Ritem tekem Prve Lige Telekom Slovenije ne prizanaša, že ta četrtek je na sporedu nova preizkušnja. Rdeče-bele tokrat pot vodi v gorenjsko prestolnico, kjer jih ob 16.00 uri čaka tekma 11. kroga proti kranjskemu Triglavu, pravico na srečanju pa bo delil Asmir Sagrković.  

Varovanci Slobodana Gruborja so se po porazu v Mariboru odlično odzvali in pretekli teden dvakrat premagali Tabor Sežano, najprej v pokalnem tekmovanju, v soboto pa še v prvenstvu, obakrat je mreža vratarja Matije Kovačiča ostala nedotaknjena.

Rdeče-beli in Kranjčani so se v letošnji sezoni med seboj pomerili v drugem krogu, ko so tri točke ostali v Kidričevem. Za zmago v kidričevskem športnem parku sta zadela Matic Vrbanec in Luka Štor, ki je zadel v sodnikovem dodatku.

Tudi v soboto proti Kraševcem so bili rdeče-beli učinkoviti, kar je pred srečanjem v Kranju precej vzpodbudno, posebej je izstopal Matic Vrbanec z dvema zadetkoma, prvi v prvenstvu pa je mrežo nasprotnikov zatresel letošnji novinec Ante Živković.  

Kar še posebej veseli pred srečanjem proti kranjskemu Triglavu pa je, da se je v tekmovalni ritem vrnil Mario Lucas Horvat, ki je imel precej neprijetno poškodbo roke. Kot poudarja izkušen vezist rdeče-belih so v slačilnici povsem osredotočeni na tekmo s Triglavom: »Kljub napornemu ritmu v tem tednu, smo osredotočeni samo na tekmo proti Triglavu v četrtek. Seznanjeni smo z tem, da so zamenjali trenerja, a to je ni naša težava. Zavedamo se, da je vsaka tekma zgodba za sebe, tako bo tudi četrtkova. Vemo, da je v Kranju težko igrati, lestvica ne govori realnega stanja o njih, so precej boljše, zato moramo biti povsem osredotočeni na našo igro, če se želimo iz Kranja vrniti z novimi točkami.«