Leto, ki se pravkar izteka je za rdeče-bele bilo izjemno, še v prvi polovici leta so varovanci Roberta Pevnika nastopali na drugoligaških zelenicah, leto pa končali z zmago na osmem mestu Prve Lige Telemach in osemnajstimi točkami na svojem računu.

Rdeče-beli so spomladanski del sezone nastopali na drugoligaških zelenicah, kjer so si z drugim mestom zagotovili dodatne kvalifikacije proti Gorici. Kar devetnajst zmag, sedem neodločenih rezultatov in štiri poraze so nanizali rdeče-beli. V celotni drugoligaški sezoni pa so nasprotnikovo mrežo zatresli kar 58 krat. Dodatne kvalifikacije proti Gorici so rdeče-belim po uvodni zmagi doma s 3:1, in neodločenem rezultatu na severu Primorske z rezultatom 1:1 prinesle napredovanje v elitno tekmovanje.

Sezono med prvoligaši so rdeče-beli pričeli izjemno in doma vknjižili neodločen rezultat, uvodna tekma se je končala z 2:2.

Edini nogometaš rdeče-belih, ki je v jesenskem delu sezono nastopil na vseh devetnajstih tekmah je Gašper Jovan, desni bočni branilec je ob tem v 1.686 minutah dosegel dva zadetka in ob tem še trikrat asistiral za zadetek rdeče-belih. En nastop manj od Gašperja Jovana ima Sandro Jovanović, prvi asistent rdeče-belih, ki je petim asistencam, kar ga postavlja na drugo mesto med asistenti po jesenskem delu dodal še tri prvenstvene zadetke. Sandro Jovanović je na zelenicah v Prvi Ligi preživel 1.448 minut.

Kar 22 nogometašev je Robert Pevnik v letošnji sezoni poslal v igro, medtem ko se je med strelce vpisalo 12 različnih nogometašev, ki so skupaj dosegli 21 zadetkov, kar pomeni da so rdeče-beli zadeli v povprečju 1,10 krat na tekmo.

Rdeče-beli so v letošnji sezoni vpisali pet zmag, slavili so proti Celju, Mariboru, Kopru, Radomljam in Rogaški. Medtem so trikrat remizirali, točko so osvojili še proti Celju, Olimpiji in Bravu. Edina ekipi, ki jim rdeče-beli letos niso odščipnili niti točke sta Mura in Domžalam, prav proti Domžalam so varovanci rdeče-belih vknjižili tudi najvišji poraz, v »šumi« so Domžale slavile s kar 0:5.

Največ rumenih kartonov v letošnji sezoni je vknjižil kapetan rdeče-belih Tin Martić, ki je porumenel kar na osmih tekmah, ob tem pa je moral, kar dvakrat srečanje zaradi izpolnjenih kvot spremljati iz tribune. A kapetan rdeče-belih je ob osmih rumenih kartonih, dosegel tudi tri zadetke, na igrišču pa je preživel 1.486 minut. Več nastopov od kapetana rdeče-belih ima še Tomislav Jagić, ki je skupaj vknjižil osemnajst nastopov, ter vknjižil tudi en prvenstveni zadetek, vezist rdeče-belih je pričel preobrat ob zmagi proti Celju v gosteh, ki so jo rdeče-beli dobili s 1:3.

Isto število nastopov kot kapetan rdeče-belih Tin Martić imata še Gal Gorenak in Bamba Susso, sledi Žan Baskera, ki je zabeležil šestnajst nastopov, medtem ko so Gašper Pečnik, Rok Schbuach, Luka Koblar in Jakov Katuša nastopili petnajstkrat.

Rdeče-beli so v letošnji sezoni nastopili s tremi vratarji, Tibor Banić je vknjižil štiri prvenstvene nastope, ter enkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, to je bil ob zmagi rdeče-belih proti Radomljam v gosteh v 3. krogu. Sedemnajstletni Jan Petek je vknjižil sedem prvenstvenih nastopov, ob tem pa kar dvakrat mrežo ohranil nedotaknjeno, prvič mu je to uspelo na debiju proti Mariboru, drugič pa v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji, ob neodločnem rezultatu. Največ nastopov med vratnicama rdeče-belih je v letošnji sezoni vknjižil Samo Pridgar, ki je zbral osem nastopov, ob tem pa samo na eni tekmi zadržal svojo mrežo nedotaknjeno, to je bilo na zadnjem srečanju rdeče-belih v letu 2023 v gosteh proti Rogaški.

Na skupaj desetih prvenstvenih tekmah v letošnji sezoni, ki so jih rdeče-beli odigrali doma, se je v kidričevskem športnem parku skupaj zbralo 6.800 gledalcev. Največ gledalcev 1.200 se je zbralo v uvodnem krogu proti Celju in v 11. krogu proti Mariboru. Medtem, ko se je najmanj gledalcev v Kidričevem zbralo v zadnjih dveh domačih tekmah proti Domžalam in Celjem, obakrat je bilo na tribunah 300 gledalcev.

Po božično novoletnih praznikih se bodo rdeče-beli na prvem treningu v prihodnjem letu zbrali ponovno 4. januarja. Sledi šest pripravljenih srečanj in nadaljevanje prvenstva v začetku meseca februarja.