V zadnji tekmi 13. kroga so rdeče-beli po zaostanku proti Velenjčanom prišli do še sedme prvenstvene zmage s katero so se zavihteli na tretje mesto prvenstvene lestvice. Za tri točke za poskrbel novinca v rdeče-belem Tilen Pečnik in Mihael Klepač v drugem polčasu.

Stadion ob jezeru, gledalcev 350

Sodniki: Obrenović, Kordež, Pospeh

Strelci: 1:0 Pantalon 23`-ag; Pečnik 64`, Klepač 69`

Rudar Velenje: Stopajnik, Filipović, Džinić, Kašnik, Hurbik, Vošnjak (75` Lovenjak), Črnčič, Kuzmanović (72` Pljava), Trifković (38` Kobiljar), Krefl, Radić. Trener: Nikola Jaroš

Aluminij: Kovačić, Ploj, Martinović, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Jakšić, Pantalon, Matjašič, Živković (61` Pečnik, 90` Marinšek)), Krajnc (66` Klepač). Trener: Slobodan Grubor

Rumeni kartoni: Džinić, Radić, Filipović; Matjašič

Rdeče-beli so zelo podjetno pričeli srečanje v Velenju, najprej sta zapretila s streli od daleč Dejan Petrovič in kapetan Matic Vrbanec. Prvo resno priložnost pa so rdeče-beli zapravili v 14. minuti srečanja, ko je najprej Jure Matjašič podal do Matica Vrbanca, ta je z natančno podajo zaposlil Alena Krajnca, ki je podal v sredino do Maria Lucasa Horvata, a je vodstvo preprečil vratar gostiteljev Tomaž Stopajnik. Le nekaj minut zatem se je v imenitni priložnosti znašel Alen Krajnc, katerega je zaposlil Dejan Petrovič, a je bil na mestu velenjski vratar Tomaž Stopajnik.

V 23. minuti so gostje povedli, ko je iz desne strani v kazenski prostor rdeče-belih podal David Hrubik, v skoku je bil najvišji Renato Pantalon, ki pa je premagal Matijo Kovačića za vodstvo knapov.

Dobrih osem minut pred iztekom prvega polčasa so ponovno zapretili varovanci Slobodana Gruborja, Mario Lucah Horvat, je z natančno podajo v kazenski prostor zaposlil Alena Krajnca, ki je precej okleval pred Tomažem Stopajnikom, ki je preprečil najhujše. Le nekaj trenutkov zatem so zapretili gostitelji, ki so po kotu po poskusu Leona Črnčiča bili povsem blizu povišanja vodstva, a je najhujše preprečila prečka.

V drugi del so podjetneje vstopili rdeče-beli, prvo zrelo priložnost za izenačenje je v osmi minuti drugega dela zapravil Matic Vrbanec, katera je zaposlil Aljaž Ploj, kapetan rdeče-belih je poskušal s strelom po tleh, a je kapetanov poskus atraktivno zaustavil vratar knapov.

Po točno uri igre je Slobodan Grubor v igro namesto Anteja Živkovića poslal Tilna Pečnika, ki je za svoj prvenec v rdeče-belem dresu potreboval vsega štiri minute. Z natančno podajo v prostor je Matic Vrbanec zaposlil Tilna Pečnika, ki se je sam znašel pred Tomažem Stopajnikom in ga premagal z natančnim strelom iz sedmih metrov za izenačenje.

Le dve minut zatem je trener rdeče-belih Slobodan Grubor v igro poslal še drugega novinca, namesto Alena Krajnca je v igro vstopil Mihael Klepač in dvaindvajsetletni napadalec je potreboval le dve minuti za popoln preobrat. Jure Matjašič je podal do Mihaela Klepača na rob kazenskega prostora, Klepač se je odločil za diagonalen strel po tleh, ter premagal nemočnega Tomaža Stopajnika za popoln preobrat rdeče-belih.

Rdeče-beli so v nadaljevanju nadzorovali potek igre in zapretili še enkrat, ko bi se lahko še drugič na srečanju med strelce vpisal Mihael Klepač, a je njegov poskus zaustavila vratnica.

Z še sedmo prvenstveno zmago so se rdeče-beli zavihteli na tretje mesto lestvice in imajo enako število točk kot drugovurščeni Maribor, za vodilno Olimpijo pa zaostajajo dve točki. Po reprezentančnem odmoru, čaka rdeče-bele najprej prva tekma četrtfinala pokala doma proti Kopru, nato pa sledi prvenstveni obračun proti Bravu.