Rdeče-beli bodo v ponedeljek ob 17.30 v kidričevskem športnem parku s tekmo proti Celju sklenili 32. krog Prve Lige Telemach. Na zadnji tekmi 32. kroga, bo pravico med rdeče-belimi in rumeno-modrimi delil Dejan Balažič.

V tekmo obe ekipi vstopata z različnimi popotnicami, rdeče-beli so po remiju proti Radomljam nazadnje sklonjenih glav zapuščali murskosoboško Fazanerijo, kjer so aktualnim državnim prvakom morali priznati premoč z 0:3. Celjani so v zadnjem prvenstvenem obračunu doma vknjižili tri točke proti Bravu, slavili so z 2:0, med tednom pa so v polfinalu pokalnega tekmovanja priznali premoč Kopru z 0:1, ter tako sklenili svoj zadnji nastop sklonjenih glav.

Celjani, ki ste trenutno nahajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice so pod vodstvom Simona Rožmana v rezultatskem vzponu, nenazadnje so prav v zadnjem krogu sedmo mesto na lestvici prepustili Domžalčanom, ter se Bravu približali na vsega štiri točke. V zadnjem prvenstvenem obračunu sta se med strelce vpisala Ester Sokler in David Zec, strelec prvega zadetka pa ob izkušenem vezistu Ivanu Mayeuskemu ne bo imel pravice nastopa v kidričevskem športnem parku zaradi kazni rumenih kartonov. Pri Celjanih bo tako največjo nevarnost za kidričevska vrata predstavljal prvi strelec grofov Ivan Božić, ki ima na svojem računu šest zadetkov. Ob prvem strelcu gostov, nedvomno velja na sredini igrišča izpostaviti bivšega kapetana rdeče-belih Matica Vrbanca, ki v zadnjem obdobju v knežjem mestu dobiva vedno več priložnosti, ob njem pa imajo grofje še plejado izjemnih posameznikov, ki lahko vsak trenutek odločijo srečanje. Zadnjo prepreko pred vrati grofov, bo tudi tokrat predstavljal Matjaž Rozman, ki je svojo kariero pričel prav v Kidričevem, v zadnjem obdobju pa eden izmed najizkušenejših vratarjev Prve Lige brani v fantastični formi.

V domačem taboru tudi po porazu v Murski Soboti še tli upanje po tem, da bi si lahko v zadnjih petih dodatne kvalifikacije. Čeprav so se rdeče-beli v Murski Soboti hitro znašli v zaostanku, so v nadaljevanju srečanja, vse do končnice proti Muri poskušali priti vsaj do točke, a so na koncu gostitelji v končnici poskrbeli za zanesljiv poraz rdeče-belih. Pred strategom Robertom Pevnikom je še pet srečanj in ponedeljkovo srečanje je eno izmed tistih, ko bodo njegovi varovanci, če želijo še upati na deveto mesto enostavno morali pokazati nekaj več in presenetiti favorizirane goste iz Celja. Kot poudarja glavni strateg rdeče-belih, upanje še obstaja, a za to, bodo morali fantje na igrišču tisto, kar se poudarja pred vsako tekmo: »Mi moramo v tekmo proti Celju iti še bolj osredotočeno, kot v vsa dosedanja, če želimo priti do točk, bomo morali biti še bolj skoncentrirani, še bolj borbeni, neopustljivi in bistveno bolj iznajdljivi pred golom. Celje ima izjemno ekipo, dobre posameznike, a mi moramo gledati samo na sebe in v kolikor bomo naredili vse kot se bomo dogovorili, verjamem, da lahko v ponedeljek točke ostanejo v Kidričevem.«

V treh medsebojnih obračunih letošnje sezone, so se dvakrat veselili grofje, uvodni obračun v knežjem mestu se je končal z delitvijo točk. Prvi Kidričevski medsebojni dvoboj so po zadetku Ivana Božića dobili Celjani, na zadnjem medsebojnem obračunu pa so gledalci videli kar pet zadetkov in tesno zmago grofov. Pri Celjanih so za zmago zadeli David Zec, Mičo Kuzmanović in Grigory Morozov, za rdeče-bele je bil dvakrat natančen Martin Šroler.

Vrata blagajne kidričevskega športnega parka se bodo odprla uro pred začetkom srečanja. Srečanje si lahko v živo ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.