Nogometni klub Aluminij Kidričevo in Oskar Drobne sta se po sinočnjem porazu v Stožicah dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Oskar Drobne je na klop rdeče-belih sedel 7. decembra 2020, ko je na klopi nasledil Slobodana Gruborja in kot glavni trener Nogometnega kluba Aluminij rdeče-bele vodil na skupaj 46 tekmah. Z rdeče-belimi je zabeležil 11 zmag, 17 neodločenih rezultatov in 18 porazov, ter skupaj zbral 50 točk.

V svojem zadnjem intervjuju kot glavni trener Nogometnega kluba Aluminij je poudaril, da verjame v ekipo, da si bo ta zagotovila obstanek med prvoligaško elito: »Zahvaljujem se klubu za dano priložnost, da so takrat v začetku verjeli v mene. V lanski sezoni smo zares spisali lepo zgodbo, v letošnji sezoni se nam je malo zataknilo, a vem, da je ekipa dovolj kvalitetna, da ostane v ligi, zaupam v njih. Še enkrat bi se rad zahvalil za vso podporo, ki sem jo imel v klubu. Razhajamo se v prijateljskih odnosih, Nogometnemu klubu Aluminij pa želim zares vse dobro na nadaljnji poti.«

Direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič se je ob sporazumni prekinitvi pogodbe z Oskarjem Drobnetom zahvalil dosedanjemu glavnemu trenerju za vso opravljeno delo v Kidričevem: »V imenu kluba, kot v svojem imenu se zahvaljujem Oskarju Drobnetu za vso opravljeno delo v Kidričevem. Klub je prevzel, ko rezultati niso bili v zavidljivi situaciji in v lanski sezoni z izjemnim delom in izjemno serijo dosegel zastavljene cilje, ter z rdeče-belimi obstal med elito. Oskar Drobne je v Kidričevem s svojim delom zagotovo pustil svoj pečat in v nadaljevanju njegove trenerske kariere mu želim vse dobro.«

Mesto glavnega trenerja rdeče-belih prevzema triinpetdesetletni Robert Pevnik, ki je nazadnje vodil mladinsko selekcijo rdeče-belih in dobro pozna ustroj Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo. Triinpetdesetletni strokovnjak je v svoji pestri trenerski karieri med drugim vodil tudi ljubljansko Olimpijo, poljsko Legionovio, Radomlje, Dravinjo, Muro, velenjski Rudar, Domžale in ptujsko Dravo.