Rdeče-beli bodo v petek 26. avgusta ob 19.00 uri z domačo tekmo proti Brinje Grosuplju otvorili 5. prvenstveni krog 2. slovenske nogometne lige. Na srečanju v kidričevskem športnem parku bo pravico delil Bubek Alen s pomočniki.

Rdeče-beli so pretekli vikend zaključili z še tretjo gostujočo zmago, tudi v Velenju je za tri točke poskrbel kapetan Nik Marinšek, ki je izkoristil lepo podajo Marka Bresta. Brinje Grosuplje je pretekli vikend doma z minimalno razliko priznalo premoč Rogaški.

Tokratni gostje so v lanski sezoni osvojili naslov prvakov 3. slovenske nogometne lige zahod in si s tem v letošnji sezoni zagotovili nastopanje v 2. slovenski nogometni ligi. Grosupeljčani so v drugoligaško sezono krenili z dvema porazoma in dvema neodločenima rezultatoma. Obe tekmi v katerih so osvojili točke, sta se končala z identičnim rezultatom 1:1. V zadnji tekmo proti Rogaški, kjer so Grosupeljčani doživeli drugi prvenstveni poraz, so pokazali, da so trd nasprotnik, saj so bili v drugem polčasu več kot nevaren nasprotnik na svoji zelenici.

Rdeče-beli so v nedeljskem večeru vknjižili še tretjo zmago, še tretjo zaporedno v gosteh, tudi tokrat je za komplet treh točk poskrbel Nik Marinšek, ki je s štirimi zadetki tudi prvi strelec čete Roberta Pevnika. Rdeče-beli so še tretjo zaporedno tekmo zapovrstjo končali brez prejetega zadetka in tudi tokrat bo to eden izmed osrednjih ciljev. Obramba trenutno deluje čvrsto, kljub temu, da v zadnji tekmi ni nastopil Luka Koblar, ki bo zaradi lažje poškodbe izpustil tudi petkov dvoboj proti Brinje Grosuplju.

Pred srečanjem z Brinje Grosupljem, glavi strateg rdeče-belih poudarja, da je potrebno ponovno prikazati dobro, všečno in borbeno predstavo, da bodo tri točke ostale v »šumi«: »Po drugi zaporedni zmagi, drugi gostujoči, je sedaj pravi čas, da našim navijačem z dobro in všečno predstavo doma podarimo zmago. Nedvomno glede na to da so Brinje Grosuplje novinec in da igramo doma, da smo v vlogi favoritov, a ne glede na to, da imajo tokratni gostje na svojem računu manj točk od nas, se bo potrebno tekme lotiti stoodstotno osredotočeno.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 19.00 uri, blagajne stadiona bodo odprte uro pred začetkom srečanja. Zraven dnevnih vstopnic, si lahko v petek zagotoviti tudi letno vstopnico.