Rdeče-beli so izjemno slabo vstopili v srečanje proti favoriziranemu Mariboru in že po 20. minutah srečanja zaostajali z dvema zadetkoma razlike. Zatem je sledil nov obraz »šumerjev«, ki so na krilih dveh zadetkov Martina Šrolerja in zadetku Dina Špeharja zrežirali popoln preobrat, a na koncu so se varovanci Roberta Pevnika po zadetku Marocasa Tavaresa morali zadovoljiti z eno točko.

Športni park NK Aluminij; gledalcev; 650

Sodniki: Balažič Dejan, Vojska Matej, Švarc Dejan, Matoša Martin. VAR: Kajtazović Nejc, Mertik Bojan. Delegat: Setnikar Gojko.

Strelci: 0:1 Alvir 5`, 0:2 Sirk 20`, 1:2 Šroler 32`, 2:2 Šroler 54`, 3:2 Špehar 74`; 3:3 Tavares 91`

Aluminij: Janžekovič, Pečnik, Plantak (94` Schaubach), Kadrić (67` Špehar), Bizjak (46` Martić), Petek, Matjašič (89` Brest), Bolha, Šroler (67` Turčin), Nkama, Musa. Trener: Robert Pevnik.

Maribor: Jug, Mutavčić, Alvir, Sirk (76` Kronaveter), Repas (76` Tavares), Antolin (62` Makoumbou), Ivanović (46` Sellouki), Uskoković, Mitrović, Guerico, Žugelj (62` Šturm). Trener: Radovan Karanović.

Rumeni kartoni: Nkama, Musa; Mutavčić, Makoumbou

Rdeče-bele so po zamenjavi na trenerskem stolčku v začetku tega tedna, pod taktirko novega trenerja Roberta Pevnika proti vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice vknjižili še kako pomembno točko. Novi strateg rdeče-belih je v začetni enajsterici glede na zadnje srečanje opravil številne menjave. Glede na srečanje proti ljubljanski Olimpiji preteklo nedeljo so tokrat bile opravljene štiri zamenjave, zaradi kazni rumenih kartonov tokrat nista nastopila Nik Marinšek in Emir Azemović, na klopi pa sta tokrat srečanje pričela Tin Martić in Dino Špehar. Tokrat so namesto njih srečanje od prve minute pričeli Karlo Plantak, Jaka Bizjak in Haris Kadrić in Luka Petek.

A vstop v srečanje rdeče-belim ni uspel, gostje iz Maribora so praktično v prvi dokaj resni situaciji povedli, Aljoša Antolin je iz leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer jo je Luka Janžekovič izbil, a le do Marka Alvirja, ki je iz dobrih osmih metrov premagal povsem nemočnega kapetana rdeče-belih. V 20. minuti so vijoličasti svoje vodstvo podvojili, akcija je tokrat potekala na desni strani napada, ko je Mirko Mutavčić poslal predložek na prvo vratnico, kjer je bil ob Klemnu Bolhi iznajdljivejši Rok Sirk in žogo iz prve poslal v bližnji zgornji kot, neubranljivo za domačega kapetana in za občutno vodtvo gostovo po uvodnih 20. minutah.

A sledil je fantastičen odziv rdeče-belih, ti so potrebovali vsega 12. minut, da so uspeli rezultat znižati, Mario Musa je izvajl kot iz desne strani, poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Martin Šroler pričakal žogo ob dveh branilcih, z elegantnim preigravanjem preigral branilca gostov Mirka Mutavčića in žogo poslal v nebranjen del mreže za znižanje rezultata.

Po znižanju rdeče-belih so pobudo prevzeli ponovno gostje, najprej je iz dobrih tridesetih metrov poskušal Marko Alvir, a kapetan rdeče-belih ni imel nobenih težav, le minuto zatem je Rok Sirk poskušal iz dobrih dvanajstih metrov nekoliko iz leve strani a je žogo poslal mimo vrat. V 40. minuti je dlani Luke Janžekoviča ogrel Aljaž Antolin, a je kapetan rdeče-belih z izjemnim posredovanjem žogo izbil v kot.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si pripravili rdeče-bele, na delu je bil Martin Šroler, ki je poskušal iz dobrih dvaindvajsetih metrov, vratar gostov Ažbe Jug, pa je s skrajnimi napori natančen strel hrvaškega vezista izbil v kot.

Začetek drugega polčasa je pripadel rdeče-belim, tekla je deveta minuta nadaljevanja, ko so Mariborčani nepravilno ovirali Harisa Kadrića, približno petintrideset metrov od mariborskih vrat. K izvedbi prostega strela je pristopil Martin Šroler, ki se je odločil za neposreden strel proti vratom Maribora in z izjemno natančnim strelom v sam levi zgornji kot Ažbeta Juga poskrbel za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

V 60. minuti so bili blizu ponovnemu vodstvu gostje iz Maribora, ko je Aljoša Antolin izvajal prosti strel skoraj ob desni kotni zastavici, mladi vezist Maribora je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Nemanja Mitrović, a je kapetan z izjemno reakcijo žogo izbil pred golovo črto. Le štiri minute zatem so bili še bližje vodstvu gostje iz Maribora, ko je po uporabnem predložku iz leve strani do strela iz petih metrov z glavo prišel Danijel Šturm, a še enkrat več se je izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

V 74. minuti pa so rdeče-beli poskrbeli za eksplozijo navdušenja v kidričevskem športnem parku, Karlo Plantak je žogo povlekel iz sredine igrišča na polovico Maribora, na svoji desni lepo opazil Gašperja Pečnika, ki je iz dobrih petintridesetih metrov poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil na drugi vratnici dobrih osem metrov od vrat najhitrejši Dino Špehar in z diagonalnim strelom premagal nemočnega Ažbeta Juga za popoln preobrat rdeče-belih.

Le štiri minute zatem so imeli rdeče-beli zaključno žogo po preigravanju Jureta Matjašiča ob desni avt črti, je žoga prišla do Gašperja Pečnika, ki jo je takoj poslal v kazenski prostor, obramba gostov je žogo na kratko izbila a le do Karla Plantaka, ki jo je na dobrih osemnajstih metrih na kratko podal do Johana Nkame, ki se je odločil za takojšen strel, že premagal Ažbeta Juga, a mu je veselje preprečila prečka, a žoga se je odbila do Dina Špeharja, ki je z glavo iz sedmih metrov poskušal premagati vratarja gostov, a je slednji z izjemno reakcijo žogo izbil.

V sodnikovem dodatku pa so Mariborčani uspeli priti do izenačenja, ko je udaril kapetan gostov Marcos Tavares, ki je žogo sprejel na dobrih petindvajsetih metrih od vrat Luke Janžekoviča, najprej preigral Luko Petka in iz roba kazenskega prostora z močnim in natančnim udarcem poslal žogo ob desni vratnici za hrbet kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča.

Rdeče-bele že v nedeljo 13. marca ob 15.00 uri čaka nov prvenstveni obračun, ko odhajajo na gostovanje k sežanskemu Taboru.