Varovanci Roberta Pevnika so si v osmini finala po kar dvakratnem zaostanku na koncu po zanesljivem preobratu priigrali nastop v četrtfinalu pokala Pivovarne Union. Rdeče-beli so štirikrat zatresli Koroško mrežo, med strelce za potrditev četrtfinalne vstopnice pa so se podpisali Nik Marinšek, Gašper Jovan, Marko Brest in Danijel Šturm.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 150

Sodniki: Šaganagić Denis, Švarc Dejan, Čiča Miodrag. Delegat: Lepej Drago

Strelci: 0:1 Cener 7`, 1:1 Marinšek 43`-11m, 1:2 Nemeth 50`, 2:2 Jovan 53`, 3:2 Brest 72`, 4:2 Šturm 87`

Aluminij: Pavli, Martić, Grajfoner (46` Frešer), Skiba (66` Čavara), Marinšek, Šturm, Gorenak (83` Baskera), Borovnik (58` Schaubach), Jovan, Munić (58` Brest), Koblar. Trener: Robert Pevnik

Fužinar Vzajemci: Raner, Grozdek, Sušić (46` Irmančnik), Doiteau (46` Jozić), Nemeth, Cener, Krebs (69` Krivec), Lima, Debelak (58` Vukolić), Osmanović (46` Klinar), Posinković. Trener: Simon Oblak

Pokalno srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo povsem po željah rdeče-belih, ki so v uvodu v srečanje pritisnili proti vratom gostov, najprej je iz dobrih osemnajstih metrov že v drugi minuti poskušal kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, a je meril preveč po sredini vrat. Le nekaj trenutkov zatem je bil v ospredju Gal Gorenakl, ki je iz dobrih štirinajstih metrov zatresel prečko.

Kljub pritisku rdeče-belih pa so v sedmi minuti gostje povsem utišali kidričevski športni park. Rdeče-beli so izgubili žogo na vrhu kazenskega prostora gostov, ti so žogo hitro prenesli na polovico rdeče-belih, kjer je do njej prišel kapetan gostov Chris Cener, ki se je po samostojnem prodoru odločil za strel iz slabih dvajsetih metrov in premagal povsem nemočnega Maja Pavlija za zgodnje vodstvo gostov.

Le slabih pet minut zatem se je po lepi podaji Andraža Borovnika v ugodnem položaju znašel Daniel Skiba, a je na dobrih petih metrih akcijo dobro spremljal gostujoči vratar Arian Rener, ki je preprečil strel poljskega napadalca.

Sledilo je dokaj enakovredno obdobje obeh ekip, do prve res zrele priložnosti pa so prišli gostje, ko je iz ugodnega položaja iz dobrih petih metrov Nik Krebs zatresel prečko.

Po poskusu Korošcev, so vajeti igre v končnici polčasa ponovno prevzeli rdeče-beli, ti so najprej zapretili v 28. minuti, ko je po prodoru Matije Muniča, do žoge prišel kapetan Nik Marinšek a iz težkega položaja žogo poslal preko gola. V 30. minuti je najprej poskušal Nik Marinšek do odbite žoge je na dobrih enajstih metrih prišel Gašper Jovan, vendar je obramba gostov, strel blokirala in izbila v kot. V začetku 41. minute je ponovno zapretil Gašper Jovan, tokrat se je po podaji Nika Marinška odločil za strel iz roba kazenskega prostora, vendar je žoga zletela dober meter preko gola.

V 42. minuti so rdeče-beli lepo kombinirali na desni strani, Nik Marinšek se je odločil za globinsko podajo v kazenski prostor proti Danijelu Šturmu, gostujočemu branilcu pa ni ostalo drugega, kot da napadalca rdeče-belih v kazenskem prostoru nepravilno ustavi. Glavni sodnik srečanja je povsem upravičeno pokazal na belo točko iz katere je izenačujoči zadetek zanesljivo prispeval kapetan domačih Nik Marinšek.

Že v peti minuti nadaljevanja so gostje še drugič na srečanju povedli, po dolgi podaji je do žoge na levi strani kazenskega prostora prišel Kristjan Irmančnik, ki je žogo zavrnil v kazenski prostor, kjer je bil najhitrejši na dobrih štirinajstih metrih Nemeth Barnabas Csongor, ki je žogo iz prve neubranljivo poslal za hrbet Maja Pavlija.

Le dve minuti zatem so ponovno zapretili Korošči, ko se je v imenitnem položaju znašel Kristjan Irmančnika, a se je izkazal Maj Pavli.

Sledil je imeniten odziv rdeče-belih, po kombinaciji na desni strani napada je Andraž Borovnik poslal imeniten predložek v kazenski prostor gostov, na dobrih petih metrih od vrat na drugi vratnici pa je bil najspretnejši Gašper Jovan, ki je s strelom v bližnji kot poskrbel za drugo izenačenje na srečanju.

V 58. minuti so bili blizu vodstva rdeče-beli, Danijel Šturm je na desni strani na višini kazenskega prostora preigraval proti sredini, podal na rob kazenskega prostora do Roka Frešerja, slednji pa je iz prve poskušal premagati Ariana Renerja, a je slednji izbil žogo in preprečil vodstvo rdeče-belih. V 67. minuti je iz podobnega položaja poskušal Nik Marinšek a je njegov strel po preigravanju na vrhu kazenskega prostora končal dober meter preko vrat gostov.

Slabih dvajset minut pred iztekom srečanja, sta na sredini igrišča kombinirala Nik Marinšek in Marko Brest, kapetan rdeče-belih je lepo zaposlil Marka Bresta, slednji pa je poskrbel za potezo tekme, ko se je odločil za strel iz dobrih tridesetih metrov, ter s strelom po tleh premagal povsem nemočnega vratarja gostov, za popoln preobrat rdeče-belih.

V 87. minuti so rdeče-beli še enkrat več izjemno kombinirali žoga je tekla iz leve strani od Josipa Marka Čavare, do Marka Bresta, Nika Marinška, ki je po dvojni podaji lepo zaposlil Marka Bresta, slednji pa je žogo odložil na desno stran do Danijela Šturma, ki  se je iz dobrih desetih metrov iz desne strani odločil za strel ob bližnji vratnici in z natančnim strelom postavil končni rezultat srečanja in potrdil napredovanje rdeče-belih v četrtfinale pokala Pivovarne Union.

Po koncu srečanja je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da so njegovi varovanci pokazali pravi obraz, ko so se vrnili po dveh zaostankih in si na koncu priborili napredovanje v pokalnem tekmovanju: »Videl sem odprto igro iz obeh strani, že v začetku tekme bi morali zadeti, gostje so zadeli, ko smo jim dali priložnost, strel od daleč. Imeli smo karakter, se vrnili si ponovno ustvarjali priložnosti, danes smo igrali nogomet. Vendar nam je Fužinar po še eni napaki ponovno pobegnil, ampak smo ponovno pokazali karakter, ter tekmo popolnoma obrnili v svojo korist. Še bi lahko zadeli, vendar smo zelo zadovoljni z prikazanim v napadu, nekoliko manj v obrambi. Na koncu je pomembno, da smo izpolnili svoj cilj in napredovali.«

Naslednjega pokalnega nasprotnika bodo rdeče-beli v torek 14. marca, ko bo na Nogometni zvezi Slovenije opravljen žreb četrtfinalnih parov.

Rdeče-bele pa naslednji obračun čaka že v soboto, 11. marca ob 15:00 uri, ko se bodo v prvenstvu pomerili z Brinje-Grosupljimi.