Rdeče-beli so se v zadnji tekmi 12. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v kidričevskem športnem parku proti Celju razšli z neodločenim rezultatom 0:0.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 700

Sodniki: Balažič, Vidali, Vojska, Obrenović

Aluminij: Kovačić, Klepač (88` Pečnik), Martinović, Vrbanec (15` Leko), Horvat, Petrovič, Jakšić, Pantalon, Matjašič, Živković, Amuzie

Celje: Rozman, Božić, Vidmajer, Benedičič (79` Štravs), Travner, Plantak (60` Štraus), Novak, Lotrič, Ćalušić, Vizinger, Zaletel

Rumeni kartoni: Leko; Benedičič, Travner, Vidmajer

Dodobra spremenjena začetna zasedba rdeče-belih je v srečanje vstopila zelo pogumno in že v drugi minuti se je Ante Živković znašel v lepi priložnosti iz katere pa je kot zmagovalec izšel vratar grofov Matjaž Rozman.

Celjani niso dolgo čakali na svojo prvo priložnost, saj je že v šesti minuti poskušal Žan Benedičič, je strel iz dobrih dvajsetih metrov zletel mimo leve vratnice.

Po vsega petnajstih minutah je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, ki jo je skupil v dvoboju na sredini igrišča. Kljub temu, da so rdeče-beli nadaljevali brez kapetana, so si v 23. minuti varovanci Slobodana Gruborja po lepi akciji Mihaela Klepača in Anteja Živkovića pripravili novo priložnosti, a je šestindvajsetletni napadalec meril preko gola.

V 34. minuti so se rdeče-beli znašli v novi lepi priložnosti, Jure Matjašič je z natančno podajo zaposlil Anteja Živkovića, ki je z natančno globinsko podajo v kazenskem prostoru žogo spravil do Dejana Petroviča, a je njegov strel za les zletel mimo vratnice.

V drugem delu so si prvi pol priložnosti ustvarili rdeče-beli, obakrat je bil v zaključku premalo natančen Mihael Klepač. V 73. minuti se je za strel iz roba kazenskega prostora odločil Stanley Amuzie, a je vratar gostov Matjaž Rozman žogo odbil v kot.

Točno deset minut pred iztekom rednega dela so je vodstvo Kidričanov preprečil Matjaž Rozman, Nikola Leko je z diagonalno podajo v kazenskem prostoru videl prostega Jureta Matjašiča, ki je poskušal presenetiti Rozmana z volejem, a je vratar Celja žogo s skrajnimi močmi izbil v kot. Po kotu so ponovno zapretili rdeče-beli, a je slavje na golovi črti preprečil Rok Štraus.

Do konca sta se obe ekipi osredotočali predvsem na obrambne naloge, tako se je srečanje med rdeče-belimi in grofi še drugič v letošnji sezoni končalo z delitvijo točk.