Nocoj ob 20.30 uri čaka rdeče-bele nova zahtevna preizkušnja v zaključku Prve Lige Telekom Slovenije, v Stožicah bodo iskali pot k točkam proti vodilni ljubljanski Olimpiji. Na srečanju med vodilno in četrto ekipo iz prvenstvene razpredelnice bo pravico delil Matej Jug s pomočniki.

Med tednom varovancem Slobodana Gruborja doma proti Bravu ni uspelo zadržati prednost ob polčasu, kljub porazu pa rdeče-beli v Stožice odhajajo kot četrto uvrščeno moštvo iz prvenstvene lestvice. Pred četrtim medsebojnim srečanjem v letošnji sezoni veseli dejstvo, da je v zadnjem obdobju razigran Ante Živković, ki je v zadnjih štirih srečanjih dosegel kar šest zadetkov, s skupno trinajstimi zadetki pa je na četrtem mestu lestvice strelcev Prve Lige Telekom Slovenije.

V letošnji sezoni so rdeče-beli dobili uvodni medsebojni obračun, ko je v kidričevskem športnem parku tri točke proti zmajem zagotovil Nikola Leko, naslednja dva medsebojna obračuna sta pripadla zmajem, v Stožicah se je tekma končala z 3:1 v korist Olimpije, zadnji medsebojni obračun v Kidričevem pa se je končal z zmago zeleno-belih z 2:1.

Ljubljanska Olimpija se v srečanje proti rdeče-belim podaja po seriji štirih zaporednih zmag, po dveh zmagah z minimalno razliko, so zmaji v zadnjih dveh srečanjih skupaj dosegli kar dvanajst zadetkov, kar je zagotovo dodatno opozorilo za varovance Slobodana Gruborja, ki bodo morali v Stožicah dosledno upoštevati in izvrševati navodila, predvsem v obrambnih nalogah.

Kot pred srečanjem poudarja eden izmed najbolj izkušenih mož v rdeče-belem dresu Mario Lucas Horvat je vsaka tekma zgodba zase: »Popraviti moramo napake, ki smo jih naredili in se koncentrirati na prihajajoče tekme. Vemo, da je Olimpija prva, da ima odlično ekipo ampak vsaka tekma je drugačna. Mislim, da obstaja možnost, da naredimo dober rezultat. Gremo v Stožice odigrati dobro tekmo, da naredimo nekaj dobrega za sebe in za klub.«

Srečanje v Stožicah bo pričelo ob 20.30 uri, tokrat na srečanju med rdeče-belimi in zeleno-belimi ne bo gledalcev, zato bomo za vas tekmo spremljali na družbenih omrežjih, neposredni prenos srečanja pa bo na drugem programu TV Slovenija.