Rdeče-belim, včeraj v polnem Ljudskem vrtu proti Mariboru ni uspelo pripraviti presenečenja. Kljub vodstvu po prvem delu igre, so vijoličasti v nadaljevanju obrnili rezultat v svojo korist, s tem pa so rdeče-beli izgubili tudi teoretične možnosti za deveto mesto in se po šestih letih nastopanja v Prvi Ligi poslavljajo od elitnega tekmovanja.

Maribor, Ljudski vrt; gledalcev: 9999

Sodniki: Balažič Dejan, Kasapović Aleksandar, Vojska Matej, Matoša Martin. VAR: Obrenović Rade, Praprotnik Jure. Delegat: Setnikar Gojko.

Strelci: 0:1 Nkama 14`, 1:1 Ivanović 57`, 2:1 Milec 62`, 3:1 Antolin 68`

Maribor: Bergsen, Kronaveter (85` Tavares), Alvir, Repas, Watson, Milec, Makoumbou (15` Antolin (91` Tavares)), Sellouki (46` Ivanović), Mitrović, Guerrico, Mudrinski (85`Pihler). Trener: Aleš Mertelj.

Aluminij: Nwolokor, Martić, Marinšek, Kadrić (89` Brest), Turičin (82` Bizjak), Petek, Bolha (82` Branšteter), Šroler (89` Kmetec), Nkama (54` Plantak), Musa, Azemović. Trener: Robert Pevnik.

Rumena kartona: Antolin, Martić

Pred srečanjem z Mariborom je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik posegel v tri zamenjave v začetni enajsterici glede na zadnje srečanje proti ljubljanski Olimpiji. Na mestu levega bočnega branilca je srečanje namesto Aljaža Ploja pričel Mario Musa. Na sredini igrišča je prednost pred Karlom Plantakom dobil Johan Nkama, tokrat pa je kot četrti tujec izven kadra ostal Nana Kofi Babil, namesto njega je srečanje pričel Nik Marinšek.

Srečanje so na krilih navijačev boljše pričeli gostitelji, prvi strel proti vratom Davida Nwolokorja je že v 5. minuti sprožil Jan Repas, a je bil vratar rdeče-belih na mestu.

Zatem so rdeče-beli vzpostavili ravnotežje na igrišču in praktično iz prve prave akcije uspeli tudi zadeti. Nik Marinšek je pričel akcijo na svoji strani, ter poslal dolgo žogo proti Tomislavu Turčinu, ki se je odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je iz dobrih petih metrov ob dveh obrambnih igralcih bil najvišji v skoku Johan Nkama, ki je žogo z glavo poslal v mrežo za vodstvo rdeče-belih.

V 25. minuti srečanja bi lahko rdeče-beli povišali prednost, akcijo je ponovno pričel Nik Marinšek, ki je na dobrih tridesetih metrih z globinsko podajo v kazenski prostor zaposlil Tomislava Turčina, slednji je z povratno podajo zaposlil Harisa Kadrića, ki se je iz dobrih dvanajstih metrih odločil za strel v bližnji kot, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

V 40. minuti so nevaren protinapad izpeljali gostitelji, ko je Rok Kronaveter povlekel žogo iz sredine proti kazenskemu prostoru, odigral dvojno podajo z Malikom Selloukijem in se takoj odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je bil vratar rdeče-belih David Nwolokor na mestu in žogo izbil.

V nadaljevaje so gostitelji krenili odločno in v 57. minuti uspeli rezultat izenačiti. Jan Repas je je z globinsko podajo zaposlil Đorđeta Ivanovića, ki se je sam znašel pred Davidom Nwolokorjem na dobrih sedmih metrih, nekoliko iz leve ter s strelom po tleh rezultat izenačil.

V 62. minuti so gostitelji rezultat obrnili v svojo korist, potem ko je obramba rdeče-belih že odbila predložek gostiteljev, je žoga prišla do Jana Repasa povsem ob kotni črti, slednji je takoj podal navzven do Martina Milca, ki se je odločil za predložek v kazenski prostor, a je žoga toliko zadela Karla Plantaka, da je spremenila smer in v loku preletela Davida Nwolokorja, ter končala v mreži za vodstvo Maribora.

Le pet minut zatem so gostitelji povišali prednost, potem ko sta se na svoji polovici sicer dobrih štirideset metrov od vrat zapletla Klemen Bolha in Luka Petek, nepozornost je izkoristil Aljoša Antolin, ki je sam krenil proti Davidu Nwolokorju, in brez večjih težav zadel.

V 75. minuti so bili blizu znižanju rezultata rdeče-beli, ko je predložek iz leve strani izvajal Martin Šroler, najvišji v skoku je bil Martin Musa, ki je ciljal dolgi kot vrat Maribora, a mu je prvenec v rdeče-belem preprečila prečka.

Minuto pred iztekom rednega dela je bilo ponovno vroče pred vrati rdeče-belih, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal strelec izenačujočega gola Đorđe Ivanović, a je David Nwolkor, natančen strel izbil.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da je potrebno dati glave gor, ter začeti razmišljati, da se čim prej vrnemo v Prvo Ligo: »V tekmo smo vstopili dobro, dosegli vodilni zadetek, ki smo si ga želeli, imeli smo še eno priložnost iz katere bi morali zadeti, imeli smo še dve pol priložnosti. Super smo odigrali prvi polčas, ob polčasu smo se vse dogovorili, da gremo isto naprej, a na koncu nam zmanjka dinamike in ko nimaš dinamike, zmanjka koncentracije. Prvi gol Maribora, mejni z prepovedanim položajem, drugi zadetek gostiteljev čista sreča. Nič nimam za očitat fantom, treba je dati glave gor. Bi poudaril odlično vzdušje v Ljduskem vrtu, čestitam Mariboru na zmagi in na odličnem vzdušju, tega manjka v Sloveniji. Mi moramo dati glave gor, gledati naprej, včasih en korak nazaj pomenita dva naprej, Aluminij je odlično organiziran klub in moramo razmišljati o tem, da se čim prej vrnemo v Prvo Ligo.«

Rdeče-bele zadnje dejanje Prve Lige Telemach čaka, prihodnjo soboto, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 20.15 uri pomerili z sežanskim Taborom.