Rdeče-beli so v domači tekmi 34. kroga Prve Lige Telekom Slovenije proti Muri podaljšali niz neporaženosti in v tekmi brez zadetkov v kidričevskem športnem parku vknjižili novo prvenstveno točko.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Kovačič Andraž, Kordež Grega, Halilović Denis; delegat: Režonja Slavko

Strelci: /

Aluminij: Janžekovič, Bolha, Petek, Azemović, Krefl, Jakšić, Marinšek, Prša (80` Čermak), Mujan (72` Đerlek), Pečnik T. (80` Kadrič), Flakus Bosilj (89` Krajnc). Trener: Oskar Drobne

Mura: Obradović, Pucko (84` Đurak), Bobičanec, Maruško, Kouter, Karničnik, Šturm, Žižek (72` Cipot), Gorenc, Ouro, Mandić (72` Horvat). Trener: Ante Šimudnža

Rumeni kartoni: Prša, Marinšek, Kadrić; Ouro

Strateg rdeče-belih je tudi pred tokratnim srečanjem v začetni enajsterici naredil nekaj sprememb, glede na tekmo pretekli vikend v Kopru. Zaradi lažje poškodbe je tokrat izven kadra ostal Gašper Pečnik, ki ga je v začetni enajsterici nadomestil Nemanja Jakšić. Tokrat je na klopi ostal tudi Haris Kadrić, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Tonči Mujan.

V srečanje sta obe ekipi krenili dokaj previdno, gostje so sicer že takoj v začetku želeli vsiliti svoj način igre, a so varovanci Oskarja Drobneta ves čas z odlično postavitvijo namere gostov zadrževali, prvi del polčasa je tako minil v zelo enakovredni igri na obeh straneh.

Prvo pol priložnost na srečanju so si priigrali gostje, ko so v 16. minuti izvedli hiter protinapad, ko je Nino Kouter iz svoje polovice z dolgo diagonalno podajo lepo opazil Stanišo Mandića, slednji je ob Klemnu Bolhi poslal oster predložek proti Kevinu Žižku, a je bila na srečo rdeče-belih podaja pred gol premočna.

Varovanci Oskarja Drobneta so si prvo zrelo priložnost priigrali v 23. minuti srečanja, ko je Aljaž Krefl iz desne strani izvajal udarec iz kota, žogo je poslal na drugo vratnico do Luke Petka, kateremu je Samsindin Ouro strel z glavo blokiral, a se je žoga še enkrat odbila do Luke Petka, ki se je odločil za strel po tleh v bližnji vratarjev kot iz dobrih petih metrov, nekoliko iz leve strani, a je bil na golovi črti odlično postavljen vratar gostov Matko Obradović in močan poskus branilca rdeče-belih odbil.

Dobrih deset minut pred odhodom na odmor bi rdeče-beli kaj lahko povedli, Roko Prša si je ob Samsindinu Ouro priboril žogo, preigral Žana Karničnika, iz roba kazenskega prostora je z izjemno podajo opazil vtekajočega Tončija Mujana, ki se je sam znašel na dobrih šestih metrih od vrat gostov, a se mu je žoga nesrečno odbila od nogometnega čevlja in postala lahek plen za vratarja gostov Matka Obradovića.

V nadaljevanju so prvi zapretili gostje iz Murske Sobote, ko je točno po desetih minutah drugega dela, ko je dolgo podajo v kazenski prostor lepo spremljal Staniša Mandić, a iz nekaj metrov z glavo žogo poslal čez vrata, kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča.

V 66. minuti je bilo vroče pred vrati gostov, ko sta na levi strani lepo kombinirala Aljaž Krefl in Tonči Mujan, po dvojni podaji je Tonči Mujan vstopil v kazenski prostor iz leve strani ter poslal oster predložek pred vrata, kjer je na žogo čakal David Flakus Bosilj, a je bila žoga premalo natančna, da bi lahko najboljši strelec rdeče-belih poskušal s strelom ogroziti gostujočega vratarja. V 74. minuti so rdeče-beli ponovno zapretili, Roko Prša, je z lepo podajo, iskal Davida Flakusa Bosilja, ki je ob sprejemu žoge, lepo preigral Jana Gorenca, na dobrih desetih metrih preigral še vratarja gostov Matka Obradovića in se iz dobrih desetih metrov nekoliko iz desne strani odločil za strel, ki ga je vratar gostov z odličnim posredovanjem izbil v kot.

Le minuto zatem je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru črno-belih, ko so najprej igralci Mure izbili žogo po kotu iz desne strani, do žoge je prišel Nik Marinšek, ki je na levi strani zaposlil Klemna Bolho, ki je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je Emir Azemović, z glavo žogo želel podaljšati, a so jo gostje odbili le do Luke Petka, ki je poskušal s strelom a je njegov strel proti golu z roko blokiral Kai Cipot, piščalka glavnega sodnika Radeta Obrenovića pa je ob igranju z roko ostala nema.

Vse do konca tekme so bili sicer podjetnejši gostje, a so varovanci Oskarja Drobneta z disciplinirano igri vse napade odbili, ter tekmo varno pripeljali do konca, za novo točko, ki je v boju za obstanek proti favoriziranim gostom še kako dobrodošla.

Rdeče-bele že v torek čaka nova prvenstvena obveznost, ko bodo ob 17.00 uri v kidričevskem športnem parku v zadnjem domačem nastopu letošnjega prvenstva gostili ljubljanski Bravo.