Rdeče-beli so v 33. krogu Prve Lige Telemach v Domžalah, kljub dobremu začetku doživeli nov prvenstveni poraz. Po vodečem zadetku Dina Špeharja, so Domžalčani zrežirali preobrat in na koncu po zadetku Jakupovića in dveh mladega Ileniča vpisali zmago s 3:1.

Športni park Domžale; gledalcev: 200

Sodniki: Antič Mihael, Habibović Adis, Špur Staša, Halilović Denis. VAR: Sagrković Asmir, Vidali Manuel. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelci: 0:1 Špehar 14`, 1:1 Jakupović 24`-11m, 2:1 Ilenič 30`, 3:1 Ilenič 81`

Domžale: Mulalić, Dobrovoljc, Klemenčič, Alić (86` Strajnar), Ilenič, Pišek (87` Jovičević), Husmani, Ibričić (86` Perc), Martinović (72` Markuš), Jakupović, Georgijević (66` Saitoski). Trener: Dejan Djuranović.

Aluminij: Nwolokor, Ploj, Petek (83` Bizjak), Azemović, Martić, Nkama (80` Marinšek), Bolha, Plantak (70` Šroler), Turčin (70` Brest), Kadrić (70` Branšteter), Špehar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Alić, Saitoski; Šroler.

Rdeč karton: Špehar 76`

Pred srečanjem v Domžalah je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik v začetni enajsterici opravil, kar sedem zamenjav. Na vratih je poškodovanega Luko Janžekoviča ponovno zamenja David Nwolokor. Namesto sedemnajstletnega Rok Schaubacha, je tokrat na desnem bočnem položaju srečanje pričel Tomislav Turčin. Na levem bočnem položaju je pred Mariom Muso tokrat prednost dobil Aljaž Ploj. Na sredini igrišča, so bile opravljene kar štiri zamenjave, na klopi sta tokrat na priložnost čakala Nik Marinšek in Marko Brest, medtem ko Roka Prše in Jureta Matjašiča ni bilo v kadru, namesto njih so srečanje pričeli Klemen Bolha, Johan Nkama, Karlo Plantak in Haris Kadrić.

V srečanje sta obe ekipi vstopili z željo po zadetku, prvo zrelo priložnost na srečanju pa so si pripravili gostitelji, ko je Arnel Jakupović poskušal iz desne strani iz približno osmih metrov, njegov poskus pa je švignil mimo leve vratnice.

V začetku 12. minute so prvič zapretili tudi rdeče-beli, Johan Nkama je iz desne strani poslal predložek na drugo stran, kjer je bil najvišji Tin Martić, ki je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer je iz prve poskušal Haris Kadrić, a je domžalska obramba strel blokirala, žoga je prišla do Klemna Bolhe, ki je poskušal iz roba kazenskega prostora, a še enkrat več so gostitelji strel odbili, a le do Johana Nkame, ki je poskusil s strelom izven kazenskega prostora, vratar domačih Ajdin Mulalić, pa je strel brez večjih težav ubranil.

V 14. minuti so rdeče-beli v treh potezah prišli do vodilnega zadetka, prosti strel na svoji polovici je izvajal Tin Martić, na dobrih dvajsetih metrih od domžalskih vrat je bil najvišji v skoku Haris Kadrić, ki je lepo podaljšal žogo do Dina Špeharja, ki je iz dobrih sedmih metrov premagal domžalskega vratarja Ajdina Mulalića.

V 21. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je po desni strani prodrl Tomislav Turčin, pred kazenskim prostorom preigral domžalskega branilca Enesa Alića, ter se odločil za strel, a tokrat se domžalski vratar Ajdin Mulalić ni imel težav, ter je strel ubranil.

V 23. minuti je kot iz leve strani izvajal Senijad Ibričić, za žogo sta se pred golom borila Klemen Bolha in Gaber Dobrovoljc, vratar rdeče-belih je žogo, poskušal uloviti, a se je vmešal Tilen Klemenčič, ki se je vrgel preko Davida Nwolokorja, glavni sodnik srečanja Mihael Antić pa je brez obotavljanja dosodil najstrožjo kazen, ki je ni popravljal niti sistem VAR. Iz bele točke je za zanesljivo izenačenje poskrbel prvi strelec Domžal, Arnel Jakupović.

V 30. minuti so Domžalčani zrežirali popoln preobrat, ko je po podaji Georgijevića, v kazenski prostor prodrl Mitja Ilenić, ki se je odločil za strel iz dobrih osmih metrov iz desne strani in našel prostor med rokami Davida Nwolokarja in vratnico, da je žogo poslal v mrežo za drugi zadetek Domžalčanov.

V 42. minuti, je iz roba kazenskega prostora poskušal Klemen Bolha, a je njegov strel nekoliko iz leve strani brez večjih težav ukrotil domžalski vratar.

Uvod v nadaljevanje je potekal med obema kazenskima prostoroma, prave priložnosti tako za ene kot za druge pa ni bilo. Ko so se rdeče-beli čedalje bolj odpirali v fazi napada, pa je na sredini igrišča Dino Špehar v 76. minuti z drsečim štartom podrl Emirja Saitoskega, glavni sodnik srečanja pa je upravičeno napadalcu rdeče-belih pokazal predčasno pot v slačilnico.

V 81.mintu pa je domžalska naveza Senijad Ibričić – Mitja Ilenić poskrbel za še drugi zadetek mladega bočnega branilca, ko se je po krasni globinski podaji kapetana Domžal praktično sam znašel pred vrati, ter se odločil za strel iz dobrih desetih metrov nekoliko iz desne strani, ter z močnim in natančnim strelom premagal Davida Nwolokorja, za končni rezultat srečanja.

Rdeče-beli bodo svojo predzadnjo domačo preizkušnjo v letošnji sezoni Prve Lige Telemach odigrali v nedeljo 8. maja, ko bodo ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Olimpijo.