Rdeče-beli so v tekmi 34. kroga Prve Lige Telemach doma po zaostanku v prvem delu, v drugem delu po zadetku Tomislava Jagića prišli do nove pomembne točke v boju za obstanek.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Švarc Dejan, Jerič Anže. VAR: Matković Aleksandar, Praprotnik Jure. Delegat: Zrimec Mihael.

Strelca: 0:1 Poplatnik 17`, 1:1 Jagić 59`

Aluminij: Jovanović, Zeljković, Pišek (79` Bilyi), Jagić, Gorenak (65` Brkljača), Jovan, Matić (90` Krapukhin), Kljun (90` Baskera), Schabuach (90` Pečnik), Koblar, Susso. Trener: Robert Pevnik

Bravo: Orbanić, Španring, Trdin, Poplatnik, Kavčič, Štravs, Selan, Stanković (80` Tučić), Gidado (63` Maher), Jakšić, Pečar (61` Kerin). Trener: Aleš Arnol.

Rumeni kartoni: Jovan, Zeljković; Pečar, Jakšić

V srečanje sta obe ekipi vstopili nekoliko rezervirano, gostje so prvič s strelom sicer poskušali v 15. minuti, ko je Gašper Trdin, poslal žogo visoko preko gola Lana Jovanovića.

Le dve minuti zatem je po podaji iz avta na levi strani do žoge prišel Jakoslav Stanković, ki je z lepo podajo prenesel težišče igre na desno stran do Marka Španringa, ki je poslal močan in natančen predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najhitrejši Matej Poplatnik, ki je žogo poslal za hrbet nemočnega Lana Jovanovića.

Rdeče-beli so prvič resneje zapretili v 25. minuti, ko je po dolgem pletenju okoli obrambe Brava, do strela iz roba kazenskega prostora prišel Gal Gorenak, a je žogo poslal dober meter od desne vratnice.

Dobre štiri minute zatem je poskušal vratarja gostov premagati Rok Schaubach, a je njegov poskus Matija Orbanić izbil v kot. V 35. minuti je po obleganju gostujočih vrat, po odbiti žogi na dobrih dvaindvajsetih metrih do strela prišel Tomislav Jagić, a je žogo poslal preko gola.

Dobro minuto pred iztekom polčasa, je ogromno prostora na desni strani osvojil Bamba Susso, poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer si je strel z glavo izboril Tin Matić, a je njegov poskus blokiral Nemanja Jakšić, do obite žoge je prišel Tom Kljun, ki je lepo opazil Gala Gorenaka, slednji je poskušal s strelom izven kazenskega prostora, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Zadnji so v prvem delu zapretili gostje, ko je Martin Pečar poskušal iz dobrih petindvajsetih metrov, a je zatresel le zunanji del mreže.

V drugi polčas so rdeče-beli vstopili še bolj motivirano, a prvi so zapretili gostje, ki so si v peti minuti nadaljevanja priigrali izjemno priložnost, ko je iz dobrih desetih metrov nekoliko iz leve poskušal Jakoslav Stanković, a se je izkazal Lan Jovanović.

V 57. minuti so prvič zapretili rdeče-beli, ko je iz leve strani poskušal vratarja Matijo Orbanića ugnati Gašper Jovan, a je gostujoči vratar žogo zaustavil.

Le dve minuti zatem, je po levi strani prodiral Gašper Jovan, ki je poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer je Tin Matić žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer je do nje najhitreje prišel Tomislav Jagić, ki je z močnim in natančnim strelom iz dobrih osmih metrov premagal povsem nemočnega gostujočega vratarja za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

Slabih osem minut po izenačenju je gostujočega vratarja poskušal ugnati tudi Tom Kljun, a je bil njegov poskus iz dobrih dvajsetih metrov, premalo natančen.

V 78. minuti srečanja so imeli izjemno priložnost gostje, ko se je strelec prvega zadetka na srečanju Matej Poplatnik iz oči v oči znašel pred Lanom Jovanovićem, a je slednji z izjemno reakcijo žogo napadalcu Brava izbil, ter preprečil vodstvo gostov.

V 86. minuti so po hitrem protinapadu do strela prišli rdeče-beli, a je Artem Bilyi iz roba kazenskega prostora žogo poslal nekaj centimetrov preko vrat Matije Orbanića.

Rdeče-beli so z novo točko prišli do osemindvajsete prvenstvene, in se tako vsaj do danes popoldne ponovno točkovno poravnali z Radomljami. V prihodnjem krogu varovance Roberta Pevnika čaka še zadnje gostovanje letošnje sezone, ko se bodo v soboto 11. maja ob 15.00 uri pomerili z Rogaško v Rogaški Slatini.