Rdeče-beli niso uspeli preskočiti prve stopničke v Pokalu Pivovarne Union, z 1:2 so se napredovanja v 2. krog pokalnega tekmovanja veselili nogometaši Kopra.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 100

Sodniki: Mertik Bojan, Krajnc Tomaž, Herženjak Eric. Delegat: Drvarič Marjan

Aluminij 1 : 2 Koper

Strelci: 1:0 Kadrić 8`, 1:1 Parris 30`, 1:2 Palčič 38`

Aluminij: Janžekovič, Bolha, Martić, Azemović (76` Pečnik G.), Ploj, Nkama, Prša (66` Marinšek), Pušaver, Đerlek (66` Pečnik T.), Brest (60` Bizjak), Kadrić (76` Kidrič). Trener: Oskar Drobne

Koper: Adam, Palčič (72` Vošnjak), Žužek, Novoselec, Viler, Guberac, Grudin, Oštrek (72` Varešanović), Parris (65` Simić), Barišić (88` Vešner Tičić), Colley (65` Osuji). Pomočnik trenerja: Zoran Zeljković

Glavni trener rdeče-belih Oskar Drobne je pred pokalnim srečanjem s Koprom naredil tri spremembe v začetni enajsterici glede na nedeljsko srečanje proti Mariboru. Na levem bočnem položaju je namesto Aljaža Krefla tokrat srečanje pričel Aljaž Ploj, medtem ko je na desnem bočnem položaju tokrat prednost pred Gašperjem Pečnikom dobil Robert Pušaver. V sredini igrišča je tokrat srečanje pričel Roko Prša, ki je dobil prednost pred Nikom Marinškom.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo povsem po željah rdeče-belih in po dobrih osmih minutah srečanja so varovanci Oskarja Drobneta tudi kronali terensko premoč, ko je Davida Adama za zgodnje vodstvo premagal Haris Kadrić.

Dobrih sedem minut zatem so rdeče-beli zapretili po prostem strelu iz dobrih petindvajsetih metrov, ki ga je izvajal Armin Đerlek, vratar gostov pa je žogo izbil v kot, po katerem je z glavo poskušal Johan Nkama, a je žoga zletela mimo vrat. V 19. minuti je po Johan Nkama na desni strani lepo prodrl na polovico Koprčanov, ter zaposlil Bresta, a je njegov poskus koprska obramba odbila v kot.

V 25. minuti je koprska obramba na dobrih dvaindvajsetih metrih napravila prekršek nad Harisom Kadrićem, glavni delivec pravice je dosodil prosti strel, a iz ugodnega položaja je Armin Đerlek žogo poslal preko gola. Le štiri minute zatem je vratarja gostov poskušal presenetiti Johan Nkama, a njegov poskus ni ogrozil vrat gostov.

V 30. minuti so Koprčani kombinirali v kazenskem prostoru, kjer se je na drugi vratnici sam znašel Kaheem Parris, ki je z natančnim diagonalnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Le dve minuti zatem je bilo ponovno vroče pred vrati Kopra, ko je Aljaž Ploj prodrl v kazenski prostor, koprski obrambni igralec je bočnega branilca rdeče-belih nepravilno oviral a je piščalka glavnega delivca pravice ostala nema. Iz protinapada so zapretili gostje, ko se je v priložnosti znašel Lamin Colley, a se je izkazal Luka Janžekovič, ki je preprečil vodstvo Kopra.

Koprčani pa so rezultat v svojo korist obrnili v 38. minuti, ko je iz bližine Luko Janžekoviča premagal Matej Palčič.

V drugi del so odločneje krenili gostje, najprej je že v četrti minuti nadaljevanja Maks Barišič zatresel prečko, že v naslednjem napadu pa je kapetan Luka Janžekovič preprečil veselje Kaheemu Parrisu, ki se je znašel sam pred njim. V 55. minuti je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal Mitja Viler, a je njegov poskus zletel slab meter mimo desne vratnice.

V 57. minuti so si prvo priložnost v nadaljevanju pripravili rdeče-beli, ko je ponovno odlično prodrl Johan Nkama, poslal uporabno žogo do Marka Bresta, slednji pa jo je iz prve poslal preko koprskih vrat.

Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, bi kaj hitro lahko Koprčani povišali vodstvo, ko se je sam pred Luko Janžekovičem znašel Maks Barišič, a se je ponovno izkazal kapetan rdeče-belih.

Že v naslednji minuti je ponovno poskušal najbolj razpoložen član rdeče-belih Johan Nkama, a njegov poskus iz dobrih petindvajsetih metrov ni predstavljal prevelikih težav za Davida Adama.

Le pet minut zatem so ponovno zapretili gostje, tokrat preko Lamina Colleya, a še enkrat več se je odlično znašel Luka Janžekovič, ter z odličnim posredovanjem preprečil tretji zadetek Kopra.

V 78. minuti je za rdeče-bele po podaji iz kota poskušal Johan Nkama, a tudi poskusa z glavo ni nigerijski vezist ni kronal z zadetkom.

Vse do konca srečanja so Koprčani minimalno prednost zadržali, ter se ob koncu veselili napredovanja v 2. krog Pokala Pivovarne Union.

Rdeče-bele že v nedeljo ob 15.00 uri čaka nov prvenstveni obračun, ko se odpravljajo v sežanskemu Taboru.