Rdeče-bele že jutri v soboto ob 17.30 uri doma, v kidričevskem športnem parku čaka nova domača tekma, ko bodo v okviru 22. kroga Prve Lige Telemach gostili ekipo Mure. Pravico na srečanju med rdeče-belimi in črno-belimi bo delil Alen Borošak.

Varovanci Oskarja Drobneta v nadaljevanja prvenstva niso vstopili po svojih željah in v ponedeljkovem poznem popoldnevu doživeli boleč poraz proti Radomljam, ko je moral kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, kar štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Medtem so aktualni državni prvaki v nadaljevanju prvenstva odigrali še eno tekmo več kot rdeče-beli, saj so imeli uvodoma še zaostale obveznosti iz jesenskega kroga proti ljubljanski Olimpiji, ko so doživeli minimalen poraz z 1:0, v zadnjem prvenstvenem obračunu, pa so brez zmage ostali tudi proti ljubljanskemu Bravu, ko so brez treh točk ostali v sodnikovem podaljšku, ko je za Bravo zadel Gal Kurež.

Črno-beli prihajajo v Kidričevo kot izraziti favoriti, kljub nekaterim odhodom, pa so svoje vrste nadomestili z prav tako kakovostnimi nogometaši. Sobočani prihajajo v »šumo« tudi z novim trenerjem, saj je med zimskim prestopnim rokom Fazanerijo zapustil Ante Šimundža, ki ga je na klopi zamenjal Damir Čontala. A trener črno-belih, bo imel pred srečanjem v Kidričevem nekaj težav pri sestavi ekipe, saj bo zaradi rdečega kartona v zadnji tekmi proti Bravu tokrat srečanje iz tribune spremljal kapetan črno-belih Žiga Kous. Sobočani imajo kljub odhodu prvega strelca Amadeja Maroše, v svojem kadru odlična napadalca Nardina Mulahusejnovića in zimskega novinca Mirlinda Dakuja. Ob omenjenem dvojcu ima Mura veliko število izkušenih igralcev, ki lahko vsak trenutek s eno potezo odločijo srečanje.

V domačem taboru po hudem ponedeljkovem porazu, glavni strateg rdeče-belih poudarja, da je bilo najbolj pomembno, čim prej ponedeljkovo predstavo izbrisati iz spomina, ter v popravnem izpitu proti favorizirani Muri, pokazati pravi rdeče-beli obraz: »Že v ponedeljek po tekmi z Radomljami sem svojim varovancem, poudaril, da je potrebno prvih 90. minut pomladanskega dela takoj pozabiti in dvigniti glavo, ter pozornost usmeriti v prihajajoče obračune. Ne verjamem, da bi se nam lahko zgodil še en takšen kolaps, verjamem v ekipo, ki je zbrana in sem prepričan, da bodo moji igralci proti Muri pokazali pravi obraz, torej, da bodo vsako sekundo tekme, zbrani, osredotočeni, borbeni, ter da bodo skozi celotno srečanje dihali kot eno. Aluminij se je vedno znal odzvati, pričakujem, da bo tudi v soboto tako.«

V letošnji sezoni bomo v soboto spremljali tretji medsebojni obračun, uvodni se je v Kidričevem končal brez zmagovalca, srečanje se je končalo z zadetkom v vsaki mreži. Medtem ko se je obračun na Fazaneriji končal z zmago črno-belih s 3:2. Skupna statistika vseh dosedanjih 14 medsebojnih dvobojev je na strani črno-belih, ki so se veselili osemkrat, trikrat so se zmage veselili rdeče-beli, trikrat se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Število vstopnic za sobotni obračun je omejeno, blagajna kidričevskega športnega parka se bo odprla uro pred začetkom srečanja. Za vstop v kidričevski športni park pa velja izpolnjen pogoj PCT. Srečanje si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi preko klubskih družbenih omrežij.