V sobotnem dnevu so bile na delu vse tri selekcije, ki nastopajo v najvišjem rangu tekmovanj, mladinci so proti lendavski Nafti vknjižili še sedmo prvenstveno zmago, medtem ko so kadeti prav tako proti Nafti priznali premoč. Nove tri točke pa so vpisali tudi starejši dečki, ki so slavili v Rogaški Slatini.

1.SML

Varovanci Simona Vidoviča so proti Lendavčanom upravičili vlogo favoritov, a do zmage prišli morda celo težje od pričakovanega. Po začetni pobudi rdeče-belih so slednji v 16. minuti doživeli pravi šok, ko je Luka Časar zatresel domačo mrežo za vodstvo gostov. Sledil je imeniten odgovor rdeče-belih, le pet minut zatem je Val Mihalič Rader rezultat izenačil, že v naslednjem napadu pa je Rene Škerget rezultat popolnoma preobrnil. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so rdeče-beli povišali prednost, ko se je med strelce vpisal še Marko Simonič. V nadaljevanju srečanja so rdeče-beli zapravili kar nekaj zrelih priložnosti, kar so skušali gostje v končnici srečanja izkoristiti, a kaj več od znižanja rezultata tik pred koncem srečanja jim ni uspelo, končni rezultat je postavil Silvio Pigac.

Nova KBM Aluminij : Nafta 1903 3:2 (3:1)

Strelci: 0:1 Časar 16`, 1:1 Mihalič Rader 21`, 2:1 Škerget 22`, 3:1 Simonič 36`, 3:2 Pigac 89`

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Jovanović, Hempt (65` Cugmas), Simonič, Škoflek, Škerget (86` Franci), Mihalič Rader, Hren, Dukarić (65` Macanović), Schaubach (58` Zorec). Trener: Simon Vidovič.

Nafta 1903: Fras, Horvat, Frudi, Časar, Zamuda (81` Horvat), Drk, Plej, Pigac, Fras (43` Brunec), Jaklin, Rajšp (81` Novak). Trener: Silvester Bažika.

Rumeni kartoni: Hren; Horvat, Drk, Plej, Časar.

1.SKL

Kadetska selekcija je proti vrstnikom iz Lendave srečanje pričela boljše in povedla v 13. minuti, ko je gostujočega vratarja premagal Mitja Kotnik. Sledil je popoln preobrat gostov, ti so najprej v 28. minuti rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Rene Leopold. Le deset minut zatem so gostje rezultat obrnili v svojo korist, za preobrat je poskrbel Tian Kosi. Nekaj minut pred odhodom na odmor so si gostje priigrali že občutnejšo prednost, med strelce se je vpisal Žiga Gonza, ki je mrežo rdeče-belih načel tudi v drugem polčasu. Dobrih petnajst minut pred koncem srečanja je še drugič na srečanju Aneja Zupana premagal Tian Kosi. A v končnici srečanja so rdeče-beli uprizorili skoraj popolno vrnite, najprej je rezultat dobrih osem minut pred iztekom rednega dela znižal Anej Veber. Le tri minute zatem je še nekaj dodatnega upanja rdeče-belim vlil s svojim drugim zadetkom Mitja Kotnik. Že v naslednjem napadu pa je Jaša Maričić poskrbel samo še za zadetek zaostanka. A v sami končnici rdeče-beli niso več premagali gostujočega vratarja, ter so po zadnjem sodnikovem žvižgu morali priznati premoč gostom iz Lendave.

Nova KBM Aluminij : Nafta 1903 4:5 (1:3)

Strelci: 1:0 Kotnik 13`, 1:1 Leopold 28`, 1:2 Kosi 38`, 1:3 Gonza 41`, 1:4 Gonza 60`, 1:5 Kosi 76`, 2:5 Veber 82`, 3:5 Kotnik 85`, 4:5 Maričić 86`

Nova KBM Aluminij: Zupan, Schaubach, Letonja, Gajšek (56` Tomasović), Kraner (80` Veber), Hamler, Bek (78` Vodan), Grbavac (62` Maričić), Kosar, Medved (80` Lenart), Kotnik.

Nafta 1903: Ozvatič, Leopold, Jurović (83` Sintić), Roškar, Malov, Gonza (81` Cirkvenčić), Kosi, Lavrenčič, Petrinović, Taradi (56` Novak), Horvat (78` Simonović). Trener: Simon Koren.

Rumeni kartoni: Zupan, Bek; Novak

Liga U15:

Starejši dečki so na gostovanju pri Rogaški vknjižili še deseto prvenstveno zmago. Varovanci Andraža Mlakarja so odlično otvorili srečanje in povedli že v 9. minuti, ko je domačega vratarja premagal Gal Jevšenak. Rdeče-beli so prednost povišali v 58. minuti, ko se je med strelce vpisal Žiga Krašovec. Prav slednji igralec je slabih deset minut zatem s svojim drugim zadetkom priigral rdeče-belim prednost treh zadetkov. Slatinčani so v 69. minuti zatresli mrežo Reneja Zorgerja, a končni rezultat se vse do konca več ni spremenil.

Rogaška : Aluminij 1:3

Strelci: 0:1 Jevšenak 9`, 0:2 Krašovec 58`, 0:3 Krašovec 67`, 1:3 Jereb 69`

Rogaška: Ungar, Šipec, Cvek, Jereb, Herček, Krč, Žerjav, Bangoji (69` Avdibašić), Kitak, Prah (75` Krumpak), Vidaković (60` Pažon). Trener: Urh Kobilšek.

Aluminij: Zorger, Dovečar, Jevšenak (72` Dušej), Premzl (65` Škerget), Krašovec, Šmigoc, Pukl, Kovačević (59`Robin), Petek (74` Pesek), Modrič (72` Verlič), Rahle. Trener: Andraž Mlakar.

Rumeni kartoni: Šipec, Avdibašić; Robin.

Mladince in kadete zaradi reprezentančnega premora, čaka zadnje dejanje letošnjega koledarskega leta šele v soboto 26. novembra ko se bodo v gosteh pomerili z ljubljansko Olimpijo. Še pred tem jih v soboto 12. novembra doma čakata prijateljski tekmi proti vrstnikom Maribora, ko se bo v kidričevskem športnem parku uradno otvorili igrišče z umetno travo. Starejši dečke pa čaka prihodnji vikend nova zahtevna preizkušnja, ki jo bodo varovanci Andraža Mlakarja odigrali že v petek 11. novembra ob 18:00 uri, ko se bodo pod reflektorji pomerili z Krško Šentjernejem.