Rdeče-beli so v Domžalah kljub vodstvu, za katerega je s prvencem poskrbel Bamba Susso, na koncu morali priznati premoč gostiteljem, za katere sta preobrat skreirala Daniel Šturm in Mario Krstovski.

Športni park Domžale

Sodniki: Kajtazović, Mežnar, Jamnik,

Strelci: 0:1 Susso 29`, Šturm 79`, Krstovski 84`

Domžale: Tratnik, Mutavčić, Hodžić, Fazlić, Đapo (62` Bobarić), Husmani (62` Stuparević), Markuš, Repas (72` Offenbacher), Kolobarić (72` Krstovski), Topalović (88` Marasović). Trener: Dušan Kosič.

Aluminij: Pridgar, Šubarić (86` Baskera), Koblar, Schaubach, Pečnik (86` Zeljković), Jovan, Martić, Jagić, Susso (76` Matić), Jovanović (76` Gorenak), Skiba (69` Bilyi). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Šturm, Đapo, Repas, Krstovski, Topalović; Susso, Šubarić, Jagić, Martić.

V srečanje ob Kamniški Bistrici so nekoliko boljše vstopili gostitelji, ki so prvi poskušali s strelom od daleč že v 3. minuti, ko je Žiga Repas poskušal iz dobrih petindvajsetih metrov, nekaj dela pa je imel Samo Pridgar, ki je žogo izbil.

V 12. minuti so prvič zapretili rdeče-beli, Gašper Jovan je po desni strani prodrl v kazenski prostor, kjer sta se mu ponujala Daniel Skiba in Bamba Susso, a podaja najprej ni našla naslovnika, saj je obramba domačih žogo izbila a le do Gašperja Jovana, ki je ponovno poskušal s podajo v kazenski prostor, žoga je prišla do Sandra Jovanovića, z izjemno obrambo se je izkazal Gašper Mihelak, ki je žogo izbil le do Bambe Sussa, njegov strel pa je blokirala obramba domačih.

V 29. minuti so rdeče-beli povedli, akcijo je na svoji polovici pričel Luka Koblar, ki je najprej zaposlil Gašperja Jovana, slednji Sandra Jovanovića, ki je s podajo našel Bambo Sussa, ki je na dobrih dvajsetih metrih najprej preigral domačega čuvaja, ter se odločil za strel in z natančno odmerjenim strelom premagal Gašperja Tratnika.

Le minuto zatem so imeli priložnost za znižanje rezultata Domžalčani, a podaje Repasa ni izkoristil Luka Topalović. V 39. minuti je rumena družina zapretila še enkrat, ko je do strela prišel Žiga Repas, a je žoga zletela mimo vrat.

V drugem polčasu so prvi zapretili rdeče-beli, ko je po podaji Gašperja Pečnika iz kota v 59. minuti zapretil Rok Schaubach, poskus branila rdeče-belih pa je izbil domači vratar.

Dobre štiri minute zatem so imeli Domžalčani imenitno priložnost za izenačenje, ko se je sam pred Samom Pridgarjem znašel Dario Kolobarić, a se je z izjemo obramba izkazal Samo Pridgar. V 79. minuti je rumeni družini uspelo rezultat izenačiti, akcijo je na levi strani pričel Luka Topalović, ki je podal žogo do Daniela Šturma, bivši član rdeče-belih, pa je z izjemnim strelom iz roba kazenskega prostora premagal nemočnega Sama Pridgarja.

V 84. minuti so Domžalčani izvedli popoln preobrat, izbito žogo je prestregel Stuparević, ki je poskušal iz dobrih petindvajsetih metrov, žoga se je pred Samom Pridgarjem odbila, a jo je slednji uspel odbit, a le do Krstovskega, ki je žogo potisnil za hrbet Sama Pridgarja.

Za rdeče-bele je poraz v Domžalah peti zaporedni v letošnjem prvenstvu, naslednja prvenstvena preizkušnja pa čaka varovance Roberta Pevnika že v sredo 27. septembra ob 17.30 uri ko gostujejo pri Celju.