Rdeče-beli so v kidričevskem športnem parku po petih zaporednih tekmah brez poraza priznali premoč gostom iz Kopra. Edini zadetek v zadnji tekmi 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je tik pred odhodom na odmor dosegel Nardin Mulahusejnović.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Kordež Grega, Matoša Martin. Delegat: Močnik Vlado

Strelec: 0:1 Mulahusejnović 45`

Aluminij: Janžeković, Azemović (67` Krajnc), Petek, Ploj (76` Krefl), Pantalon, Pečnik G. (76` Jakšić), Prša (67` Marinšek), Kim, Mujan, Bolha, Jauk (67` Flakus Bosilj). Trener: Oskar Drobne.

Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (88` Krajinović), Pejić (88` Viler), Guberac (76` Knežević), Dodlek, Barišić (67` Stevanović); Mulahusejnović (67` Spinelli). Trener: Rodolfo Vanoli.

Strateg rdeče-belih Oskar Drobne je tudi proti Kopru spremenil začetno enajsterico glede na zadnjo tekmo proti Gorici. V obrambnih vrstah je prednost pred Nemanjo Jakšićem tokrat dobil osemnajstletni Gašper Pečnik. Na položaju zadnjega veznega je namesto češkega vezista Marcela Čermaka, srečanje tokrat pričel Renato Pantalon. Roko Prša se je iz mesta zadnjega veznega postavil tokrat višje, na mesto drugega zadnjega vezista pa je tokrat stopil Klemen Bolha. Na klopi je tokrat ostal tudi Alen Krajnc, njegovo mesto je zavzel Korejec Dohyun Kim. Sploh prvič pa je v začetni enajsterici pričel srečanje dvajsetletni Filip Jauk, ki je tokrat dobil prednost pred Davidom Flakusom Bosiljem.

Srečanje se je pričelo povsem po željah Oskarja Drobneta, njegovi varovanci so takoj zagospodarili na igrišču in v šesti minuti prvič tudi zapretili. Akcijo je na sredini igrišča pričel Klemen Bolha, ki je z globinsko podajo iskal Tončija Mujana, slednji je takoj žogo poslal na levo stran do Aljaža Ploja, ki se je odločil za predložek v kazenski prostor gostov, do strela z glavo iz kakšnih dvanajstih metrov je prišel Tonči Mujan, a je njegov poskus zgrešil cilj, žoga je zletela mimo desne vratnice. V začetku desete minute je še enkrat poskušal Tonči Mujan, ko se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a vratar gostov ni imel večjih težav.

Že v nasprotnem napadu pa so prvič resneje zapretili tudi gostje iz Kopra. Ivica Guberac je žogo poslal iz kota iz desne strani, najvišji v skoku je bil Žan Žužek, ki je z glavo žogo poslal proti golu, a je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič žogo izbil, a le do Aleksandra Rajčevića, ki je iz bližine zatresel desno vratnico, rezultat pa se ni spremenil.

Ob koncu 13. minute so rdeče-beli izvedli še eno lepo akcijo, Renato Pantalon je žogo poslal v kazenski prostor gostov do Klemna Bolhe, ta se je takoj odločil za strel iz voleja, a je na srečo gostov pravočasno strel blokiral Denis Cerovec in žogo izbil v kot.

Ob koncu 26. minute nova lepa priložnost za rdeče-bele, ti so lepo kombinirali na sredini igrišča, ko je do žoge prišel Roko Prša, s krasno podajo je zaposlil Klemna Bolha, ki je takoj odigral proti Tončiju Mujanu, slednji pa je povsem ob stranski črti opazil Aljaža Ploja, ki se je odločil za dolgo podajo na drugo vratnico proti Gašperju Pečniku, ta pa je iz slabih šestih metrov meril preko gola. V 35. minuti so gostje na dobrih dvaindvajsetih metrov od vrat nepravilno ovirali Kima, k izvedbi prostega strela je pristopil Roko Prša, njegov poskus pa je Darko Mišić poslal v kot. Tudi po podaji iz kota pa so rdeče-beli zapretili, dolgo podajo na drugo vratnico je ustavil Klemen Bolha, ki je žogo zavrnil do Kima na dobrih dvajset metrov, slednji pa je takoj poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Filip Jauk, a je vratar gostov Ivan Vargić strel mladega napadalca rdeče-belih s težavo izbil v kot.

