Rdeče-beli bodo v nedeljo 20. marca ob 17.30 uri gostovali na koprski Bonifiki, kjer se bodo v uvodnem krogu zadnje četrtine prvenstva pomerili z domačim Koprom, ki trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici. Na zadnjem srečanju pred reprezentančnim premorom med rumeno-modrimi in rdeče-belimi bo pravico delil Martin Matoša.

Obe ekipi v zadnji medsebojni obračun v letošnjem prvenstvu vstopata z pozitivno popotnico. Drugouvrščeni Koper, ki zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici je v zadnjih treh tekmah dvakrat remiziral in enkrat slavil, prav v zadnji tekmi pa so na Bonifiki osvojili točko proti Bravu, kjer sta obe mreži mirovali vseh 90. minut. Rdeče-beli so po zamenjavi na klopi v obeh tekmah ostali neporaženi, a tako proti Mariboru in proti Sežani brez polnega izkupička ostali praktično v zadnjih sekundah. Proti vijoličastim doma je v sodnikovem dodatku za delitev točk poskrbel Marcos Tavares, medtem ko je v zadnjem srečanju v Sežani po strelu Vida Kodermana, v šesti minuti sodnikovega dodatka lastno mrežo zatresel Emir Azemović.

Koprčani domači obračun proti rdeče-belim pričakujejo v popolni vlogi favoritov. Kanarčki imajo na drugem mestu prvenstvene lestvice le tri točke zaostanka za vodilnim Mariborom, forma Primorcev pa je na visokem nivoju. V zadnji tekmi proti Bravu sicer niso premagali obrambe Ljubljančanov, a bodo proti rdeče-belim srečanje pričakali kot popolni favoriti, saj imajo na lestvici, kar 25 točk naskoka. Zadnji obračun Koprčanov proti Bravu, je sicer v domačem taboru pustil nekaj slabe volje, saj sta porumenela Lamin Colley in Ivan Borna Jelić Balta, ob tem pa se je poškodoval še prvi strelec kanarčkov Maks Barišič. A ne glede na vse imajo Koprčani izjemno zasedbo, v kateri bo v nedeljskem popoldnevu največjo nevarnost za vrata Luke Janžekoviča zagotovo predstavljal Kaheem Parris, ki ima na svojem računu sedem prvenstvenih zadetkov. Zagotovo je pred srečanjem potrebno opozoriti tudi na Bedeja Osujija, ki ima na svojem računu šest zadetkov, ob odsotnosti Maksa Barišiča, pa bo verjetno priložnost proti rdeče-belim dobil izkušeni Luka Šušnjara. Koprčani imajo še kar nekaj izkušenih igralcev, katerim poveljuje najizkušenejši kapetan Aleksander Rajčević, ki skupaj z Ivanom Novoselcem, predstavlja zadnjo oviro pred Adnanom Glubovićem, ki v zadnjih 180. minutah ni prejel zadetka.

Rdeče-beli prihajajo v Koper oslabljeni za Jako Bizjaka, Nika Marinška in Maria Muso, ki so v Sežani prejeli rumeni karton in nimajo pravice nastopa. A se v zasedbo Roberta Pevnika vrača Johan Nkama, ki je eden izmed najvidnejših članov rdeče-belih v letošnji sezoni. Po zamenjavi na mestu glavnega trenerja, rdeče-beli še niso priznali premoči nasprotnim ekipam, a v obeh tekmah tako proti Mariboru, kot proti Tabor Sežani so bili rdeče-beli povsem blizu treh točk, ki so jih izgubili praktično v zadnjih sekundah tekem. Kot pred srečanjem v Kopru poudarja glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik, je bilo dovolj časa v tednu med zadnjo tekmo in tekmo, ki njegove varovance čaka v Kopru, da je skupaj s strokovnim štabom skušal odpraviti te napake in ekipo pred tekmo s Koprom še dodatno psihološko dvigne: »Seveda je celoten teden brez tekmovalnih obveznosti dobro vplival na vse v klubu. Sedaj smo se še boljše spoznali, igralci so dobili še dodatno videnje v to, kaj pričakujem od njih med tekmo, še več smo lahko naredili v taktičnem smislu. Glavni cilj pred tekmo s Koprom je bil, da smo skušali odpraviti predvsem igro pod pritiskom v zadnjih minutah. Igralci imajo ogromno željo in res dobro trenirajo, odločeni smo, da gremo v Koper, da popravimo te zadnje minute in da ponovimo učinkovitost. Moramo biti še bolj igralni, si upati še več, a po drugi strani moramo biti tudi preudarni in zaključek tekme odigrati bolje kot v zadnjih dveh tekmah.«

Nedeljsko srečanje bo zadnje med tema dvema ekipama v letošnji sezoni Prve Lige Telemach. Kar dva od treh letošnjih medsebojnih obračunov sta se končala z delitvijo točk, oba obračuna sta bila odigrana v Kidričevem, medtem ko se je edini medsebojni obračun na koprski Bonifiki končal z zmago rdeče-belih. V 10. krogu so za zmago rdeče-belih poskrbeli Roko Prša, Gašper Pečnik in Armin Đerlek.

V kolikor se v nedeljskem popoldnevu ne boste odpravili na slovensko obalo, si boste lahko tekmo ogledali v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje iz obale v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.