred srečanjem z Domžalami poudarja, da je Prva Liga dobro tekmovanje, in da se v Prvi Ligi vse ekipo dobro branijo: »Prva Liga je v redu, veliko je intenzitete, igra se z veliko protinapadi, vse ekipe dobro branijo svoj rezultat, težko je doseči zadetek. To vidimo tudi sami. V nekaj tekmah nismo imeli sreče, nadejam se da se nam bo to vrnilo, sedaj smo dobro uigrani. Mislim, da imamo dobro ekipo za Prvo Ligo, nadejam se da bomo naredili dober rezultat.«

Domžalčani imajo v letošnji sezoni kar nekaj razpoloženih strelcev, tako izstopajo Dario Kolobarić s tremi zadetki in Senijad Ibričić in Tamar Svetlin s po dvema zadetkoma. Kot poudarja črnogorski osrednji branilec, so rdeče-beli dobro pripravljeni na tekmo in kot na vsako tekmo bodo tudi proti Domžalam doma iskali pot do treh točk: »V vsako tekmo gremo na zmago. Pripravili se bomo, kar se da najboljše na nasprotnika, ki tokrat prihaja v Kidričevo. Mi smo dobro pripravljeni in vsake tekme se veselimo.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo v četrtek ob 18.00 uri. Glede na aktualno situacijo s korona virusom bo srečanje med rdeče-belimi in rumeno družino zaprto za javnost, moč pa si ga bo ogledati v nepodrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV, prav tako ga bomo v živo spremljali na družbenih omrežjih.