Rdeče-beli bodo s tekmo proti Bravu jutri ob 15.00 uri otvorili 34. prvenstveni krog Prve Lige Telemach. Na predzadnji domači tekmi letošnje sezone bo pravico rdeče-belim in rumeno-modrim delil Vinčić Slavko s pomočniki.

V zadnji medsebojni obračun letošnje sezone se obe ekipo podajata v popolnoma različnih izhodiščih. Gostje iz prestolnice prihajajo v »šumo« sproščeni, z že zdavnaj zagotovljenim obstankom in v borbi za četrto mesto na prvenstveni lestvici, katerega držijo pred Koprom. Rdeče-beli so v preteklem krogu še enkrat več položili svoje orožje pred tekmeci in z novim porazom zdrsnili na deseto mesto prvenstvene lestvice, za povrh pa ostali še brez kapetana Tin Martića in Sandra Jovanovića, ki sta pordečela.

Ljubljanski Bravo prihajajo v Kidričevo v vlogi favorita, trenutno se varovanci Aleša Arnola nahajajo na četrtem mestu lestvice in prav četrto mesto bi z morebitnimi novimi tremi točkami ubranili. Zasedba Brava, ki ji v obrambi poveljujejo znanec rdeče-belih Nemanja Jakšić, prihaja sicer v Kidričevo oslabljena, saj nima pravice nastopa Jan Gorenc, ki je v prejšnjem krogu izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Nedvomno bo tudi tokrat v osrednji vlogi pri gostih izjemni napadalec Matej Poplatnik, prvi strelec Ljubljančanov, ki ima na svojem računu že deset zadetkov. Nogometaši Brava so sicer v zadnjih treh krogih iztržili tri neodločene rezultate, najprej doma proti Mariboru, sledila je delitev točk proti Kopru in nazadnje še doma proti Kalcer Radomljam. Proti mlinarjem je točko četi Aleša Arnola priigral drugi strelec Brava Martin Pečar. Nedvomno pa bodo v obrambi rdeče-belih morali posebno pozornost nameniti tudi prvemu asistentu lige Matiji Kovačiču.

Rdeče-beli so v ponedeljkovem popoldnevu ostali praznih rok proti Muri, ob tem pa ostali brez dveh izjemno pomembnih členov, kapetan Tina Martića in Sandra Jovanovića. Varovanci Roberta Pevnika so po ponedeljkovem porazu zdrsnili na zadnje deseto mesto in tri kroge pred koncem je pozitiven rezultat nujen. V borbi za obstanek osma Rogaška beži za šest točk, medtem ko imajo mlinarji na devetem mestu točko več od rdeče-belih, tako bo proti Bravu štel samo pozitiven rezultat. V obrambi bo tako moral glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik najti zamenjavo za kapetana rdeče-belih, ki zraven jutrišnji tekme ne bo smel igrati tudi proti Rogaški.

V treh letošnjih medsebojnih srečanjih je enkrat slavil Bravo, dvakrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca. Prvi dvoboj je pripadel Ljubljančanom, za zmago v 7. krogu sta zadela Gal Puconja in Gašper Trdin. Prvi medsebojni dvoboj v Kidričevem se je končal z zadetkom na vsaki strani, Nemanja Jakšić je Bravo popeljal v vodstvo, za delitev točk pa je poskrbel Tin Matić. Zadnji medsebojni obračun, ki je bil odigran v Šiški, ni prinesel zadetkov.

Vstop na jutrišnji dvoboj je brezplačen. V kolikor si srečanja ne boste morali ogledati v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.