Rdeče-bele v zgoščenem ritmu že v jutrišnjem zgodnjem popoldnevu čaka nova prvenstvena preizkušnja. V 29. krogu Prve Lige Telekom Slovenije se varovanci Oskarja Drobneta odpravljajo v knežje mesto k aktualnim državnim prvakom, nogometašem Celja. Srečanje na Areni Z`dežele se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico med rdeče-belimi in grofi pa bo delil Slavko Vinčić.

V sosedski obračun na prvenstveni lestvici, kjer imata obe ekipi 28 prvenstvenih točk, obe ekipi vstopata z nedoločenim rezultatom iz preteklega kroga. Celjani so na murskosoboški Fazaneriji osvojili točko v tekmi brez zadetkov proti Muri, medtem ko so rdeče-beli doma v kidričevskem športnem parku remizirali proti Mariboru. Za Celjane je bil to drugi zaporedni prvenstveni remi, medtem ko so rdeče-beli pred tem osvojili dve zaporedni zmagi.

Jutrišnji četrti medsebojni obračun v letošnji sezoni na Areni Z`dežele bo nedvomno izjemno pomemben za obe ekipi, saj si tako Celjani kot rdeče-beli želijo zagotoviti vsaj osmo mesto in se s tem ogniti dodatnim kvalifikacijam. Do konca prvenstva je še sicer osem prvenstvenih krogov, nedvomno bo že jutrišnji medsebojni obračun dal kakšen odgovor več, ter zmagovalca medsebojnega dvoboja postavil v boljši položaj.

V letošnji sezoni so grofje in rdeče-beli do sedaj odigrali tri medsebojne obračune, uvodno srečanje v kidričevskem športnem parku se je končalo z nedoločenim rezultatom, brez zadetkov. Uvodni obračun v knežjem mestu je zanesljivo pripadel tokratnim gostiteljem, ki so v začetku novembra kidričevsko mrežo zatresli kar štirikrat. Zadnji medsebojni obračun se je odigral v Kidričevem, edini zadetek na srečanju pa je dosegel Haris Kadrić, ki je tri točke priigral po zadetku iz bele točke.

Celjani imajo v svojih vrstah dva odlična strelca, Filip Dangubić je že pri osmih prvenstvenih zadetkih, medtem ko je Mičo Kuzmanović dosegel pet zadetkov. Celjski dres v tej sezoni nosita tudi bivši kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec in bivši vezist rdeče-belih Jure Matjašič, ki bosta nedvomno predstavljajo dodatno nevarnost za obrambo rdeče-belih.

A varovanci Oskarja Drobneta v knežje mesto ne odhajajo z belo zastavo, še več kot pred srečanjem v Celju poudarja strateg rdeče-belih njegovi varovanci v Celje odhajajo osredotočeni samo na sebe in na načrt, da v Celju še četrtič zapored ostanejo neporaženi: »Že jutri nas čaka novo zahtevno gostovanje. V Celje odhajamo osredotočeni na sebe, na načrt, ki ga imamo, da nadaljujemo s pozitivnim nizom. Gledamo samo in izrecno na sebe, ter na svoje igre in s tem načinom moramo nadaljevati.«  

Neodločen rezultat proti Mariboru pred dnevi je nedvomno poskrbel za dodatno samozavest pred torkovim srečanjem, piko na i dobri predstavi pa je postavil kapetan rdeče-belih, ki je v 87. minuti ubranil najstrožjo kazen najboljšemu strelcu Prve Lige Telekom Slovenije Marcosu Tavaresu. A borbena petkova predstava je pustila določene posledice, tako ekipi ne bosta mogla pomagati Nemanja Jakšić in Klemen Bolha, ki sta izpolnila kvoto štirih rumenih kartonov v prvenstvu.

Uvodno srečanje 29. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo zaradi situacije s korona virusom zaprto za javnost in si ga bo mogoče ogledati v živo preko malih zaslonov. Obračun osme in devete ekipe iz prvenstvene lestvice bo v živo predvajan na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.