Že v sobotnem popoldnevu čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko v kidričevski športni park prihaja ekipa murskosoboške Mure. Srečanje med rdeče-belimi in črno-belimi se bo pričelo ob 17.00 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV, pravico pa bo na srečanju 16. kroga Prve Lige Telekom Slovenije delil Rade Obrenović s pomočniki.

Varovanci Slobodana Gruborja se v tekmo proti črno-belim podajajo s popotnico poraza, ki so ga med tednom vknjižili proti Kopru, a kljub porazu v rdeče-belem taboru ni preplaha. Varovanci Slobodana Gruborja so v Kopru prikazali všečno predstavo, pripravili so si kar nekaj priložnosti, ki pa na žalost niso ostale izkoriščene. A poraz v Kopru ima kljub dobri predstavi, črni madež, saj se je v sodnikovem podaljšku poškodoval eden najizkušenejših mož rdeče-belih Lucas Mario Horvat. Za kakšno poškodbo točno gre, bo znano v prihajajočih dneh, ko bodo opravljene vse zdravniške preiskave.

Rdeče-beli so v edinem letošnjem medsebojnem obračunu na Fazaneriji slavili z 1:2, ko sta mrežo črno-belih zatresla Lucas Mario Horvat iz najstrožje kazni, zmago in tri točke pa je potrdil Tilen Pečnik. Medtem je Mura nanizala kar nekaj uspešnih predstav in se v kidričevski športni park podaja po dveh zmagah in nedoločenem rezultatu, ki so ga vpisali med tednom doma proti Bravu.

Tekmovalni koledar je te dni zelo zgoščen s čemer se strinja tudi vezist rdeče-belih Marcel Čermak, ki pa poudarja, da zgoščen urnik in slabše vremenske razmere ne smejo vplivati na predstave: »Moram reči, da je zdaj slabše vreme, da treniramo tako kot treniramo. Mi smo profesionalci, pripravljeni smo na naslednjo tekmo, dati moramo vse od sebe in pokažemo kaj znamo in zmagamo tekmo.«

Ne glede na to, da Mura prihaja v »šumo«, kot tretje uvrščena ekipa iz prvenstvene lestvice jo v taboru rdeče-belih spoštujejo a kot poudarja češki vezist se je ne bojijo: »V Kidričevo prihaja dober nasprotnik,  tekma bo zelo težka. Vendar mislim, da če bomo igrali tako kot smo igrali proti Kopru, da imamo možnosti, da  tekmo proti Muri dobimo.«

Srečanje med rdeče-belimi in črno-belimi se bo v sobotnem popoldnevu pričelo ob 17.00 uri z neposrednim televizijskim prenosom na drugem programu PlanetTV. Za vas pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na vseh klubskih družbenih omrežjih.