Rdeče-beli so v tekmi 13. kroga Prve Lige Telemach pri aktualnih državnih prvakih nogometaših Mure doživeli šesti prvenstveni poraz. Srečanje se je pričelo z avtogolom Johana Nkame, v nadaljevanju so varovanci Oskarja Drobneta na krilih Armina Đerleka in Roka Kidriča rezultat preobrnili v svojo korist. V končnici srečanja pa so gostitelji z zadetkoma Jana Gorenca in Samsinduna Oura rezultat obrnili in se na koncu veselili nove prvenstvene zmage.

Mestni stadion Fazanerija; gledalci: 1.500

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Pospeh Tomislav, Kajtazović Nejc. Delegat: Setnikar Gojko.

Mura 3 : 2 Aluminij

Strelci: 1:0 Nkama 3`-ag, 1:1 Đerlek 28`, 1:2 Kidrič 59`, 2:2 Gorenc 73` 3:2 Ouro 83`

Mura: Obradovič, Horvat, Kous, Karamarko, Lorbek (64` Ouro), Maroša (64` Klepač), Mulahusejnović, Karničnik, Šturm (80` Pucko), Gorenc, Lotrič (80` Cipot). Trener: Ante Šimudnža.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Marinšek, Kidrič (86` Kadrić), Prša (82` Dodlek), Matjašič (64` Pečnik T.), Bolha, Ploj, Nkama, Azemović, Đerlek. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Kous; Prša, Kidrič, Pečnik G.

Pred srečanjem na murskosoboški Fazaneriji je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne pripravil samo dve spremembi v začetni enajsterici glede na zadnjo prvenstveno tekmo proti Radomljam. Na desnem bočnem položaju je po lažji poškodbi ponovno srečanje pričel Gašper Pečnik, na klopi je tokrat ostal Robert Pušaver, prav tako je srečanje na klopi tokrat pričel Tilen Pečnik, ki ga je nadomestil Jure Matjašič, ki se je rdeče-belim pridružil med tednom.

Srečanje se v Murski Soboti še ni dobro pričelo, ko je sledil prvi šok za rdeče-bele, na desni strani napada je Klemen Šturm poslal predložek v kazenski prostor, na dobrih desetih metrih je Johan Nkama želel predložek domačega vezista izbiti, a je z nespretnim posedovanjem premagal povsem nemočnega kapetana rdeče-belih za zgodnje vodstvo gostiteljev.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli vzpostavili ravnotežje na zelenici, in poskušali s predložki v kazenski prostor, kjer pa je bila na mestu obramba gostiteljev, ti so v 21. minuti poskušali preko Nardina Mulahusejnovića, vendar Luka Janžekovič ni imel večjih  težav.

V 28. minuti so rdeče-beli izvedli hiter protinapad, kjer sta si na višini kazenskega prostora dvojno podajo izmenjala Armin Đerlek in Gašper Pečnik, žoga je prišla nazaj do srbskega vezista, ki si je na vrhu kazenskega prostora gostiteljev nameščal žogo za strel, sprožil, žoga je na poti proti golu oplazila domačega branilca Jana Gorenca, in se ob desni vratnici odbila v gol za izenačenje.

V 37. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Luke Janžekoviča, ko so gostitelji zapretili po podaji iz kota, kjer je streljal Amadej Maroša, veselje na golovi črti pa mu je preprečil Jure Matjašič.

V nadaljevanju so si prvo priložnost priigrali rdeče-beli, ko se je Armin Đerlek sprehodil med domačimi branilci, prodrl v kazenski prostor, kjer se je odločil za diagonalen strel iz dobrih trinajstih metrov, a mu je žogo na poti proti golu v zadnjem momentu izbil Jan Gorenc.

V 50. minuti je iz bližine poskušal Nardin Mulahusejnović, a se je še enkrat več izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. Le sedem minut zatem so črno-beli izvedli hiter protinapad, ko je Mitja Lotrič z globinsko podajo lepo zaposlil Nardina Mulahusejnovića, slednji je vstopil v kazenski prostor nekoliko iz desne strani, s strelom po tleh že premagal Luko Janžekoviča, a je žogo tik pred golovo črto izbil Emir Azemović.

V 59. minuti je Klemen Bolha iz svoje polovice povlekel žogo proti Murini polovici, in iz dobrih štiridesetih metrov poslal uporaben predložek proti Roko Kidriču, ki je ob Marinu Karamarku žogo sprejel, ter iz desetih metrov nekoliko iz strani z močnim in natančnim strelom premagal nemočnega Matka Obradovića.

V 68. minuti in 72. minuti so rdeče-beli bili dvakrat blizu povišanja vodstva, obakrat je bil v glavni vlogi Tilen Pečnik, najprej je žogo poslal nekaj centimetrov nad vrati, v drugem poskusu pa je zatresel mrežo, a na nesrečo le iz zunanje strani.

Le minuto zatem pa so gostitelji rezultat izenačili, ko je podajo iz kota izkoristil Jan Gorenc, ki je iz dobrih petih metrov premagal nemočnega Luko Janžekoviča. Domačim je popoln preobrat uspel sedem minut pred iztekom  rednega dela, ko je iz dobrih tridesetih metrov z izjemnim strelom Luko Janžekoviča premagal Samsondin Ouro.

Zadnji poskus na srečanju so si priigrali gostitelji, ko je poskušal Žiga Kous, a je njegov strel zletel preko vrat rdeče-belih.

Rdeče-beli so kljub porazu ostali na devetem mestu prvenstvene lestvice, že prihodnjo soboto pa imajo možnosti za nove točke, ko v kidričevski športni park prihaja ekipa Celja.