Rdeče-beli so v derbiju 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije doma priznali premoč ljubljanski Olimpiji. Za četo Slobodana Gruborja je bil poraz z zmaji, šele šesti v letošnji sezoni in drugi pred svojimi gledalci, kljub porazu pa rdeče-beli ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Športni park Kidričevo; gledalcev: 600

Sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar

Strelci: 0:1 Cekici 14`, 0:2 Bezjak 39`, 1:2 Matjašič 53`

Aluminij: Kovačić, Kontek, Jakšić, Marinšek (45` Štor), Matjašič, Vrbanec, Šaka, Vrdoljak, Živković (77` Leko), Pantalon, Klepač

Olimpija: Vidmar, Bagnack, Valenčič, Cekici, Vukošić, Bezjak, Samardžić, Boakye, Pavlović, Savić, Tomić

Rumeni kartoni: Šaka, Jakšić, Kontek, Pantalon, Vrbanec, Matjašič; Samardžić, Vukošić

V srečanje so bistveno boljše vstopili gostje iz Ljubljane, katerim je pripadel prvi polčas. Prvo nevarno priložnost so zmaji zapravili v 7. minuti srečanja, ko je bila na mestu obramba rdeče-belih. Že v 14. minuti so gostje povedli. Po prekršku Nemanje Jakšića na dobrih dvajsetih metrih je glavni sodnik srečanja dosodil prosti strel v korist Olimpije, k izvajanju je pristopil Endri Cekici, ki je z izjemnim strelom preko živega zidu premagal nemočnega Matijo Kovačića.

Tudi nadaljevanje je pripadlo zmajem, ki so nadzorovali potek dogajanja na igrišču, a v 32. minuti igre so si prvo zrelo priložnost ustvarili rdeče-beli. Dolgo podajo si je na robu kazenskega prostora ukrotil Mihael Klepač, ki je preigral Michaela Pavlovića, ter poslal imeniten predložek na drugo vratnico, pri žogi je bil najhitrejši Jure Matjašič, ki je z odlično podajo žogo zavrnil do Anteja Živkovića, a je slednji slabo zadel žogo, tako je ostalo pri minimalnem vodstvu gostov. V 35. minuti je sledil nov poskus rdeče-belih, Nemanja Jakšić je prestregel žogo na dobrih štiridesetih metrih od vrat Nejca Vidmarja, podal žogo do Nika Marinška, ki je žogo s peto odložil nazaj do Nemanje Jakšića, ta pa se je odločil za poskus iz dobrih dvajsetih metrov, žoga pa je zletela preko vrat Nejca Vidmarja.

V 38. minuti so bili povsem blizu povišanja vodstva gostje, Endri Cekici je izvajal prosti strel ob robu igrišča iz leve strani in poslal uporaben predložek v kazenski prostor rdeče-belih, pri žogi je bil prvi Roman Bezjak, ki je poskušal z glavo, a je vodstvo gostov preprečila vratnica. Že v naslednji minuti je sledil nov šok za rdeče-bele. Po udarcu iz kota je bil v kazenskem prostoru najbolj iznajdljiv Roman Bezjak, ki je tudi s pomočjo Stipeta Vrdoljaka premagal Matijo Kovačića za povišanje vodstva ljubljanske Olimpije.

V 42. minuti so gledalci videli še zadnjo priložnost v prvem delu, Endri Cekici je žogo na desni strani podal do Romana Bezjaka, ta se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, a je bil na mestu Matija Kovačić, ter preprečil še drugi zadetek Bezjaka na srečanju.

Drugi del srečanja so rdeče-beli pričeli z menjavo, ko je Slobodan Grubor iz igre povlekel Nika Marinška na zelenico pa poslal Luko Štora. Že v tretji minuti nadaljevanja so rdeče-beli prvič ogrozili vrata zmajev, po podaji iz kota so gostje žogo na kratko odbili, na robu kazenskega prostora je do strela prišel Miloš Šaka, a je streljal preveč po sredini, tako Nejc Vidmar ni imel pretežkega dela.

V četrti minuti nadaljevanja so si izjemno priložnost ustvarili gostje iz prestolnice, do odbite žoge v kazenskem prostoru je prišel Ante Vukošić, ki se je odločil za strel iz dobrih trinajstih metrov, že premagal Matijo Kovačića, a je povišanje vodstva gostov preprečila vratnica.

V 52. minuti so rdeče-beli le uspeli premagati obrambo Olimpije. Jure Matjašič je iz desne prodrl proti sredini, izmenjal dvojno podajo z Luko Štorom, preigral Tomislava Tomića in se na dobrih petindvajsetih metrih odločil za strel po tleh, ter s pomočjo vratnice premagal Nejca Vidmarja za znižanje vodstva gostov.

V 58. minuti nova lepa akcija rdeče-belih, Mihael Klepač je na desni strani preigral svojega čuvaja, zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Nemanje Jakšića, ki je najprej preigral obrambnega igralca Olimpije, ter poskušal s strelom, a slabo zadel žogo, ki je končala nad golom. V 72. minuti nova lepa akcija rdeče-belih, pri kateri sta sodelovala Mihael Klepač in Luka Štor. Strelec sedmih zadetkov v letošnji sezoni je iz svoje polovice povlekel žogo proti sredini igrišča, izmenjal dvojno podajo z Luko Štorom, ter si priboril prostor pred Tomislavom Tomićem, povlekel žogo do roba kazenskega prostora, ter se odločil za strel po tleh v desni kot Vidmarjevih vrat, a poskus Mihaela Klepača je zletel le nekaj centimetrov ob vratnici.

V 78. minuti je za razburjenje kidričevskega športnega parka poskrbel glavni sodnik srečanja David Šmajc, burno razpravo po domnevnem prekršku Renata Pantalona pa zaključil s tremi rumenimi kartoni, dvema za rdeče-bele in enim na strani Olimpije.

V 87. minuti je poskušal razigrani Mihael Klepač, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, a je vratar gostov Nejc Vidmar močan poskus z levico s skrajnimi močmi odbil.

Po drugem domačem porazu v sezoni je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor ocenil, da je bil drugi del na nivoju, ki ga pričakuje od svojih varovancev: »Dva različna polčasa. V prvem polčasu nismo bili pravi, zamujali smo, pustili smo Olimpiji da preveč igra. Preveč smo bili za žogo, dobili smo dva zadetka iz prekinitev, kar ni bilo potrebno oziroma se nebi smelo zgoditi. V drugem delu smo igrali kot mi znamo, napravili smo pritisk, dosegli smo zadetek, v končnici je zmanjkalo malo moči in energije, a vseeno moram čestitat svojim fantom za predstavo v drugem polčasu. Gremo naprej.«

Že v soboto 7. marca čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo gostovali v Domžalah. Srečanje v domžalskem športnem parku se bo pričelo ob 15:00 uri.