Rdeče-belim je v kidričevskem športnem parku proti Gorici uspelo prekiniti črni niz. Za tretjo prvenstveno zmago je po preobratu poskrbel Alen Krajnc z dvema zadetkoma v mreži Goričanov.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: /

Sodniki: Antič Mihael, Kasapović Aleksander, Vukan Robert, Mertik Bojan. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelci: 0:1 Bjelica 6`, 1:1 Krajnc 23, 2:1 Krajnc 62`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Petek, Jakšić, Ploj, Flakus Bosilj, Čermak, Kim (73` T. Pečnik), Krajnc (89` Matjašič), Prša (86` Grajfoner). Trener: Slobodan Grubor.

Gorica: Lika, Grudina, Širok, Cvijanović, Bjelica, Kavčič M. (63` Velikonja), Kavčič T., Oyewusi (73` Begić), Nkama (73` Marinič), Mevlja (12` Bardanca), Smajlagić. Trener: Petrić Gordan.

Rumeni kartoni: Kim, T. Pečnik, Flakus Bosilj; Nkama, Grudina, Marinič

Tudi proti Gorici je strateg rdeče-belih v začetni enajsterici glede na prejšnji obračun proti Olimpiji posegel po nekaterih spremembah. V zadnji vrsti je namesto Renata Pantalona v začetni enajsterici tokrat pričel Luka Petek. Na bočnem položaju je tokrat prednost pred Juretom Matjašičem dobil Alen Krajnc, medtem pa je na klopi ostal Mihael Klepač, kar je pomenilo, da se je David Flakus Bosilj ponovno pomaknil v konico napada, v začetni enajsterici pa je ponovno začel Dohyun Kim.

Srečanje v kidričevskem športnem parku so boljše odprli gostje iz Primorske, ki so prvič zapretili v šesti minuti, ko je iz prostega strela poskušal Goran Cvijanović, a je je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič žogo odbil v kot. Po kot je v kazenskem prostoru rdeče-belih nastala zmeda, a je Lucas Mario Horvat žogo vseeno odbil iz kazenskega prostora, a le do Aleksandra Bijelice, ki je iz dvajsetih metrov iz prve premagal nemočnega Luko Janžekoviča za vodstvo Gorice v  kidričevskem športnem parku.

Po prejetem zadetku so se rdeče-beli zbrali in vzpostavili ravnotežje, najprej je le tri minute po vodilnem zadetku poskušal Alen Krajnc, a je vratar gostov Uroš Likar poskus Krajnca iz dobrih petindvajsetih ubranil. V 23. minuti pa je prav Alen Krajnc poskrbel za izenačujoč zadetek. Vezist rdeče-belih je žogo prejel ob avt liniji in prodrl proti kazenskemu prostoru, kjer se je odločil za strel nekolik iz strani, močan strel je presenetil Uroša Likarja, žoga pa je končala v mreži za izenačenje rezultata.

Po dobre pol ure igre je iz dobrih tridesetih metrov poskušal zaključiti Nemanja Jakšič, po dvojini podaji z Alenom Krajncom, a je poskus bočnega branilca rdeče-belih, končal dober meter nad vrati Goričanov. Le štiri minute zatem so rdeče-beli izpeljali najlepšo akcijo na srečanju, ko so na levi strani kombinirali Kim in Flaksu Bosilj, ki je žogo podal do neoviranega Marcela Čermaka, ki je na drugi vratnici opazil vtekajočega Alena Krajnca, ki je poskušal z glavo, a je njegov poskus Uroš Likar odbil, tudi v drugem poskusu pa je bil od Alena Krajnca uspešnejši vratar Goričanov.

Tik pred odhodom na odmor so zapretili Goričani, še enkrat je poskušal strelec vodilnega zadetka Aleksandar Bijelica, a je Luka Janžekovič žogo odbil, a le do Tineta Kavčiča, ki pa je na srečo rdeče-belih žogo poslal preko vrat.

V nadaljevanje  sta obe ekipi vstopili mirnejše, prvo priložnost pa so si v osmi minuti nadaljevanja priigrali varovanci Slobodana Gruborja, ko sta kombinirala Dohyun Kim in Alen Krajnc, a naj razpoloženemu posamezniku srečanja, je Uroš Likar poskus iz dobrih štirinajstih metrov ubranil. V 58. minuti so bili rdeče-beli že povsem blizu vodstva, Luka Petek je po podaji iz kota že premagal novogoriškega čuvaja mreže, a mu je veselje preprečila prečka.

V 62. minuti so Goričani izvedli nevaren protinapad, po izgubljeni žogi rdeče-belih je Mathias Oyewusi, osvojil ogromno prostora ter zaposlil Gorana Cvijanovića, a je kapetan rdeče-belih brez težav poskus Cvijanovića ubranil.

Že v naslednjem napadu pa so varovanci Slobodana Gruborja kronali terensko premoč, ko je še drugič na srečanju za zadetek poskrbel Alen Krajnc. Ponovno sta kombinirala Alen Krajnc in Dohyun Kim, po dvojni podaji je slednji lepo opazil vtekajočega Krajnca, ki mu iz dobrih petih metrov ni bilo težko premagati vratarja gostov Uroša Likarja.

Tudi po vodstvu rdeče-beli niso popustili, temveč so nadzorovali potek igre, obe ekipi sta si v končnici priigrali po eno priložnost, za Goričane je poskusil Tjaš Begič, medtem ko je na drugi strani poskušal Jure Matjašič, a je vratar gostov preprečil še tretji zadetek v svoji mreži.

Rdeče-beli so s tretjo prvenstveno zmago zapustili zadnje deseto mesto, že v sredo ob 17.15 uri pa varovance Slobodana Gruborja čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se odpravljajo v goste k četrto uvrščenemu Kopru.