Že v petkovem popoldnevu rdeče-beli nadaljujejo z obveznostmi v Prvi Ligi Telekom Slovenije, ko se v okviru 11. kroga odpravljajo v knežje mesto k aktualnim državnim prvakom nogometašem Celja. Srečanje na stadionu Z`dežele se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico med grofi in rdeče-belimi pa bo delil Rade Obrenović.

Celjane in varovance Slobodana Gruborja na prvenstveni lestvici loči zgolj točka, ob tem da imajo rdeče-beli tekmo manj. Varovanci Dušana Kosiča vstopajo v petkovo tekmo s popotnico točke iz Murske Sobote, medtem ko so varovanci Slobodana Gruborja v ponedeljkovem večeru v kidričevskem športnem parku ostali praznih rok proti Mariboru.

Strateg rdeče-belih Slobodan Grubor tudi proti Celju še ne bo mogel računati na Mihaela Klepača, ki bo proti grofom odslužil drugo od treh tekem prepovedi, še vedno sta izven kadra Nikola Leko in Aljaž Krefl, ki pa se počasi skozi trenažni proces vračata v ekipo. Kot je že po srečanju proti Mariboru opozoril strateg rdeče-belih Slobodan Grubor je kljub porazu lahko videl tudi nekaj pozitivnih stvari. V drugem polčasu je v dresu rdeče-belih izstopal Roko Prša, novinec, ki je najprej proti Bravu z zadetkom zagotovil točko, medtem ko je v ponedeljkovem večeru dodobra poživil igro rdeče-belih.

Štiriindvajsetletni vezist, ki je v Kidričevo prišel tik ob koncu prestopnega roka iz ravenskega Fužinarja poudarja, da se tudi njegova forma iz tekme v teko izboljšuje ob enem pa pričakuje, da se bo celotni ekipi odprlo tudi v napadalnem delu: »Moja forma počasi prihaja do izraza, saj je razlika med drugo in prvo liga velika. Skozi tekme rastemo kot ekipa, vem da se nam bo odprlo, dobro delamo na treningih. Nekaj težav imamo z učinkovitostjo, ampak v eni tekmi se nam bo odprlo in potem bo krenilo v pravo smer.«

Uvodno letošnje srečanje med rdeče-belimi in grofi se je kidričevskem športnem parku končalo brez zadetkov. Ne glede na uvodno srečanje vezist rdeče-belih pred srečanjem s Celjani poudarja, da je cilj v srečanju proti aktualnim prvakom zmaga: »Definitivno pričakujem zmago, tudi proti Mariboru sem jo. Mislim, da smo vsem ekipam parirali, bili enakovredni. Imamo kvaliteto, to se bo pokazalo v naslednjih tekmah oziroma že proti Celju. Za Celjem zaostajamo eno točko, mislim, da če zmagamo, se bo nadaljevanje prvenstva odvilo po naših željah.«

Srečanje na stadionu Z`dežele se bo pričelo ob 17.00 uri, zaradi situacije s korona virusom bo tekma med grofi in rdeče-belimi zaprta za javnost, a si jo bo mogoče ogledati v nepodrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV, prav tako pa jo bomo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.