Rdeče-beli so v tekmi 10. kroga Prve Lige Telemach v Celju vknjižili tri točke in prekinili niz petih zaporednih porazov. Po prvem polčasu sicer ni kazalo najboljše, saj so grofje vodili po zadetku Maria Kvesića. V drugem delu pa so preporojeni rdeče-beli izvedli preobrat, najprej je za izenačenje poskrbel Tomislav Jagić, za vodstvo je poskrbel Žan Baskera, tri točke in drugo prvenstveno zmago pa je iz najstrožje kazni potrdil Sandro Jovanović.

Stadion Z`dežele; gledalcev: 800

Sodniki: Jerič Anže, Žunič Matej, Brezar David, Šmajc David. VAR: Kajtazović Nejc, Halilović Denis. Delegat: Setnikar Gojko.

Strelci: 1:0 Kvesić 27`-11m, 1:1 Jagić 67`, 1:2 Baskera 72`, 1:3 Jovanović 88`-11m

Celje: Obradovič, Vuklišević, Bajde (62` Santos), Kouter, Vrbanec, Kvesić (71` Bobičanec), Ajhmajer (71` Dulca), Lamy, Milić (56` Karničnik), Bizjak, Nemanič (56` Zec). Trener: Alberto Riera.

Aluminij: Pridgar, Pečnik (81` Schabuach), Zeljković, Šubarić (56` Baskera), Skiba (56` Katuša), Jagić, Gorenak (91` Kosi), Jovan, Jovanović (91` Maružin), Koblar, Susso. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Kouter, Karničnik, Zec; Pečnik, Susso, Baskera, Pridgar

Pred srečanjem se je s kar nekaj težavami pri sestavi udarne enajsteric znašel Robert Pevnik, saj prvič ni mogel računati na kapetana Tina Martića, ki je moral odslužiti kazen štirih rumenih kartonov, prav tako nista imela pravice nastopa Artem Bilyi in Tin Matić, ki sta v Kidričevo posojena prav iz strani Celja, še vedno pa sta na seznamu poškodovanih Tibor Banić in Marko Brkljača.

Rdeče-beli so srečanje na stadionu Z`dežele srečanje otvorili precej živahno, prvi poskus so varovanci Roberta Pevnika zabeležili v 6. minuti, ko je poskušal Sandro Jovanović, a je obramba gostiteljev žogo izbila v kot. Le dve minuti zatem, je Gašper Pečnik poslal uporaben predložek iz desne strani v kazenski prostor, kjer je najprej poskušal Tomislav Jagić, vendar je obramba Celja žogo izbila, do odbite žoge je prišel Sandro Jovanović, a tudi njegov poskus je obramba gostiteljev izbila.

Gostitelji so prvič zapretili v 18. minuti, ko se je po odlični podaji Gregorja Bajde v priložnosti znašel Lovro Bizjak, a se celjski napadalec ni odločil za strel, ampak za podajo, žogo pa je prestregla obramba rdeče-belih.

V 22. minuti je ponovno žogo v kazenski prostor iz desne poslal Gašper Pečnik, v skoku je bil najvišji Sandro Jovanović, a je žogo izbil Klemen Nemanič, ki je nevarno situacijo pred vrati gostiteljev razčistil. V 25. minuti je poskušal Gašper Jovan, a tudi njegov strel je celjski blok izbil v kot.

V začetku 26. minute, so grofje izvedli podajo iz kota, Mario Kvesić je na robu kazenskega prostora našel Klemna Nemaniča, ki je poskusil s strelom, žoga je v kazenskem prostoru v roko zadela Luko Koblarja, glavni sodnik srečanja pa je upravičeno pokazal na belo točko, iz katere je Sama Pridgarja premagal Mario Kvesić.

V 38. minuti je bilo nevarno pred vrati rdeče-belih, ko je Lovro Bizjak, poslal uporabno žogo na robu kazenskega prostora do Gregorja Bajdeta, a je poskus slednjega odbil Samo Pridgar.

Le tri minute zatem so imeli rdeče-beli najimenitnejšo priložnost za izenačenje v prvem polčasu, ko je kot iz leve strani izvedel Sandro Jovanović, do strela na dobrih desetih metrih je pršel Aleksandar Zeljković, njegov poskus pa je zletel le nekaj centimetrov mimo leve vratnice vrat Matka Obradovića.

V nadaljevanju so grofje uvodnih petnajst minut nadzirali potek srečanja, domačini pa so zapretili v peti minuti nadaljevanja, ko je dlani Sama Pridgarja ogrel Julien Lamy. V 59. minuti je po podaji Maria Kvesića do strela na drugi vratnici prišel Julien Lamy, a je njegov poskus blokiral Mario Šubarić.

V 67. minuti so bili rdeče-beli nagrajeni za vztrajnost, po kombinaciji Gašperja Jovana in Bambe Susse, je do žoge prišel Jakov Katuša, ki je lepo opazil Tomislava Jagića, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, David Zec je skušal strel blokirati, a je žogi toliko spremenil smer, da je strel vezista rdeče-belih končal za hrbtom Matka Obradovića.

Le pet minut zatem je izbijanje Matka Obradovića, prestregel Jakov Katuša, slednji je zadržal žogo, jo na kratko podal do Gala Gorenaka, iz prve poslal žogo do Gašperja Jovana, ki je izmenjal dvojno podajo z Jakovom Katušo, Gašper Jovan pa je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kje je bil na drugi vratnici najhitrejši Žan Baskera, ki je s svojim prvencem v Prvi Ligi poskrbel za popoln preobrat v knežjem mestu.

V 84. minuti sta Sandro Jovanović in Jakov Katuša izjemno izpeljala akcijo iz prostega strela, do strela na dobrih dvajsetih metrih je prišel Tomislav Jagić, njegov strel je Nino Kouter v kazenskem prostoru blokiral z roko. Po posredovanju VARa se je po pregledu posnetka glavni sodnik srečanja Anže Jerič odločil za strel iz bele točke. Odgovornost za strel iz bele točke je prevzel Sandro Jovanović, ki je zanesljivo izvedel strel iz bele točke, ter potrdil tri točke v knežjem mestu.

V končnici srečanja so varovanci Roberta Pevnika zanesljivo zadržali prednost dveh zadetkov, za drugo letošnjo zmago v prvenstvu. Rdeče-bele obračun 11. kroga Prve Lige Telemach čaka že v nedeljo 1. oktobra, ko bodo ob 20.15 uri v kidričevskem športnem parku gostili Maribor.