Rdeče-bele v jutrišnjem večeru čaka zadnji obračun Prve Lige Telemach, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 20.15 uri gostili sežanski Tabor. Pravico na srečanju med šumari in Kraševci bo delil Božo Kondić.

Pretekli vikend po tekmi z Mariborom je postalo jasno, da rdeče-beli po šestih zaporednih sezonah zapuščajo Prvo Ligo, saj so si s porazom varovanci Roberta Pevnika povsem zaprli možnosti, da bi o dodatnih kvalifikacijah odločala jutrišnja tekma proti sežanskemu Taboru. Kljub temu da so rdeče-beli v sobotnem večeru v Ljudskem vrtu z zadetkom Johana Nkame povedli, so vijoličasti na krilih polnega Ljudskega vrta rezultat obrnili v svojo korist in s tem zapečatili usodo rdeče-belih.

Tudi Sežančani prihajajo v Kidričevo s popotnico poraza, pretekli vikend so klonili doma pred svojimi navijači, ko jih je ugnal ljubljanski Bravo, kljub porazu pa so varovanci Dušana Kosiča ohranili varnih šest točk prednosti pred rdeče-belimi in jih v nadaljevanju sezone čakata dve dodatni tekmi proti kranjskemu Triglavu za ohranitev statusa prvoligaša.

Rdeče-beli, ki kot že omenjeno po šestih sezonah zapuščajo prvoligaško druščino, se želijo posloviti iz elitnega slovenskega nogometnega tekmovanja z zmago. Kot pred zadnjim srečanjem v prvoligaški druščini poudarja glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik, je bilo razočaranje po sobotni tekmi in zavedanju o izpadu hudo, tako za strokovni štab kot za njegove varovance: »Po tekmi z Mariborom, ko je bila zapečatena naša usoda je bilo seveda izjemno težko, tako za vse igralce, kot za nas v strokovnem štabu, nedvomno tudi za vse navijače. A vendar na koncu konce je potrebno dati glave gor, se čim prej zbrati in se poskušati v najkrajšem možnem času vrniti nazaj med elito. Pred zadnjo tekmo je bilo težko motivirati igralce, a do konca moramo biti profesionalni in doma moramo narediti vse, da se od prvoligaškega tekmovanja poslovimo z zmago.«

V treh dosedanjih letošnjih medsebojnih dvobojih si je vsaka od ekip priigrala po eno zmago, zadnje srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Uvodni obračun na Krasu so dobili varovanci Dušana Kosića, ko so kar štirikrat pospravili žogo v mrežo Luke Janžekoviča, v septembrskem obračunu je s tremi zadetki blestel Rodrigue Bongongui, en zadetek je prispeval Klemen Nemanič. Uvodni Kidričevski obračun konec novembra je pripadel rdeče-belim, za zmago so zadeli Jaka Bizjak, Gašper Pečnik in Aljaž Krefl, pri gostih sta se med strelce vpisala Žiga Ovsenek in Ignacio Guerrico. Pred dobrima dvema mesecema so rdeče-beli v Sežani boljše začeli srečanje, ko je za vodstvo zadel Klemen Bolha, pravi šok pa je sledil v zadnjih sekundah dvoboja, ko je strel Vida Kodermana s pomočjo Emirja Azemovića, končal za hrbtom Luke Janžekoviča.

Vrata kidričevskega športnega parka športnega parka se bodo v sobotnem večeru odprla ob 19.15 uri, srečanje si bo mogoče ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, prav tako pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.