Rdeče-beli so pred več kot 1200 gledalci v Kidričevem v 6. krogu Prve Lige Telekom Slovenije po golu Nikole Leka v 52. minuti premagali ljubljansko Olimpijo in se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice.

Športni park Kidričevo, gledalcev: 1200

Strelci: 1:0 Leko 52`

Sodniki: Skomina, Vukan in Žunič

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Kontek, Martinović, Jakšić, Petrovič, Leko (84` Pantalon), Vrbanec, Matjašič (86` Flakus Bosilj), Krajnc (79` Ploj), Živković

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Samardžić, Maksimenko, Boakye, Tomić, Brkić (72` Valenčič), Suljić, (33` Savić), Menalo (62` Kidrič), Čekići, Vukošić

Rumeni kartoni: Martinović, Suljić, Samardžić, Tomić

Pred polnimi tribunami kidričevskega športnega parka, so srečanje podjetneje pričeli gostje iz Ljubljane, ki so takoj prevzeli pobudo a v prvem delu srečanja varovanci Safeta Hadžiča niso resneje ogrozili vrat Luke Janžekoviča.

Rdeče-beli, ki so z granitno obrambo prežali predvsem na hitre protinapade, so si v 38. minuti prvega polčasa po napaki obrambe Olimpije priigrali priložnost, a je strel Alena Krajnca vratar gostov Nejc Vidmar ubranil.

V drugi polčas so bolj napadalno vstopili tudi rdeče-beli in po sedmih minutah nadaljevanja je sledila eksplozija navdušenja na tribunah kidričevskega športnega parka. Matic Vrbanec je lepo zaposlil Anteja Živkovića, ki je odložil žogo do Nikole Leka, ta pa je iz dobrih osemnajstih metrov s pravim evrogolom premagal Nejca Vidmarja za vodstvo rdeče-belih.

Nekaj trenutkov zatem bi lahko Jure Matjašič povišal vodstvo rdeče-belih a je bil uspešnejši Nejc Vidmar.

V 61. minuti je bilo vroče tudi pred vrati Luke Janžekoviča a je domača obramba preprečila nevarnost. Le štiri minute zatem so ponovno zapretili gostje a je bil Ante Vukošić nenatančen.

Le nekaj trenutkov po vstopu v igro je za goste zapretil bivši igralec Aluminij Rok Kidrič, ko je spretno prišel do strela, a je izenačenje preprečila vratnica.

Kidričani so po hitrem protinapadu prišli do nove priložnosti za povišanje rezultata, a je strel Alena Krajnca zletel mimo vratnice.

V končnici srečanja so si gostje preko Anteja Vukošića in Stefana Saviča priigrali priložnosti, a je obramba rdeče-belih zadržala minimalno prednost za končno zmago z 1:0.

#klubnasihsrc #rdecebeli