Sledilo je vročih zadnjih pet minut prvega polčasa, najprej je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov, ko je po poskusu Tončija Mujana, Denis Cerovec v kazenskem prostoru igral z roko, a takrat je prvič sodniška piščalka v sporni situaciji ostala nema. Tik ob koncu prvega polčasa, so najprej zapretili rdeče-beli, ko je Gašper Pečnik poslal predložek v kazenski prostor iz desne strani, do strela z glavo je prišel Aljaž Ploj, a je vratar gostov žogo brez večjih težav ubranil.

Sledil pa je pravzaprav šok, rdeče-beli so bili v napadu, ko glavni sodnik srečanja Rade Obrenović, ni dosodil povsem očitnega prekrška obrambnega igralca Kopra nad Filipom Juakom povsem na robu kazenskega prostora. Sledil je hiter protinapad gostov, ki ga je najprej blokiral Luka Petek, ko je žogo poslal v avt, slednjega so Koprčani hitro izvedli, do žoge v kazenskem prostoru je prišel Maks Barišić, ki je preigral Luko Petka, ter poslal predložek proti Nardinu Mulahusejnoviću, ki je žogo iz metra poslal v mrežo za vodstvo gostov.

V četrti minuti nadaljevanja so si varovanci Oskarja Drobneta priigrali prvo priložnost v drugem delu, Gašper Pečnik se je na desni strani kljub oviranju otresel svojega čuvaja, ter vstopil v kazenski prostor, poslal povratno žogo proti Roku Prši, ta pa je tudi s pomočjo koprskega branilca žogo poslal preko vrat gostov. Po podaji iz kota je sledila še ena sporna situacija pred golom Koprčanov, strel Emirja Azemovića je prečkal golovo črto, a kot se je odločil glavni sodnik srečanja ne s polnim obsegom. Ob akciji rdeče-belih, pa je branilec Koprčanov v kazenskem prostoru tudi nepravilno oviral Renata Pantalona, a piščalka glavnega delivca pravice je ostala nema.

Že praktično v naslednjem napadu so ponovno zapretili tudi Koprčani, ko je do strela iz desne na robu kazenskega prostora prišel Darko Mišić, a je njegov poskus zletel preko vrat kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča. Sledila je dominantnejša igra gostov, v 52. minuti je v kazenskem prostoru iz leve strani poskušal Maks Barišić, a tudi njegov poskus je zletel mimo vrat. Dobrih osem minut zatem so gostje ponovno poskušali, tudi tokrat s strelom od daleč, ko je poskušal Mihail Caimacov a je bil Luka Janžekovič na mestu.

V nasprotnem napadu so rdeče-beli lepo vstopili v kazenski prostor, ko je Aljaž Ploj poskušal s podajo v osrčje kazenskega prostora, Kim je odbito podajo gostov lepo odložil do Klemna Bolhe, slednji se je odločil za strel a je žogo slabo zadel.

V začetku 78. minute smo videl lepo akcijo rdeče-belih, ko so povsem na robu kazenskega prostora gostje nepravilno ovirali Alena Krajnca. K izvedbi prostega strela je pristopil Nik Marinšek, ki je s strelom po tleh želel presenetiti obrambo gostov, a so bili Koprčani na mestu.

Zadnji priložnosti na srečanju sta pripadli gostom, ti so najprej v 85. minuti ob strelu Bojana Kneževiča iz dobrih dvajsetih metrov zatresli vratnico. Tudi zadnji poskus na srečanju, ko je poskušal Claudio Spinelli pa je končal v okvirju vrat.

Rdeče-bele že v soboto ob 15.00 uri čaka nov preizkus, ko se odpravljajo na zmeraj zahtevno gostovanje v Fazanerijo k tamkajšnji Muri.