Rdeče-bele v sredo 9. novembra ob 13.30 uri čaka pokalni obračun šestnajstine finala Pokala Pivovarne Union proti Idriji. Na srečanju v Idriji bo pravico delil Božo Kondič, srečanje pa si bo mogoče ogledati v živo v neposrednem spletnem prenosu.

Nogometaši Idrije so se v šestnajstino pokala Pivovarne Union uvrstili po dveh skalpih, najprej so v 1. krogu po strelih iz bele točke izločili Vitanest Bilje, v preteklem krogu pa so z zadetkom v 92. minuti izločili primorskega tretjeligaša Fama Vipavo. Idrija v letošnji sezoni nastopa v EPNL, in po osmih prvenstvenih krogih zaseda četrto mesto na prvenstveni lestvici. V zadnjem obračunu so Idrijci doma remizirali proti Komnu z rezultatom 1:1.

Rdeče-beli so proti Idriji nesporni favoriti za napredovanje v osmino finala Pokala Pivovarne Union. Varovanci Roberta Pevnika so v dosedanjem poklanem tekmovanju najprej z 0:6 odpravili Grajeno, v preteklem krogu pa so doma napolnili mrežo Bukovcev in slavili s kar 11:0. Tudi tokrat bo glavni strateg rdeče-belih na zelenico poslal spremenjeno zasedbo, sploh glede na zadnji prvenstveni obračun proti Krki, ki se je v petkovem večeru končal z delitvijo točk. V preteklem krogu pokalnega  tekmovanja je v rdeče-belem izstopal Luka Marković, ki je v razmahu sedmih minut dosegel hat-trick.

Uvodni sodnikov žvižg v sredinem zgodnjem dopoldnevu je predviden za 13.30 uro, srečanje pa si boste vsi privrženci rdeče-belih lahko ogledali tudi v nepodrednem spletnem prenosu. Link do prenosa bomo objavili na klubskih družbenih omrežjih, kjer bomo prav tako spremljali srečanje.